25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Německé Jain

Euro ano, dluhová unie ne, tak by se dal popsat volební triumf německé kancléřky, který přesně zrcadlil vděčnou náladu německých voličů. Anglosaští a němečtí ekonomové se můžou stokrát přít, jestli z podhodnoceného (dlouhodobě relativně k německé výkonnosti devalvovaného) eura Německo těží nebo ne, ale voličům je to jasné a tak to má zůstat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 25.9.2013 20:07

Dobrý článek, souhlasím.

Vládní politici a banksteři odmítají jednat racionálně. Už dávno největší ekonomiky světa nepreferují zájmy svých vlastních lidí, ale jen a jen svou vlastní prestiž a tudíž talčí jeden druhého ke krokům, které jim navzájem zaručují pověst skvělých vládců aspoň na ještě nějaký čas, tu do voleb, tu k jiné veleudálosti. Podezírám, že by už dávno v EU proběhlo řešení k "uvolnění" jižních zemí, že by se jim místo látání jejich rozpočtů raději pomohlo k novému rozjezdu s jejich vlastní měnou. Ale vždycky se při schylování k takové možnosti najednou ozve horká linka, která je nejspíš mezi Washingtonem a Berlínem, kde se udělují rady, pokyny, škemrání. Tak jako to bylo v době před amer. volbami. 

 Prostě ve jménu - nepodrážejme si nohy racionálními řešeními, smlouvají raději další a další finty, místo aby přistoupili na likvidaci nedobytných dluhů a krachu špatných institucí. Vždyť oni tu tržní ekonomiku, kapitalismus, NIČÍ SPOLEHLIVĚJI  než levice !

L. Novák 25.9.2013 23:58

Re: Dobrý článek, souhlasím.

Snad byste po existencích jako Barroso nebo Merkelová nechtěla jasná a ekonomicky průhledná rozhodnutí? :-)