19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Máselná krize skončila, za dveřmi jsou hypotéky

Vzpomínáte si ještě? Před pár měsíci byla kromě parlamentních voleb (ano, loni se odehrály i parlamentní volby) hlavním tématem veřejné diskuse také cena másla. Dokonce probíhaly i pěkně ostré nákupní bitvy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 28.1.2018 23:51

Re: Masova vystavba domu

V Číně nastavěli na zelené louce celá města, do nichž se prý nikdo nestěhuje. Ale je to už starší zpráva, chtělo by to aktualizaci, jak to vypadá dnes...

L. Novák 28.1.2018 23:46

Re: V Česku je volných asi 600 tisíc bytů

Ano, tak to je. Rovnováha na trhu s byty a nemovitostmi. Každý si najme nebo postaví to, co je pro něj nejvhodnější a cenově přijatelné. Někdo se raději upíše na hypotéku, jiný raději jen platí nájem. Tak to je docela normální, ne? ;-)

Z. Rychlý 28.1.2018 21:18

Re: Jen Bruselobyrokrati ví, jak to bylo

No ale ony to opravdu blbosti a bludy jsou.

J. Jurax 28.1.2018 19:09

Re: V Česku je volných asi 600 tisíc bytů

No, je-li v Česku volných asi 600 tisíc bytů, tak to znamená, že nejsou volné tam, kde je po nich poptávka a/nebo jsou moc drahé. Nic víc.

K. Pavlik 28.1.2018 15:38

Re: Masova vystavba domu

No vic lidi se tam nastehovalo na duchod, nekdo si poridil vetsi dum, nekolik let se moc nestavelo - ono v nerizenem kapitalizmu se vse vzdy vyresi.

K. Pavlik 28.1.2018 15:34

Re: nebylo by od veci

V USA to nebyla realitni bublina - bylo to okradani pitomcu (vcetne velkych evropskych bank) - vim ze toto je muj nazor s kterym kdekdo nesouhlasi.

Sehnat bezdomovce, tomu pujcit 2 miliony na dum a tuto pujcku prodat pitome evropske bance rozhodne neni bublina. Ze to pak tak vypadalo je jina vec.

J. Pražák 28.1.2018 10:22

Re: Jen Bruselobyrokrati ví, jak to bylo

Fakta nenahradíte vulgaritou a zvoláním. Zkuste to znovu.

L. Novák 28.1.2018 9:56

Re: Masova vystavba domu

Koho do nich nastěhovali? :-)

L. Novák 28.1.2018 9:54

V Česku je volných asi 600 tisíc bytů

Nevidím žádný důvod pro nějakou státní podporu. Odstranit zbytečnou byrokracii, to ano. Ale autor, který tady ještě nedávno vychvaloval, jak báječná byla umělá devalvace koruny a znehodnocení měny, pro mě přestal být důvěryhodný...

L. Novák 28.1.2018 9:51

Re: Jen Bruselobyrokrati ví, jak to bylo

Panebože, jak můžete vymyslet takovouhle blbost!? 8-O

M. Pesat 28.1.2018 9:28

Re: nebylo by od veci

Riskantni to je pokud bance ta hypoteka zustane, jenze US a nasledne i evropske hypotecni/realitni bubliny byly o spekulaci, ty hypoteky se obchodovaly/preprodavaly jako investicni balicky/subprime. CR ma cca 10 milionu obyvatel a pokud se podivame do nabidek realitniho trhu, tak bydleni je dost, nutno brat v uvahu, ze lide take umiraji a byty/domy se uvolni. Plac developeru je stejna lumparana jako plac zamesnavatelu, ze nejsou zamestnanci, zejmena technicke profese. Realita je spise takova, ze ti zamesnavatele daleko radeji zamestnaji moldavskeho svarece/zednika/obrabece /s rumunskym pasem/ pres agenturu, protoze jej muzou propustit kdy chteji, za soboty nedele/prescasy mu neplati navic, ze tzv. prac. agentury za ty sve pracovniky casto neplati zdravotni/socialni odvody je dalsi vec. A developeri/dnes uz i realitky/ ti ty predpisy/zakony obchazi uplne stejne. Ja klotove rukavy nemam rad, ale bankovni dozor je proto, aby se hlidala/krotila lidska nenazranost a v pripade stavebnich uradu/zakonu je to podobne. Ze tam kvete korupce, to urcite. Cest :(

J. Pražák 28.1.2018 9:12

Jen Bruselobyrokrati ví, jak to bylo

s tou "máslovou krizí". Ono se skoro nepsalo o tom, že po uvalení sankcí na Rusko a jeho odvetě, EUrosoudruzi nařídili zmrazit 400 000 tun másla, aby stabilizovali klesající ceny mléčných výrobků. A s tím bylo třeba něco udělat. Škoda to nechat zkazit, i když se to zmrazilo za naše peníze. Předvánoční doba pečení byla ideální pro hození na trh zmrazeného (chladírenského) másla.

Š. Hašek 27.1.2018 19:45

Máslo/byty/cokoliv -

- to je tak, když se kříží kočka s myší, rozuměj křížení volnosti rozhodnutí a počítání ve vlastní peněžence s komunismem/moderní "sociální" společností.

Nechci regulovat/doplácet na státní cenu másla. Nechci regulovat/doplácet na "hypotéky pro všechny". Hypotéka je poskytnuta skoro každému, s tím, že to potom "vyřeší vláda". Mám známou, co dostala hypotéku, protože má státní zaměstnání. Vypočítáno do 72 let. Ta madam počítá, že její rodiče zemřou a ona to docvaká. Když ptáčka lapají, ....

Bydlení je (obecně) dost, každý chce novoučké svoje, ovšem hned a s digestoří - a nevadí mu, že bude dalších třicet let rukojmím. Všude volné byty, domky ...... Drahé, protože bankocetlím a kecům socialistů nikdo nevěří!!!!!!!! Až to prdne, tak tu budou žebráci, co se upsali na miliony - a jejich byt/smlouva má cenu poloviční.

Zkráceno.

K. Pavlik 27.1.2018 19:02

Re: nebylo by od veci

No asi nedostal nic zaplaceno. Otevrit trh s vystavbou bytu pro kazdeho by se jim moc neviplatilo a bylo by pekne riskantni.

M. Pesat 27.1.2018 14:21

nebylo by od veci

nebylo by od veci zjisti, kolik soudruh Smrcka dostal zaplaceno za ten clanek od developers lobby? Ono se staci podivat kolik stoji byt v komplet zrekontruovanem panelaku a kolik od developers v nove zastavbe. Ty nove samozrejmne z co nejvice sizenych materialu, kralikarny, bez obcanske infrastrukrtury. Prvni zlodejina-bublina/tzv. satelity-panelaky nalezato/ skoncila tak , tak zkusime bublinu-kralikarny nastojato. Nejvetsi "legrace", i z te dalsi bubliny by se samozrejmne nejvice napakovali soudruzi z bohateho zapadu, protoze drtiva vetsina vyrobcu stavebniho materialu+nabytek parti soudruhum ze zapadu, banky-hypoteky dtto.

Cest :)

J. Chaloupka 27.1.2018 14:20

A pak že média nejsou "žumpa". Bohužel už nejsou novinář,

ale jen prodejci emocí a často hodně mizerní.

K. Pavlik 27.1.2018 1:57

Masova vystavba domu

No oni to udelali v Irsku a trvalo to dost dlouho nez tento pruser vyresili.

Masova vystavba v USA se tez vyresila sama - dokonce uz ted v Las Vegas neni zase tak kor moc prazdnych domu. V Phoenixu jiz dokonce nejsou zadne.

Toz tak.