24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Mario Draghi rok poté

Před rokem šéf Evropské centrální banky prohlásil, že učiní vše, "co je zapotřebí", aby projekt společné evropské měny nezkolaboval. Jak si vede dnes?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 21.8.2013 15:28

Den skládání účtů - Mark J. Grant,

 Tak říkám letošnímu 22. září. Je to datum německých voleb. Angela Merkelová je na pochodu k vítězství a nic se jí nebude smět připlést do cesty. A nic nezabrání tomu, čemu budeme čelit potom. Z 22. září se možná nestane žádné neblaze proslulé historické datum, ale určitě vyznačí jasný předěl mezi dvěma politickými érami. Člověk nemusí být žádný Sherlock Holmes, aby přišel na to, že po volbách v Německu se začne dělat docela jiná politika, než se dělá před nimi.

Seznam problémů, kterým bude muset Evropská unie po německých volbách bezpodmínečně čelit, je pořádně dlouhý. Španělské a portugalské banky, hroutící se španělská a portugalská ekonomika, hospodářský úpadek Itálie, kde státní dluh nedávno pokořil historický rekord 2,77 bilionu dolarů, kolaps Kypru a v neposlední řadě nejviditelnější, protože největší, problém – finanční fantasmagorie v Řecku.

V tajné zprávě, kterou nedávno získal týdeník Der Spiegel, varuje Bundesbanka, že „v systému již neexistuje žádný soukromý polštář, který by dokázal ochránit evropského daňového poplatníka“.

http://www.finmag.cz/cs/finmag/ekonomika/den-skladani-uctu/

J. Kratochvíl 21.8.2013 10:10

Dobrá zpráva

díky za dobrou zprávu. Myslím, že mnohým zdejším diskutérům se líbit nebude zvláště těm, kteří nám stále dokazují, že to euro nevydrží do švestek.!!!!

P. Götze 21.8.2013 11:52

Re: Dobrá zpráva

EURo vydrzi, otazka je, kdo to zaplati. Uvidime, co budeme slyset, az bude po tech nemeckych volbach. Ze je vsude ticho po pesine anajednou jsou vsude jen pozitivni zpravy, souvisi s nemeckymi volbami. Az bude po nich, dozvime se urcite neco realnejsiho.

T. Petřek 21.8.2013 14:44

Re: A kdo tomu věří,

ať tam běží...

http://www.reformy.cz/zpravy/ani-muk-o-recku-v-nemecku-budou-volby/

J. Kanioková 21.8.2013 14:48

Bože, vy jste naivní...

T. Petřek 21.8.2013 15:14

Re: A...

http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/2576-merkelova-ma-par-povzbuzujicich-slov-nebo-je-to-varovani

J. Kanioková 21.8.2013 16:16

Ja, ja,

Ein Reich, ein Volk, ein Merkel