25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Fassmann 20.7.2010 18:05

naivní??????

Naivní je velmi slabé slovo, p. Sedláček spoustu lidí přesvědčil o tom jak je celá ekonomika postavená na virtuálních penězích. Zajímalo by mne kde k tomuto přišel, asi nejspíš na nějaké ekonomiské  sešlosti. tam ho asi zvolili aby lhal celému národu. A o čem aby lhal, no přece o krizi která u n ás moc velká nebyla. Podniky vesele propouštěli a přitom se vyrábělo stejně a možná i víc. Můj známý byl taky propuštěn a to za odstupné které vlastně platil stát. Koho tady zajímá že vetnamci vesele vozí zboží na černo a neplatí ani zbla, koho zajímá výše některých sociálních dávek za které si ti chudáci platí supeba na leasing. KOHO ZAJÍMAJÍ NORMÁLNĚ PRACUJÍCÍ LIDÉ. No přeci nikoho, drž ústa a plať a my tě o naší pravdě přesvědčíme. Růst platů který každý udává je ale trochu jinde. Spousta podniků řídí lidé jako p. Sedláček kteří vědí úplný prd o tom co a jak funguje. Na to májí auditory kteří vědí to samé co oni, ale bohužel managment závěrům auditu věří. Proč taky ne v ekonomice a v managmentu se přesně učí co mají dělat a jak to dělat. P. Sedláčkovi se to říká snadno když si v pohodě žije z peněz které banky vybírají za spoustu nesmyslných poplatků aby bylo na odměny týmové tréninky atd. 

Naivní je tedy pouze ten kdo tomuto systému se socialistickým nádechem věří. Ten kdo ne už na něm dávno vidělal asi jako odstupující vláda úředníků která navýšila rozpočet a to hlavně o zakázky které si schválila před jejím koncem.

Z. Novák 18.7.2010 19:58

Proboha

pane Otáhal jak by chtěli vládu omezovat? Teď se všichni začínáte děsit, co všechno současná vláda s ODS, která ztratila a slábne valem s předsedou měkotou, může napáchat. Inu budem to muset 4 roky vydržet a dívat se na předsedu, jak se nechá soustavně vydírat. Řekl bych, že je to labutí píseň ODS a že ji nepomůže ani děd vševěd.

K. Janyška 18.7.2010 16:29

Kajan

Sedláček je ještě větší magor, než Keynes ! Dzp.

L. Pixa 18.7.2010 12:47

Protestuji !!!

R.Sedláček používá nekalé praktiky ! Použil můj příspěvek na diskuzi lidovek ve zcela jiném kontextu a tím záměrně zkreslil jeho smysl ! R.Sedláček zásadním způsobem porušuje pravidla diskuzí !!!!  .........Určeno jen pro osobní využití. Bez předchozího písemného souhlasu je zakázána jakákoli další publikace, přetištění nebo distribuce jakéhokoli materiálu nebo části materiálu zveřejněného na Neviditelném psu, a to včetně šíření prostřednictvím elektronické pošty, SMS zpráv a včetně zahrnutí těchto materiálů nebo jejich části do rámců či překopírování do vnitropodnikové či jiné privátní sítě a včetně uchovávání v jakýchkoli databázích.

Copyright © Neviditelný pes a MAFRA, a.s. ........

Kopíruje příspěvky diskutujících do svých stránek a přetiskuje je na jiné diskuze. Dejte si na něj všichni velký  POZOR  !!!!!!

M. Prokop 17.7.2010 22:43

IMHO

se každá vláda chová dle Keynese jen v té utrácecí fázi a žádná v té šetřící. Každá, tu i onde.

Ne, že bych měl k jakékoliv poplyšákové vládě moc velkou důvěru, ale také bych jí nesrovnával s těmi z předchozích 40ti let.

M. Prokop 17.7.2010 0:28

To není problém

posttransformačních vlád, to je problém všech vlád. Každá si z Keynese bere jen to rozhazování na dluh. Žádná to šetření (na pozdější rozhazování) v letech tučných.

Proto Keynesiánství nemůže fungovat.

P. Jirka 17.7.2010 19:13

Re: To není problém

Myslím, že jste uhodil hřebíček takříkajíce na hlavičku. Problém není v ekonomické doktríně (tedy alespoň teoreticky vzato), ale v jejím praktickém naplňování. Fungovala by jen tehdy, pokud by ji naplňovaly stroje a nikoliv lidé....

M. Prokop 17.7.2010 22:44

Re: To není problém

I  ty stroje programují lidé.

P. Jirka 18.7.2010 9:05

Re: To není problém

No to je vlastně fakt. Určitě by tam někdo nějakýho vira podstrčil :-))))