20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Nevídaný paradox

Předminulý týden se kurzy burzovních akcií ve Spojených státech opět vyšplhaly na rekordní úroveň. Byla to reakce investorů na vystoupení prezidenta Trumpa v Kongresu Spojených států, v němž byla naznačena řada opatření ekonomického stimulování.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Fridrich 13.3.2017 8:56

Tak jen krátce - ono to srovnání Ronalda s Donaldem

Tak jen krátce - ono to srovnání Ronalda s Donaldem ( i když je opravdu brzy ) nějak nepokulhává.. Zjednodušeně - v ekonomii země - Ronald snížil daně a posléze vybral víc ( toto levičáci všech zemí nikdy nepochopí, ti ten svůj ráj budují za pomoci zvyšování daní, až rozvoj zcela " zašpuntují "...) - a z toho " víc " zesílila Amerika a poslal Rusáky do kolen... Donald začíná také značným snížením daní k " rozjezdu " ekonomie USA - a navíc začíná dělat pořádek v zemi, kde udělali nepředstavitelný nepořádek levicoví multi-kulti šílenci. Myslím, že cca 11 milionů nelegálů z nichž je cca 3 mil. kriminálních a nic nevytvářejících-jen čerpajících je DOST a DOST.. No a že by si Trump " nevšiml " že musí Put'kovi ukázat kde je jeho " hřiště " - tak to si nemyslím. A nekompetentním Evropanům ve vedení EU a Německa, Francie to dal najevo také jasně...

Rusák vždy rozuměl jen jediné " medicíně " - a tou je SÍLA.. Tu jim dal " ochutnat " Reagan a doufám, že je podobně bude léčit i Donald - už začíná " odporně " zbrojit, ještě že se toho nedožil šéf Rudého Práva soudruh Hoření, tomu by se zavařil psací stroj a možná i ten jeho mozeček....

J. Mrázek 13.3.2017 11:13

...mozeček...

..ten Váš !

D. Polanský 13.3.2017 7:41

To víte, řeči se vedou a chleba jí a víno pije.

Každý když jde o jeho majetek je realista, pokud jde o žvanění, úvahy, analýzy, toho se napíše a namluví!

J. Brunner 13.3.2017 15:58

Re: To víte, řeči se vedou a chleba jí a víno pije.

Přesné

M. Šejna 13.3.2017 7:17

snížení o 20% je o polovinu?

asi jsem mizerný matematik, ale ať počítám jak počítám, nejsem schopen přijít na variantu, kdy snížení daní o 20% je snížení o polovinu. Doufám, že ostatní informace od autora mají reálnější základ, než toto matematické čarování.

Z. Lapil 13.3.2017 12:36

Re: snížení o 20% je o polovinu?

Nikoliv mizerný matematik, ale mizerný češtinář :-). Jinak byste věděl, že procentní body a procenta jsou často (máte pravdu: blbě) používána jako synonyma.

Nedávno mi někde utkvělo, že USA daně činí 40%; předpokládám, že správně, jinak by autor nejen požil nesprávný pojem, ale opravdu plácnul nesmysl.

M. Šejna 13.3.2017 14:11

Re: snížení o 20% je o polovinu?

kdyby autor napsal "snížení daní o 20 procentních bodů" dokázala by i moje mizerná matematika pochopit, že pokud by se jednalo o pokles na polovinu, pak původní daň by byla 40%. Ale autor článku je nejspíš opravdu mizerný češtiňář.

Z. Lapil 13.3.2017 14:34

Re: snížení o 20% je o polovinu?

Já na opravování podobných renonců skoro rezignoval. A k čemu je ironie, když ten ironizovaný NEVÍ. Snad s jedinou výjimkou, a ta mi opravdu vadí, je skloňování latinského slovesa veto = zakazuji ("právo veto - bez práva veta").

P. Han 13.3.2017 18:22

Re: snížení o 20% je o polovinu?

Ono latinské sloveso se stalo českým substantivem a proto se skloňuje. Nic si z toho nedělejte, v angličtině, francouzštině i dalších jazycích se používá taky tak.

R. Tichý 13.3.2017 20:10

To jste zase jednou nechtel pochopit.

R. Tichý 13.3.2017 20:13

Paradox protestujicich?

O jakem paradoxu se bavime? Prorestujici jsou luza, ktera se nikdy praci nezivila a zivit nebude. Jedna se o profesionalni levicove nespokojence, kteri maximalne zacnou dojit stat v nevladnich organizacich.

J. Huml 13.3.2017 2:24

Pan Fistejn

to vidi spravne, nebo vlastne komentuje dobre zdroje. Ekonomicke oziveni v USA je v plnem proudu, drive nez se vlastne zruseni regulaci a danova reforma stanou zakonem. Jen bych jeste pridal, ze za poslednich par dnu prestal Donald Trump denne tweetovat sve emoce; tato zmena je opravdu positivni, klicova udalost dulezita pro republikanske vedeni. Konecne hodili na Trumpa sit.