16.4.2024 | Svátek má Irena


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Luboš 24.5.2011 13:32

Minimální stát je možný!

Chod státu stojí opravdu obrovské finanční prostředky, ale existuje jedno geniální řešení, které se osvědčilo už v antice. Místo toho, aby stát draze platil svůj aparát, tak může různé hodnosti , úřady a funkce prostě prodat. A tak když si třeba koupíte úřad soudce, tak bude jenom na vás, jak své peníze dostanete zpět. Nebo si zaplatíte a zprivatizujete stavební úřad, školu, silnici, most, hygienu, policejní stanici, les, čističku odpadních vod, hasiče, nebo  věznici, a pak už jenom inkasujete... A místo armády si kdokoliv můžete najmout  žoldnéře a nabízet je za úplatu. Stát může prodat i práva na výběr daní, cel, poplatků... Prostě dospějete k ideálu všech pravičáku - lacinému a minimálnímu státu. Otázkou ovšem je, zda takový stát vůbec někdo potřebuje.

O. Uživatel 20.5.2011 10:17

Uživatel požádal o vymazání
E. Heusinger 20.5.2011 8:43

Pane autore,

už dlouho jsem se nesetkal s nikým s kým tak silně mlátí ideologie a brožurkové poučky.

E. Vašátko 20.5.2011 8:36

Na hloupost má v určitém věku nárok každý,

ale musí vědět, kdy přestat. Pojišťovny by měly mít samozřejmě zájem na tom, aby nehořelo a nevznikaly škody na majetku a na zdraví, ovšem z jejich hlediska jsou škody, způsobené požáry v celostátním měřítku tak malé, že jim nestojí zato, se angažovat, natož platit hasiče. To říkám z mnohaleté zkušenosti, kdy jsem se snažil řadu pojišťoven přesvědčit, že by měly mít především zájem o požární prevenci a na tu přispívat - ostatně i tak dávají pojišťovny hasičům sem tam nějaké dotace. Ale požáry a prevence je především obecný zájem, stejně jako policie, soudy atd. To by měl rozlišovat i člověk, který zatím neměl s některým z nich co dělat. Ostatně zkuste si odpovědět jenom na takovou triviální otázku - někdo anonymní zavolá soukromé hasiče na požár černé skládky. Kdo zaplatí náklady, co říkáte ? Majitel pozemku ? Anonym, který je zavolal ? A přijedou soukromí hasiči vůbec, když nebude předem známo, zda dostanou zaplaceno za zásah ? Ostatně - kdo platí dobrovolné hasiče ?

O. Uživatel 20.5.2011 10:19

Uživatel požádal o vymazání
P. Schuh 20.5.2011 7:54

Zase nápad

Asi jsem četl špatně článek, protože mi uniklo, kdo tu chujovinu vymyslel ?

M. Franková 20.5.2011 8:00

Re: Zase nápad

Netlučte ho vážený kolego, je tak mlád.Pouhých 23 let, stejně jako můj mladší syn.Ale být to můj syn, dostane po čuni!!!

I. Schlägel 20.5.2011 8:17

Re: Zase nápad

No a včem ta chujovina přesně spočívá? Proč by to nemohlo fungovat?

M. Franková 20.5.2011 8:33

Re: Zase nápad

Protože při stávajícím systému přelozdělování by takto odtržená jedna složka pouze a jenom opět zatížila každého daňového poplatníka. Nebo se domníváte, že současný erár by finance, které jinak vybere zrovna na hasiče nechal polatníkům nebo obcím???

P. Schuh 20.5.2011 10:35

Re: Zase nápad

Proč měnit koncepci složky, která u nás docela obstojně funguje. Ikdyž bych to ještě rozvinul - co takhle kompletně zprivatizovat policii, armádu, parlament, vládu....Akorát nevím na co potom budu platit daně.

M. Franková 20.5.2011 11:57

Re: Zase nápad

Přesně tak pane kolego. Ale buďme bez obav. Ona by nás naše vláda jakékoli rozpočtové odpovědnosti tápat dlouho nenechala.

J. Valenta 20.5.2011 7:42

Mají být hasiči státní?

Toto je naprosto úchylný názor.Ještě soudci by si mohli udělat živnosťák a mohli by soudit doma.Probuďte se!