25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Pandemie v širším kontextu (5)

Za klíčové považujeme udržet chod našeho hospodářství a minimalizovat nezbytně vznikající škody a ztráty.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Manda 7.4.2020 9:22

Vy si myslíte, že nick Viktorín je diskutér ? Je to okopávač kotníku po které prof Klausovi nesahá. Jemu někdo v roce 89 rozkopal bábovičky. A stal se úplně zbytečný a neúspěšný. Jeho klausofobie je galaktická. A mmch lže.

J. Matuška 7.4.2020 13:21

Ad 9:22 1***

S. Donát 7.4.2020 9:52

Vás jsem se na nic neptal. Ale snad si to přečte pan Victorin, aby příště nepsal nesmysly :)

I. Pávek 7.4.2020 12:57

Nemyslím si pane Donáte že by tady pan Victorín psal nějaké nesmysly. Já se s jeho pohledem na historii ztotožňuji a i s jeho hodnocením VK na politické polistopadové scéně. Jeho utopické teorie privatizace zavdaly podnět k aktivizaci šmejdu všech kalibrů, kverulantů, veksláků, Mrázků, Krejčíř, Janoušek a další, kteří za minulého režimu žili na okraji společnosti pod dohledem. V Americe zavětřil Kožený. Tyto organizmy s talentem zlodějů a vrahů a tahem na branku pak za potlesku VK pak udělaly privatizaci tak jak jim bylo nejbližší jejich přirozenosti. President Miloš Zeman to tehdy nazval největší zlodějnou. Nu a tak se stalo že jsme cizinci ve vlastní zemi, kolonií Německa, zlatým dolem pro tu globální hydru mamonu která tuto ožebračenou zemi vysává a nechává tu jen tolik abychom se nebouřili hlady. Je mi vás líto pane Donáte. Cheche vždy si při takových příležitostech vzpomenu na jeden kreslený vtip z bájného Dikobrazu od Vladimíra Renčína kdy Muž za rohem a palicí nad hlavou je připraven dát ránu kolemjdoucímu který to naprosto nečeká a okrást ho. Možná by vám něco takového taky pomohlo. Spojily by se Vám třeba dva neurony v mozku které teď volně bloncají a jejichž spojením po té ráně by jste prohlédl. Ale taky by jste mohl zpívat o oktávu výš.

P. Brich 7.4.2020 18:49

Cizinci ve vlastní zemi jsme především rozdáváním daňových úlev a pobídek zahraničnímu kapitálu. Tento výpadek na příjmové části rozpočtu se pak dohání ždímáním domácích podnikatelů.

Další lumpárna jsou tzv. evropské dotace, např. do zemědělství. Nehledě na to, že jsou samy o sobě zdrojem korupce, pomohly zlikvidovat naši soběstačnost v zemědělství a potravinářském průmyslu.

Další obrloupeží je elektřina ze sluneční a větrné energie se zaručeným ziskem. V tom se "vyznamenala" poslankyně Gajdůšková a socani vůbec. Atd., atd.

O. Musil 7.4.2020 5:46

Když někomu zavřete živnost, těžko mu pomůže neviditelná ruka volného trhu.