19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Kříž 9.3.2010 7:34

ale houby....

zadne dane nezvysovat...

rozehnat vetsinu statnich uredniku, zrusit podpory podnikani, zrusit duchody, podpory v nezamestnanosti apod., zrusit vsechny dane krome dph a tu snizit.

jenze... kdo by pak tem, co jsou zvykli na zivot z cizich penez, rekl, ze krast se nesmi a uz nebude?

jenze - co muzeme chtit od politickych elit, kdyz elity akademicke a intelektualni takto trestuhodne selhavaji?

F. Kusák 9.3.2010 10:37

Re: ale houby....

Já bych byl také pro, aby stát nezvyšoval daně, ale to, co jste, a asi žertem navrhl, by zřejmě skončilo velkou katastrofou. Tedy nějakou formou diktatury a zánikem demokracie a vy byste se stal buď ministrem v diktátorově vládě nebo by Vás dav pověsil,  či byste vzal nohy na ramena a skončil v emigraci. Takže jednoduchá řešení prostě neexistují. A jak říká Prof. Klaus, jde vždy o míru nastavení, o to jak ta exponenciála vypadá. A dokonce z teorie chaosu je známé, že i nepatrná změna počátečních parametrů vede k zasadním změnám po velkém počtu tzv. iterací. Stručně řečeno, ten Váš názor je takové plácnutí do vody. Bohužel, mnoho lidí je ochotno mu uvěřit.

R. Kříž 9.3.2010 13:23

Re: ale houby....

ne, nenavrhoval jsem nic zertem, je to jen zjednodusene vzhledem k newdostatku prostoru.

jakou formu diktatury mate na mysli? jaka demokracie by zanikla - ta, tkera vetsinove rozhoduje o mych penezich? pak zanik takove demokracie uvitam, resp. po zaniku takove demokracie primo volam...

pokud by me dav nebo kdokoliv chtel veset, pak to je presne to, k cemu tu stat ma byt - aby nikdo nikoho neokradal a nevesel.

kaslu na to, co rika profesor, kaslu na to, protoze podle neho transformace skoncila v roce 95 a protoze on je liberalem (libertarianem) jenom pusou.

pokud se vam nezdaji me nazory, pak je vyvratte, nebo vyjadrujte pouze sve mineni, nevyslovujte sve pravdy o placnuti do vody. to jsou akorat blbe kydy

F. Kusák 9.3.2010 14:18

Re: ale houby....

No vzhledem k tomu, že máme nejvíce policajtů pro capite v EU plus armáda k tomu, tak lze zelkem jednoduše dokázat, že by ty snížené DPH asi nestačily. A pak: počet práce- schopného obyvatelstva je cca 5 mil . Z toho státních zaměstnanců asi 800 000. Při Vámi navrhovaném zrušením daní byste musel tak 500 000 propustit, k tomu nezaměstnané včetně těch neevidovaných dohromady 700 000, tak to už máme 1,2 mil. K tomu 2,2 mil důchudců (všech kategorií) tak to už je nějakých 3,4 mil. Z těch pracujících můžete odečíst nějakých 70 %, kteří nedosáhnou ani na průměrnou mzdu (ti by s  navrhovanými  úpravami také pravděpodobně nesouhlasili) a už jsme na  zhruba 7,4  lidí. Takže s kým byste chtěl dělat a prosazovat ty změny. Myslím, že dalších důkazů netřeba. A jen tak mimochodem-dovedete si představit, jak by klesla vnitřní spotřeba. Takže tím byste zazdil i to málo, co by ještě fungovalo. Já Vám vážený pane něco řeknu. Ono pro každé řešení se musí, a to kdekoliv, ať je to makroekonomický návrh nebo projekt na úrovni malé dílny  vypracovat tzv. "studie proveditelnosti" (tu může mít někdo i v hlavě nebo na A4) a z té jste schopen vyčíst i případná rizika nebo vůbec realizovatelnost jakéhokoliv projektu. To každý dobrý a vzdělaný podnikatel ví a umí s těmi informacemi pracovat. 

R. Kříž 9.3.2010 18:24

Re: ale houby....

vite, to jsou vsechno kecy - kdybyste si aspon dal tu praci a zjistil si, kolik tvori vydaje na armadu a policii (a to pomijim otazku nutnosti takoveho poctu policajtu)...

jasne, "demokratickym hlasovanim" je zatim nepruchozi, aby si lidi, co jsou desetileti ujistovani, ze maji pravo lezt mi do penezenky, odhlasovali, ze uz mi do penezenky lezt nemuzou. k tomu, aby se neco zmenilo, rekneme, v moralce, se musi neco zmenit v elitach - akademickych, intelektualnich... dokud budou i teoretici jako vy blabolit takove nesmysly, jako ze "to neni spravne, protoze by to neproslo vselidovym hlasovanim", nebude skoro nikdo (krome exotu jako ja), kdo by lidem vysvetloval, ze zdaneni je loupez, ze nemaji moralni pravo uspokojovat sve potreby za cizi penize atp.

jenze problem je v tom, ze vsichni, kdo se citi povolani se vyjadrit, maji najednou takovy ten pocit, ze jsou tak trochu "statnici", ze na nich lezi ta odpovednost, ze oni jsou ti moudri a schoni, kteri muzou posoudit, co se ma delat a co ne, protoze oni prece vedi, ze neco jde "protlacit" a neco ne. to, ze tim vlastne priznavaji svoji nechopnost odlisit "spravne" od "nyni realizovatelneho" je jen a jen smutne.