18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

EKONOMIKA: MMF jaro 2016

Jarní zasedání MMF mívají většinou poněkud méně formální charakter než podzimní. Projevuje se to jak na nižším počtu účastníků (země a instituce vysílají menší delegace), tak na součtu pořádaných akcí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 24.4.2016 17:43

Miroslav Singer: Okradli jsme vás a ani to nepoznáte

ČNB nedrží stabilitu měny, ale stabilitu socialistických vlád a jejich život na dluh.

K. Pavlik 24.4.2016 18:30

Re: Miroslav Singer: Okradli jsme vás a ani to nepoznáte

Na dluh zije kdekdo - USA, Nemecko atd.

Svadet to na socialisty (ktere take nemusim) je nelogicke.

L. Novák 24.4.2016 21:09

Re: Miroslav Singer: Okradli jsme vás a ani to nepoznáte

Ale to je logické. Levice zadlužování v ČR přímo ideově generovala a v zahraničí tomu není jinak, ikdyž vývoj a průběh může být v detailech odlišný.

M. Pivoda 24.4.2016 14:17

S čím lze bezvýhradně souhlasit

Singer: "... měnová politika sama o sobě může těžko zajistit návrat světové ekonomiky na dlouhodobou trajektorii růstu. ..."

K. Pavlik 24.4.2016 14:36

Re: S čím lze bezvýhradně souhlasit

No nevim. Oba pripady ukradeni penez v Ceskoslovensku se povedly - ono nejakou dobu trva nez si setrilkove zase naskudli neco co se da zase ukrast.

J. Hejna 24.4.2016 10:27

Singer

"záporné úrokové sazby nejsou z hlediska podpory poptávky pro centrální banky žádnou spásou"

Tak to se máme vbrzku na co těšit.

B. Rybák 24.4.2016 23:06

Re: Singer

To určitě! Ony jsou totiž sami o sobě projevem těžké, důvěru podnikatelů nemající, a proto bez hluboké sociální reformy neléčitelné ekonomiky!

K. Janyška 23.4.2016 11:06

Socane !

Socane ! Dzp.

Š. Hašek 23.4.2016 20:28

Re: Socane !

Nejhorší stav věci nastává, když socan ani neví, že jest socan. A začne si myslet, že už docela dobře může disputovat s Rašínem!

Kórva, socani všude. Poslední maskování - evropahodnotáři!

J. Chaloupka 23.4.2016 10:29

V r. 2008 nebyla žádná krize, jen se prostě naplnily

trhy ve východní Evropě, které se otevřely v r. 1989 a umožnily západu nevídaný růst. V současné době jsou jen dva trhy, které by byly prázdné, a bylo by možné na ně lifrovat zboží: Kuba a Severní Korea. Kubu spolkne USA jako malinu a severní Korea bude naplněna Čínou. Takže žádný celosvětový růst se už nebude konat. To jsou jen chiméry podobných "umětelů" jako je pan Singer. Je jen smutné, že takovým dáme do ruky měnu, aby si s ní hrály jako s hračkou.

Š. Hašek 23.4.2016 10:48

Re: V r. 2008 nebyla žádná krize, jen se prostě naplnily

Ještě možno připsat, že bruseláci doufali, že "roztočí kola růstu Ukrajinou", nějak jim to nevyšlo.

Singer je gauner, samozřejmě jako mnozí ostatní, kteří mají na triku "zatuchlost", zbytečnost spořit/šetřit, mj. zlehčuje státní měnu ČR (za Karla IV by ho za to zaživa upekli na rynku na bukovým dříví, no možná jen usekli ruku a pověsili). Dnes "moderně" snižuje hodnotu našich depozit. A asi tloustne a šibenice se bát nemusí.

Zjednodušeno. Jsem jen řadový občan, s účty v cajku, s přebytkovým rozpočtem - ten kterému jest opakovaně naznačováno, že tímto hloupým/již překonaným přístupem "brzdí úsilí strany a vlády"!

K. Pavlik 23.4.2016 15:57

Re: V r. 2008 nebyla žádná krize, jen se prostě naplnily

Momentalne ma generace lidi (jako ja a vy) nadbytek penez a tedy je problem co delat s penezi ktere nelze nekomu pujcit. Nase generace si nechce pujcit a mladi si napujcovali tolik ze se jim jiz rozumne pujcit neda. Toto ale neni jen cesky problem takze Singer se snazi resit tento problem a jednoduche reseni asi neexistuje. To vyresi az cas kdyz lide jako ja a vy umrou a zdedi to nekdo kdo vi jak utracet. Mohu vam zarucit ze nasi (moji) dedici budou vedet co delat se zdedenymi penezi. To pak novy Singer bude bojovat s inflaci jak hrom.

K. Pavlik 23.4.2016 0:47

Nema to jednoduche

S ceskou korunou 27 za Euro a slibem ze to v budoucnu bude lepsi se dostal do boje s devizovymi spekulanty a to neni opravdu jednoduche. Tito hosi dostali 2x anglickou statni banku a tam nejsou zadni zacatecnici.

Dle teorie her ma dve moznosti - a) nechat se sezrat za ziva (tedy cesky financni stat) b) udelat neco radikalniho s obrovskym rizikem [ a toto doporucuje teorie her].

Moznost (a) mu pripomene jeste Buh na nebesich ( citat z me oblibene knihy- Pameti ceskeho krale Jiriho z Podebrad).Za moznost (b) jako napriklad udelat zaporny urok 1-2 procenta, coz bych udelal ja jako laik, se ho ceska verejnost pokusi obesit a pri kvalite ceske policie neni vubec jasne ze se to nemuze povest.

Z. Koutecký 24.4.2016 13:34

Re: Nema to jednoduche

Záporný úrok má smysl zavést jen současně s výrazným omezením nebo dokonce zrušením možnosti platit hotově. Pak budou všechny peníze v bankách a lze je libovolně více či méně lidem ukrádat.

K. Pavlik 24.4.2016 14:33

Re: Nema to jednoduche

Na zacatku prvni republiky se problem s papirovymi penezi vyresil velice jednoduse. Toto si myslim ze se stalo: Rakouske penize se okolkovaly a 50% se vicemene zabavilo.

Tato osvedcena metoda se da udelat (nebo s ni vyhrozovat) i dnes.

Tez komunisticka menova reforma poucila lidi (aspon me stryce) ze je lepsi mit penize v bance nez ve strozoku.

I tato osvedcena metoda se da pouzit i dnes.

Zaver: Neni potreba vymyslet nove zazraky kdyz jsou zname stare osvedcene metody. Ze bude par nespokojencu nadavat - no kdyby jinych problemu nebylo.