29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Politika vlády nás táhne dál ke dnu

Naše zaostávání za západní Evropou i našimi sousedy ve střední Evropě pokračuje. Podle aktuální prognózy Evropské komise nemůže letos naše ekonomika čekat žádný růst, schodek státního rozpočtu překročí 3 % hrubého domácího produktu a dnešní rekordní armáda nezaměstnaných čítající 600 tisíc osob se ještě rozroste. Prožíváme nejdelší recesi od roku 1997 a vláda na situaci neumí adekvátně zareagovat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 25.2.2013 17:39

Samozřejmě, že zaostáváme.

Š. Hašek 25.2.2013 17:48

Re: Samozřejmě, že zaostáváme.

Pardon.

Neplníme ukazatele v počtu dětí narozených ženám žijících z dávek od sousedů.

Neplníme ukazatele počtu absolventů škol, kteří ihned po škole docházejí do diskusních klubů jménem rekvalifikační studium.

Neplníme normu výroby 1 kg řepkového pohonného média za 1,4 kg nafty.

Neplníme normy výstražných cedulí "bacha koňské maso" na pultech se šunkou z odkrojků a zbytků kožek (ale spotřebitelé se o to servou den co den.My toho, milý neokomunisto Roučku neplníme fakt hodně. Zaměř se chlapče na Španělsko a Francii a Česko nech na pokoji. Nerozumíš ničemu.

J. Tachovský 25.2.2013 15:47

No jo je to blby

Ale reseni je velmi jednoduche. Politici by ale museli prestat krast.

D. Polanský 25.2.2013 14:52

Jenže to dno může být pěkně hluboké.

I když popravdě bylo by lépe, kdyby si p. Rouček dal od psaní pohov.

T. Kočí 25.2.2013 18:14

Re: Jenže to dno může být pěkně hluboké.

NA TO BYCH SE I SLOŽIL.

J. Brunner 25.2.2013 13:47

Soudě podle ohlasů

pan Rouček dělá EU i ČSSD medvědí službu. Možná by neměl svůj intelekt "vystavovat" na Neviditelném psu.

R. Langer 25.2.2013 13:13

Jestliže my zaostáváme,

tak kde je potom Řecko, Španělsko a Itálie? Pan Rouček by si z nich asi chtěl brát příklad, to by mu bylo podobné. :-P

J. Milfait 25.2.2013 13:54

Re: Jestliže my zaostáváme,

ještě bych přidal Portugalsko. Samozřejmě, že jsou v pr...i. Jediná jejich výhoda je, že nemusí topit v zimě tak intenzivně jako my. A pak bych chtěl vědět co bude dělat pan Rouček, jak vyplývá z křišťálových koulí průzkumů veřejného mínění spolu s Bohoušem, že vyhrají příští volby drtivou většinou. Pak by se snad ta jejich grupa měla uchýlit konečně před tím drtivým vítězstvím k nějakým nápadům či programům jak chtějí tu naši svízelnou situaci řešit a jakým způsobem z toho vyváznout. Prozatím jenom blábolí v parlamentu, že je všechno blbě, a  já jsem aspoň  za 8 let jejich opozice neslyšel jediný kloudný návrh či nějakou smysluplnou myšlenku jak z toho ven. Jsem upřímně zvědav co s tím budou dělat, když přijdou o faktor populizmu, který je pro ně fetišem a kde na ty jejich výlevy o sociálním státu vezmou peníze. Zdraví Vás JM.

F. Eliáš 25.2.2013 13:09

Možná nás táhne ke dnu

Ale když to říká pan Rouček, začínám o tom pochybovat.

V. Mlich 25.2.2013 12:17

Fiskální pokladny

Zajímavé, že po všech těch zkušenostech třeba ze sousedního Slovenska ještě má někdo vůbec nápad s tím příjít. Do státního rozpočtu jim to nepřineslo ani cent, protože i to navýšení z prodeje stále nových a nových pokladen (co 3 roky mění legislativu tak, aby ty staré kasy nebylo možné přizpůsobit) je anulováno menšími odvody prodejců zdecimovaných náklady na obstarání a provoz těch pokladen, a taky podporou v nezaměstanosti těch, co to prostě neustáli a položili živnost.

R. Langer 25.2.2013 13:17

Re: Fiskální pokladny

Přesně tak, je to naprostá hloupost dobrá jenom na buzerování lidí.

V. Kain 25.2.2013 16:09

Re: Fiskální pokladny

Nemyslím si,že by to byla hloupost.Stačí se podívat na stovky vietnamských krámů.Ukažte mě jediný kde bych mohl platit kartou.Nikde vám nedají ani žádný doklad,takže v případě pozdější reklamace jste vedle a můžete si jít stěžovat.Jak je možné že nás ten komunistický vietkong škube jako husy? Odpověď je jednoduchá.Jsou to zkorumpovaní úředníci.Proto si rákosníci dělají co chtějí.

L. Brumovský 25.2.2013 16:37

Re: Fiskální pokladny

nedá mi to, abych nereagoval...

1/ platit kartou.. pro malý krámek, ať vietkong nebo český, je nesmysl... vše by muselo být min o 5 % dražší, jen kvulvá tomu, že nemáte keš..

2/ registrační pokladny?? to samé a možna ještě víc..

3/ daňový doklad?? ale napíšou, ale z 90 procent nejsou plátci DPH,, neb je část na "pani"bratr"setraa" a prostě se do neDPH vejdou.. ale stvrzenku vam napisou.

4/ a pak zákon trhu, však tam nakupovat nemusíte, nutí vám to někdo??

M. Sedláček 25.2.2013 17:18

Re: Fiskální pokladny

Co máte proti vietnamcům? Podnikají, nic od nás nechtějí a problémy si řeší v rámci své komunity. Část peněz pošlou zpět do vietnamu a část tady utratí (DPH), řekl bych ideální stav. Jestli Vy jim nakonec tak trochu nezávidíte....

Z. Švrček 25.2.2013 11:30

Pane Eurohujere!

Pane Roučku, jakpakto, že EU stále padá, prognóza pro tento rok je mínusová, jakpakto, že v EU armáda nezaměstnaných v některých zemích atakuje již dvojciferná čísla (Španělsko 20%, Itálie podobně a některé regiony uvnitř států jsou na tom daleko, daleko hůře), jakpakto  že mnohé země EU, včetně těch vyspělých přesahují 3% limit schodku HDP? Vy vytahujete zase jen jeden recept – zavést registrační pokladny. Váš recept na zvýšení příjmů eráru je dosti chudý a když se to nenáviděná vláda pokusí udělat  a zvýší o procento zdanění spotřeby, vaše strana řve první jak protržená. Vytýkáte nečerpání dotací, ale dobře víte, že dotace jsou jen cesta do pekel (nebo tomu pořád věříte?). Jste prostě eurohujer jak vyšitý a zakrýváte, že mráz přichází z Brusele. Okolní svět, s výjimkou zmítající se Arábie žádnou superkrizi nehlásí, zvláště Asie jede jak namazaná, Rusko roste,  jen EU si kadí do vlastního ekonomického hnízda dalšími a dalšími regulacemi, nařízeními, zákony, dotacemi a vím já čím vším ještě. Jděte se bodnout, milý pane, místo kopání do domácí politiky dbejte, aby se EU zabývala svými vlastními ekonomickými průšvihy – od toho tam jste -  a nemarnila energii a trpělivost lidí ptákovinami typu žárovek, zákazů vžitých názvů, povinných kvót žen v podnicích, či kvót cukru, které zlikvidovaly české cukrovarnictví, které všechny suma sumárum ten celý průšvih jen zhoršují.

Ech ulevil jsem si.

J. Brunner 25.2.2013 13:37

Re: Pane Eurohujere!

Eh, ulevil jste si i za mne.

B. Rybák 26.2.2013 13:16

Re: Pane Eurohujere!

Souhlasím s Vámi. Problém je nejspíš v tom, že tou nejdůležitější částí EU je pro pana Roučka jenom pan Rouček a těmto pánům "Roučkům" bohužel nic nepadá a proto je nic než pitomosti "registrační" nenapadá.

J. Chaloupka 25.2.2013 10:35

Pane Roučku, když už si tak královsky žijete z našich daní,

tak raději neděljte nic a mlčte. Možná, že si toho lidé nevšimnou. Protože pokud budete hlasitý, tak až ten bruselský socialismus krachne, stejně tak, jako krachl ten východní, tak budete muset hledat hodně vzdálený ostrov, abyste přežil.

P. Lenc 25.2.2013 9:47

Bože,

Rouček, tak mladý a stařecká demence?

O. Uživatel 25.2.2013 9:35

Uživatel požádal o vymazání
L. David 25.2.2013 9:07

Nemalá část problémů ČR pochází přímo z Brusele, milý pane europoslanče !

Těch zbytečně vydaných miliard na realizaci nesmyslných opatení nařízených Bruselí !

Těch zbytečně vydaných miliard na kofinancování nesmyslných dotací !

Kde jste Roučku byl, když se ty stovky nesmyslů v Bruseli schvalovaly ? Co kdybyste někdy předložil výkaz své užitečnosti - jaký přínos znamenáte pro ČR za svůj královský plat ?

Až vás Roučku příště zase pochytí touha rozdávat knížecí rady, zameťte si nejdřív před vlastním prahem.

V. Kusý 25.2.2013 8:38

Názory člověka který si v televizní diskuzi plete

Kresčak a Kresčatik jsou pro mne věru relevantní ! Zvláště když sedí v evropském parlamentu.To samo o sobě vypovídá o úrovni celé této instituce.

I. Schlägel 25.2.2013 8:01

Ty vo..e,

už zase...

P. Kolář 25.2.2013 7:50

Byly to krásné časy,pane Roučku,

když velký guru Zeman napumpoval ty miliardy do svých sociálnědemokratických snů.Kolik nefunkčních podnikatelských areálů se postavilo,i nějaká zpotvořená dálnice nám přibyla a jak se nám tak krásně podařilo rozjet tu výrobu klasických televizních obrazovek v době LCD panelů,Ostatně,ten pomník stojí v Hranicích doposud.Máme plné právo Vám nedůvěřovat,když nám znovu nabízíte ta krásná a bezbolestná řešení,do kterých Jste se v Bruselu zamiloval.Tady je Váš Rhodos,tady si skočte a tady ukažte,co umíte.Všichni totiž nemůžeme žít z bruselských platů a dotací.A pokud máte trochu sebeúcty,tak už konečně mlčte.

J. Mrázek 25.2.2013 6:01

Pilný blbec se říkalo?

Ten že je nejnebezpečnější ? A když je ještě navíc ve funkci a přeplacený....jako Rouček....

T. Kočí 25.2.2013 10:10

Re: Pilný blbec se říkalo?

To sedí

V. Ondys 25.2.2013 1:49

:))))) Ze stejných důvodů nám soudruzi za totality podobně kázali vodu, aby sami na státní útraty udatně chlastali vodku

http://dotsub.com/view/01ad2718-073c-474a-ac40-c7a72e199d55

Dobře si to pamatujte, a když Vám někdo z podobných lidí začne nabízet dokonalý společenský systém s nejpříkladnější lidumilností, okamžitě ho nakopněte rovnou do zadku v zájmu svý kapsy i bezpečí!

T. Pansky 25.2.2013 1:09

Opet to same ... autor naprosto nechape ...

... ze socialiste svymi vseleky (snahou o vybrani par korun) ztraceji mobilitu, ktera nas potom bude stat mnohem vice.  Prave socialiste zaplevelili nas system s tolika nesmysly, ze to lidem znemoznuje se flexibilne prizpusobovat menicimu se trhu.  To celkove vysiluje spolecnost a dela lidi zavislymi na statu.  A o to socialistum jde - to jim zajistuje volice do budoucnosti.  Jak jednoduche, jak dabelske.  tomaashe@hotmail.com

V. Kusý 25.2.2013 8:41

Re: Opet to same ... autor naprosto nechape ...

Máte zcela pravdu.Piha na její kráse je ale v tom, že ta závislost na státu většině lidí vyhovuje.

J. Jurax 25.2.2013 0:42

Roučkovina

Co dodat ... :-(  ... to ani nestojí za polemiku - autor je prostě alternativně inteligentní a ještě socan ...