18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Ostravský Titanic bez gentlemana

Americká Citigroup zveřejnila minulý týden zápis ze setkání s managementem polské těžební společnosti JSW. Obsahuje mimo jiné část, ve které management JSW potvrzuje, že obdržel nabídku na odkup koksárenských a důlních aktiv nadnárodní skupiny New World Resources (NWR), matky ostravské společnosti OKD.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Kolář 25.7.2013 6:18

Vážení pánové,

naprosto přesně jste popsali to,co pan Bakala nikdy neudělá a co se v našem politickém životě nikdy nestane.Spíše projde velbloud uchem jehly.

J. Schwarz 25.7.2013 7:00

Re: Vážení pánové,

Vážený pane, kdyby si na onom Titanicu "ženy a děti" vymáhaly svou přednost s pistolemi v rukou, asi by to celé dopadlo jinak - proctor pro velkorysost by jak si zmizel. Tak je tomu i zde, pokud odbory budou postupovat podle vzoru "ani muže ze závodu, ani korunu ze mzdy" těžko se dočkají velkorysosti v podobě rozdávání bytů a nenávratných půjček. To by potom totiž "ušlechtilý lidumil" vypadal spíš jako blbec nebo alespoň poražený hamoun, kterému stejně nic jiného než "být ušlechtilý" nezbylo. Militantní odbory neschopné vidět taky problémy druhé strany si vykoledují jen ten odchod "do země, kde kapitál vynáší víc". Proč totiž pomáhat někomu, kdo se sám staví do pozice zavilého nepřítele?

P. Vaněk 25.7.2013 8:34

Re: Vážení pánové,

Velmi dobře jste to napsal.

B. Hudzieczek 25.7.2013 10:10

Re: Vážení pánové,

Víte pane, oni ti odboráři lépe než Vy, vědí, co management OKD prováděl, aby přivedl firmu tam kde se nyní nachází.

R. Tichý 25.7.2013 12:30

Re: Vážení pánové,

Odboráři přivedli tuto zemi na buben během 40 let svého panování.

V. Kusý 25.7.2013 14:43

Re: Vážení pánové,

Proč potom tedy mlčeli ? Ono dokud sype, je ticho.Přestalo sypat a najednou všichni vědí co za tím je.To nevěděli dřív ?

B. Hudzieczek 25.7.2013 23:07

Re: Vážení pánové,

Nevím, zda odboráři sedí v představenstvu či dozorčí radě společnosti OKD. Pokud ne, neumím si představit, jak by měli hovořit. Pokud tam seděli a mlčeli, pak máte pravdu.