24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Grycz 22.7.2011 11:51

Pochybuji, že těch 40 miliard šlo

do zdravotnictví. Cenu bych moc nezvedal na to dojedou a už k tomu dochází i v jiném zboží obchodníci v pohraničí.

L. Orlita 22.7.2011 10:19

každej kuřák by měl jednou týdně

uklidit (povinně) všechny ty vajgly odhozené na zastávkách a jinde a potom, bych nechal ten krásně smradlavej náklad vysypat  těm kuřákům do bytu, nejlépe do postele. :))))))))) Argument, že přispívaj do státní pokladny mně fakt nezajímá. Ani ten, že si huntujete jenom své zdraví- dobře víte, že tomu tak vůbec není. Do zakouřených hospod většinou nechodím, ale i tak jednou za čas musím vyprat prádlo po nějaké té zábavě.

A. Reček 22.7.2011 12:46

Re: každej kuřák by měl jednou týdně

Ano, ten úklid by měli dělat po sobě ovšem i uživatelé žvýkaček !

L. Orlita 22.7.2011 18:23

Re: každej kuřák by měl jednou týdně

:))) nežvýkám. Jen vyjimečně a vždycky si dám tu práci vyhodit žvejku do koše. A to dělám i s ostatním odpadem. Dávat za to pokuty, za každý vyhozený papírek, a bude pořádek. Nebo rákouskou na náměstí. :))))

S. Ševeček 22.7.2011 9:18

Souzi z brusele pořád po socialisticku ...

Dobrý text.

(i ta Nečasova slova stojí za to)

J. Bakulová 22.7.2011 6:56

historická zkušenost ukazuje,

že jakéhokoli zlozvyku se jednou lidstvo zmocnilo, neopustí ho nikdy. Může ho načas potlačit, ale bývá to ve prospěch jiného, novějšího zlozvyku, řekli bychom módního. Myslíte, že jiné drogy jsou lepší, přinášejí méně škod ?

Ne že bych kouření vítala, ale přece jen se mi zdá, že kouřící člověk se psychicky nerozkládá tak rychle, jako třeba konzument perníku. Nemusel (až doteď) krást peníze, aby měl na svou drogu, neničil třeba rodinu jako člověk závislý na hracích automatech. Ničil "jen" své zdraví a možná i zdraví svých blízkých. Stát se zřejmě rozhodl, že musí kuřákům dát stejné možnosti jako jiným závislým, tedy zdraží cigarety natolik, že je kuřáci budou pašovat, krást na ně peníze, šikovní podnikatelé je budou vyrábět ze smetí a odpadu a ničit tím zdraví kuřákům ještě víc.

Nejsem si jistá, že tohle je ten nejlepší způsob, jak kouření omezit. A hlavně se mi nelíbí, že z kuřáků se často stávají osoby druhého řádu, kterýkoli pitomec je může kdykoli beztrestně urážet a ponižovat. Já bych trestala a to velmi přísně porušování zákazu kouření. Ale to je asi tak všechno, co se s tím rozumného dá dělat. A nemylte se, v USA, kde se tlak na omezování kouření zrodil, jsou všichni nekuřáci jen na veřejnosti, v soukromí pak kouří spousta lidí

V. Kain 22.7.2011 7:37

Re: historická zkušenost ukazuje,

Daleko víc naše zdravotnictví bude stát léčba líných a tlustých zmetků,kterých přibývá jako hub po dešti.A navíc kuřáci si svoje léčení platí právě těmi nehoráznými daněmi.Jak by asi vypadal státní rozpočet kdyby se lidé vzdali tohoto zlozvyku kouření a pití.Potom by ještě mohli omezit jízdy autem na minimum a byli bychom na huntě.

L. Orlita 22.7.2011 10:28

Re: historická zkušenost ukazuje,

jenže ty prachy vybrané z krabičky nejdou do zdravotnictví. Tím se látají jiné díry. Kuřáci se lečí za naše peníze, které dáváme do zdravotního pojištění. A pak na nás vymýšlejí (vláda) takové boudy, jak si zaplatit i základ zdravotní péče- jako zubní plomby apod.

J. Hanzal 22.7.2011 9:26

Re: historická zkušenost ukazuje,

Paní Bakulová, myslím si, že i kuřáci okrádají svou rodinu i když ne v takovém rozzsahu jako závislí na automatech či drogách. Stačí vzít kalkulačku  - 1krabička (řekněme 50 Kč neznám přesně ceny, nekouřím) denně x 365 dnů a máte 18250 Kč  ročně. To znamená, že rodina minimálně měsíc nejí , nepije. nebydlí a to nepočítám když si kuřák zajde s kamarády na pivo. Je to sakra drahý sport.

L. Orlita 22.7.2011 10:23

Re: historická zkušenost ukazuje,

co si mám ale myslet o člověku, který odhodí vajgla na zem jakoby nic (zřejmě mu pohled na zem plný vajglů nevadí) a při vzájemné debatě vám bez problémů vydechne kouř přímo do tváře bez jakékoliv ohleduplné snahy vypustit kouř stranou? Řeknu to jednoduše- je to neohleduplnost a zhovadilost a pak už mně moc nezajímají jeho jiné kvality.