24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Po koronakrizi

Banální pravda zní: To, co prožíváme kvůli pandemii viru covid-19, je největší krize od druhé světové války, proto svět, až krize odezní, bude úplně jiný. Jenže, co se přesně změní, si zatím nikdo netroufá říci nahlas.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Burková 27.5.2020 19:39

Byli bysme na tom líp, kdyby EET v těchto těžkých dobách zrušili úplně... Tak to ted' budu muset od 1. ledna 2021 používat EET? Na internetu nabízejí všechny druhy aplikací zdarma Leeto.cz. Ale možná naše vláda nabídne svou bezplatnou aplikaci, jako to udělali na Slovensku nebo ve Slovinsku, přesně si to nepamatuji. Pokud dostávám zaplaceno v hotovosti jen málokdy, platím daně včas, k čemu mi to teď bude?

R. Dubravský 28.4.2020 15:12

Restrukturalizaci České pošty podporuji všemi deseti. Představoval bych si to takto: Manažery zavřít, personál propustit, budovy srovnat se zemí, půdu posypat solí.

J. Ptáček 28.4.2020 10:46

I v medicíně je mnohem důležitější prevence, než následná rehabilitace. Je nutno jasně a přesně pojmenovat viníka, příčinu a způsob, aby se to už nikdy neopakovalo. I za cenu porušení tržních pravidel o výhodnosti investic v jiné zemi nebo využití chybějících pracovníků z nebezpečného státu. Napadá mě idiotské pojmenování: zahrát takový tržní faul.

R. Polášek 28.4.2020 10:06

Mě by zajímalo, proč je nesmrtelný předsudek, že velké firmy nejsou inovativní, zatímco malé ano. Podle mně je to spíš opačně, malé firmy sotva budou shánět nějakou novou drahou technologii, protože na ni nebudou mít peníze. Malé firmy, aby přežily, spíš koukají vytěžit to, co mají k dispozici, případně to, co se nabízí zdarma. Open software místo placeného , případně dokonce ukradený software, inzertní či komunitní weby na interentu zdarma nebo za registraci, vzorky materiálů darované prodejcem nebo no name materiál místo značkového, pokrytí dotacemi všeho možného i za cenu mírného upravování skutečnosti...

Zatímco velké firmy se zavedeným jménem si takové jednání nemohou dovolit, nechtějí li skončit, ti musí dělat všechno oficiálně a legálně, koneckonců v sázce je u větších firem mnohem víc peněz i pracovních míst a jsou pro kontrolory lákavější a prestižnější cíl.

V. Klepetko 28.4.2020 9:14

"Za nejpříznivější zprávu je možné považovat tu skutečnost, že si lidé kvůli zvýšenému ohrožení začali víc vážit svého života, jehož cena na trhu stoupne"...

Sic?! :-)))))))))))))))))))))))

Pro nájemní vrahy zpráva vskutku vynikající! :-))))))))))))))))))

P. Victorin 28.4.2020 6:45

Pan Karel Hvížďala umí opravdu čtivě psát. Třeba i o tom, že o pandemii, zachvátivší celý svět, nezná jiné informační zdroje, než německé...

Š. Hašek 28.4.2020 13:55

Pokud si chci přečíst něco od "mladého zapáleného německoštrasbruselského, listopadového disidenta (v klidu Německa), svazáka, kterému to vydrželo až do penzijního věku", přečtu si Hvížďalu.