28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Ministr Mládek alias Učitel Zelí

Učitel Zelí je populární směšná postava z povídek Šimka a Grosmanna. Ministr Mládek se mu po čertech podobá, je však reálný.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 6.2.2017 19:43

Naprosto "Boží" článek!!!!

To jest tak, když domovníkovi, majiteli domu, dodavateli tepla/zboží a nájemníkům "vytváří zdravé podmínky růstu/čerpání bruselkomisariát a socdem ministr"!! Ten ministr si plete i zákazníka s tzv. spotřebitelem. TV manekýnka vzdychá.

Jest ještě ČSSD reálná strana, když tam má Marxovku, Pelikána a její předseda/premiér se bál Dienstbiera????

Nechci votravovat, zkráceno.

B. Hančl 6.2.2017 19:30

Komouš

Nevolitelní sosani

I. Dvořák 6.2.2017 14:53

Čí je ministr Mládek?

On ministr Mládek snad vůbec neví, za koho je ministr. Když se v Bruselu jednalo o snížení poplatku za využití roumingu, byl proti. Prý by operátoři (kteří mimochodem vykazují miliardové zisky) na snížení cen dopláceli. Škoda,že mu nevyšla ta volba do senátu. Tam by mezi sobě podobnými alespoň nenadělal škody. Nevím, jak socani s podobným "materiálem" (i Chovanec)chtějí vyhrát volby. Jediný způsob snad zvednout důchody o 100 %. Pak by mohli mít šanci.

Š. Hašek 6.2.2017 19:44

Re: Čí je ministr Mládek?

Mládek, tč. ministr jest stále mimo reálný život.

I. Schlägel 6.2.2017 12:39

Poslední evropské angažmá

ministra Mládka při ochraně zákazníků našich milých mobilních operátorů vypovídá mnohé o způsobu práce a uvažování tohoto lidumilného socialistického ministra. Kam čert nemůže, nasadí levičáka.

J. Chaloupka 6.2.2017 11:52

Příliš mnoho lidí neví, co znamená slovo INVESTICE.

A toto je jeho důkazem. Ostatně nevíte, proč má Mládek přezdívku "velká kapsa"? A co víme o jeho soukromých investicích? Ty jistě takto prodělečné nejsou.

R. Tichý 6.2.2017 18:21

Tu prezdivku si vyslouzil uz na oblasti - Honza Kapsa.

J. Schwarz 6.2.2017 11:28

Dávno mám dojem

že většina regulací, povinných revizí a certifikátů je tu proto, aby se přihrál lukrativní kšeft právě těm "odborníkům" . Chcete "společnost vzdělání a služeb"? I když o ty služby nikdo nestojí? Tak je nařídíme zákonem! Chceme přece být moderní a prograsivní, nebo ne? V našem SVJ taky potřebujeme "PENB" neboli průkaz energetické náročnosti budovy, aby si tuto zákonem požadovanou listinu mohl správce budovy založit do análů. Naivně jsem se domníval že "odborník" něco změří. Ale kdepak! "Odborník" to pouze spočítá na základě plánů budovy, typu oken a zdiva... Bratru za 8000Kč...

Š. Hašek 6.2.2017 19:51

Re: Dávno mám dojem

Kdybychom my, spoluvlastníci nemovitosti, dostali do ohrádky Sobotku, Mládka, nějakou tu soudružku pro rozvoj/čerpadla, jméno jsem zapomněl, ............ děly by se vjeci!!!!

Denně šťastně usínám, že máme glejt (8 854.48 Kč, netto), že náš dům má ekoteplo prostupnost 0.045879 W/m2/s/J/T/sýkorčí zpěv/A2V/kmh. Svazáci vpřed, vyřizuje JauJau.

J. Lepka 6.2.2017 11:23

Pan Mládek by se měl spíš odebrat

do odstrašujících statistik neúspěšných a směšných politiků, také se tomu říká mrchoviště dějin.

M. Šejna 6.2.2017 10:18

tržní komsomolec Mith nic nechápe

tržní komsomolec Mith bojuje za zachování stavu, kdy plátci dotují neplatiče a šetřílci dotují plýtvače. Jinak nelze pochopit komsomolský přístup Mitha za to, aby se byly povinné meřiče u každé bytové jednotky.

Mith ani netuší, že u měření vody je zatím zákonem nařízeno, že na každé vodovodní přípojce smí být jen jeden vodoměr a jakýkoli vodoměr navíc není vodárnami uznáván. Tohle zakonné nařízení z dílny ministerstva zemědělství mělo být už dávno zrušeno, takže iniciatuvu ministra Mládka nařídit měřič u každého bytu vítám jako krok k zavedení systému "každý za své" a nikoli současného postkomunistického stavu "všichni za všechny"

M. Steller 6.2.2017 10:59

Re: tržní komsomolec Mith nic nechápe

Každý za své je jistě naprosto správné,ale ...

V našem bytovém domě bydlí většina starších lidí sama a spotřebu vody mají za rok cca 40- 50 m3 Protože ale zákon nařizuje tyto "poměrové" vodoměry podle kterých se rozpočítává spotřeba každých 5 let měnit, vznikají těmto babičkám podle mého názoru naprosto zbytečné výdaje v řádu stokorun . A to jsme poměrně malé město. Nový vodoměr , demontáž starého a montáž nového . Kde končí ty "staré " vodoměry s náběhem cca 200 - 250 m3 netuším, ale pokud nemají odslouženo aspoň 1000 m3 , tak obavy aby neměřily správně v rámci své tolerance jsou naprosto minimální .

M. Šejna 6.2.2017 11:07

pane Stellere

mohl byste mi citovat číslo zíkona a paragraf, který nařizuje měnit vodoměr každých 5 let na náklady odběratele?

Z. Čábelka 6.2.2017 11:59

Re: pane Stellere

Podružné měření v bytových domech (pitná voda, teplo ÚT )je vždy na náklady odběratele.

M. Šejna 6.2.2017 12:05

ano, správně

podružné měření je opravdu vždy na náklady odběratele.

A víte proč?

Pokud ne, přečtěte si moje komentáře níže.

J. Lepka 6.2.2017 11:21

Re: tržní komsomolec Mith nic nechápe

Pane Šejno, zkuste si přečíst článek znovu, pak se uklidnit, uvařit si kávu, po vypití přečíst znovu a znovu, dokud vám nedojde o čem pan Míth píše.

A. Nový 6.2.2017 11:28

Re: tržní komsomolec Mith nic nechápe

Pan Šejna rychleji píše než myslí. :-)

M. Šejna 6.2.2017 11:44

Pan Novy 840 píše také rychle, ale nemyslí vůbec

jinak by věděl, jak stupidní je současný zákon o vodovodech a kanalizacích, vytvořený na ministerstvu zemědělství ještě v 90.letech, podle kterého je přímo zakázáno mít na připojce k rodinnému nebo bytovému domu víc jak jedno odběrné místo.

Tomu říkám regulace. A to přímo regulace socialistická umožňující beztrestnou existenci neplatících členů bytového družstva nebo společenství vlastníků.

Mládek se snaží tento postsocialistický paskvil zrušit.

A. Nový 6.2.2017 13:48

Re: Pan Novy 840 píše také rychle, ale nemyslí vůbec

Tak jsem nelenil a zatelefonoval známým. Bytový dům o 25 bytech. Každý byt má svůj vlastní vodoměr na kterém je prováděn odpočet. Další bytový dům o 28 bytech, totéž. Oba domy vlastní společenství vlastníků. Před tím byl ten první dům bytového družstva a druhý dům postavený v rámci stavebního podniku pro své zaměstnance. Všichni platí co se odečte na jejich vodoměrech. Ani o haléř více. To, o čem píšete bylo v prvním domě tak před 15cti lety, ne li víc a v druhém si to ani nevzpomněli.

M. Šejna 6.2.2017 14:07

pane Nový

zeptal jste se, komu ti Vaši známí platí za vodu? Vodárnám, nebo bytovému družstvu (resp. společenství vlastníků)?

Vsadím se s Vámi, že vodárnám nikoli.

J. Jurax 7.2.2017 0:25

Re: pane Nový

No, jsme společenství vlastníků, v každém bytě jsou vodoměry a platíme jeden každý vodárně zálohově měsíčně. A jednou ročně nám to vodárna vyúčtuje. Ke spotřebě z bytového měřiče se připočte díl vody společné - prádelna - a díl ztráty, protože suma z bytových měřičů a společné vody je menší než spotřeba na směrodatném měřidla na vstupu do domu.

M. Šejna 6.2.2017 11:39

tak znovu, pane Lepko

současné zákony zakazují mít na vodovodní přípojce víc, jak jeden vodoměr pro jeden dům. Velké domy s více byty tak mají jen jednu vodovodní přípojku a jeden vodoměr. Řeší to tak, že společenství vlastníků rozpočítává spotřebu na jednotlivé byty, nebo mají sice pro každý byt vodoměr, ale ten nesmí být použit jako odběrné místo pro dodavatele vody.

Mládkova iniciativa se snaží tuhle socialistickou hovadinu zrušit a donutit i vodárny, aby řádně fakturovaly každému odběrateli vody samostatně.

Pochopil jste?

J. Lepka 6.2.2017 14:59

Re: tak znovu, pane Lepko

Samozřejmě kecáte nesmysly, ale na to jsme u vás už zvyklí.

M. Šejna 6.2.2017 17:21

Lepko, spratku nevychgovanej

nastudujte si zákon o kanalizacích a vodovodech. Pak vám dojde, spratku, že kecáte nesmysly vy. Ale protže jste v zákonech nezdělanej, myslíte si, že jste chytrej jak rádio.

J. Lepka 6.2.2017 20:39

Re: Lepko, spratku nevychgovanej

Milý Šejno, vcelku úspěšně kopírujete klasické schéma diskuzních trollů, chytnete se jedné myšlenky a tu dovádíte ad absurdum. Nejenže blábolíte o něčem úplně jiném než je smyslem článku pana Mítha, ale ještě urážíte, místo abyste se sám chytl za nos. Důkazem vaší osobní excitace jsou gramatické chyby a překlepy, pokud se budete takhle chovat dál, brzo to s vámi sekne.

Nicméně k vaší oblíbené tématice. Odpovědnost firem dodávajících vodu do objektu končí vodoměrem. Kolik si jich tam dál nasází majitel objektu je jeho věc a vy s tím nenaděláte vůbec nic, ať se budete vztekat sebevíc( DTTO elektroměr, DTTO plynoměr, DTTO poměrová měřidla tepla), prostě s Járou Cimrmanem vám vzkazuji: Můžete nesouhlasit, můžete i protestovat, ale to je asi to jediné, co s tím můžete dělat!