28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Léčba Janotou

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
vita 1.9.2009 23:13

tak mi přijde

jestli by nebylo lepší pořádně padnout na hubu

nostradamus 1.9.2009 22:37

vážení čeští kapitalisté

doplnění,

situaci neřeší poloviční plat pro učitele , nebo popeláře.

nostradamus 1.9.2009 22:34

vážení čeští kapitalisté

na investice jste tady vy a nikoliv stát, ale vy neinvestujete protože nejste kapitalisté ale socky , proto investuje stát, a to je ta největší katastrofa.Kapitalismus(tržní hospodářství založené na vykrádání státní kasy- do které politik vložil peníze které si půjčil) je bohužel současná realita.Jediné privátní investice většího objemu přišli z venku s tím že si zisky (nebo ztráty)opět investoři vyvezli.Takže modří komouši, co navrhujete dál ???

vita 1.9.2009 23:10

Re: vážení čeští kapitalisté

on totiž, Ty magore, musí stát těm kapitalistům něco nechat aby vůbec bylo co investovat

Bac L'Jean 1.9.2009 13:00

PROBOHA!

Copak je to tak hrozně složitý?!

1. Zvýšit nepřímé daně -DPH a především SPOTŘEBNÍ (vyjma daní z fosilních paliv), seškrtat daně ekologické a možná trochu i daně přímé (z příjmu především), odečitatelné položky nechat jen na děti.

2. Totálně seškrtat mandatorní výdaje, jejich výše je neuvěřitelně hrozivá (popř. hrozivě neuvěřitelná) - prostě jako republika nemáme na to půlku veškerejch přímů doslova "prožrat". To se týká jak platů státních zaměstnanců, tak sociálních výdajů.

3. Investovat do infrastruktury - v žádném případě neomezovat výdaje na budování především silnic a dálnic

Proč takový program neuslyším od žádné politické strany?! Snad nejsme země plná pitomců, neříkejte mi na rozumnou krizovou hospodářskou politiku by se "nechytilo" aspoň deset procent voličů (těch aspoň trochu uvažujících)?! Vést jakoukoli firmu stylem jako hospodaří náš stát, do půl roku jste plajte. Politika je svinstvo a volebním právem se vyloženě plejtvá. ;-O HOWGH!

zed 1.9.2009 13:56

Re: PROBOHA!

A proč si myslíte, že zrovna silnice a dálnice jsou to, co nejvíc potřebujeme?

Landys 1.9.2009 14:17

Re: PROBOHA!

Mohl by se nám pochválit, jaké má vozidlo ! Ať víme, co si můžeme dovolit, když budeme také poctivě šetřit. Ať máme motivaci !

Jura Jurax 1.9.2009 16:48

Re: PROBOHA!

protože peníze nasypané do infrastruktury lze těžko prožrat - a infrastruktura zůstane, kdežto z toho prožrání zbude akorát howno. Doslova ... ale zato olbřímí ... ;-)

Landys 1.9.2009 17:27

Re: PROBOHA!

:-/Sakra, dnes se to tady hemží samými laureáty na Nobelovu cenu za ekonomii. Takže každou korunu, kterou chudáci dostanou, akorát zbůhdarma prožerou ! Když nebudou mít akorát na to žrádlo, tak možná utratí i za něco jiného. Asi by bylo nejlepší odnaučit je  žrát vůbec, aspoň pak nebude na těch dálnicích taková tlačenice. Na kvalitních dálnicích se také  bude moct zvýšit povolená rychlost na 160, na některých místech možná až na dvě stě, aby ti co se neodnaučili žrát, mohli svým bujným koním pod kapotou protáhnout pořádně faldy ! Kalousek to pochopil, a místo šrotovného na levná auta, navrhl pro plátce daně (podnikatele)  neplatit DPH z jakéhokoliv auta. Idea je stejná jako u šrotovného, pouze cílová skupina jiná. Nynější Vrchol (všeho) tehdy argumentoval, že chudáci by si akorát vozili prdel, kdežto podnikatel ušetřené peníze použije na zaměstnání slepého pracovníka !

vita 1.9.2009 23:12

Re: PROBOHA!

proč by ty blbe neměl chtít podnikatel vrátit dph z auta, když ho používá do podnikání a dph odvádí každej měsíc?

Landys 1.9.2009 14:11

Re: PROBOHA!

:-/Ale jsme národ pitomců ! Národ věčných Utahů. Po kolikátů už si utahujeme opasky, a někteří si utahují z nás ? Nejdřív jsme si měli utahovat opasky abychom se už zítra měli jak ti na Západě, postupně jsme se dopracovali do stádia, že utahujeme proto, abychom zítra nemuseli okusovat kůru ze stromů. Zatím co my si celou dobu válíme koule,  soudruzi kovboji Kožený, Krejčíř, Pitr, Vaškůj a další honáci poctivě střádali, a  teď už nejsou ochotni nám naše dobrodružství financovat.  Po létech odříkání se svými poctivě nabytými miliardami odjeli dobývat Západ. Takže srozumitelně řečeno - zisky (a krádeže) jsou soukromé, dluhy jsou veřejné. No a pokud někteří zaníceně horují pro nízké nebo přímo žádné daně, pak nás chtějí přesvědčit, že stát nemůže plnit svou roli a bude "nucen" předat část soukromému sektoru - např. privatizace důchodového systému. A to už bude fakt po srandě. Takže začněte fest šetřit, soudruh Pitr nebo někdo podobný, vám možná pošle za uspořené miliardy nějaký hezký barevný pohled !

j 1.9.2009 14:19

Re: PROBOHA!

vaši zmínění pánové nic neukradli, pouze nechtěli platit daně. Teď je otázka jak moc závrženihodné tento čin je. Předpokládáv , že i vy žádné daně platit státu nechcete proto se s řemeslníkem raději domluvíte práci bez papírů. Nebo se snad mílím?:-)

Landys 1.9.2009 17:07

Třikrát Proboha !!! - to celé na třetí !!!

:-(To mislýte vážně, nebo se mílým i já ? Takže když pánové nechtějí platit daně, tak nic nekradou ? To je velmi zajímavý vývod, chtělo by to upřesnění, z které části těla vám ta velemyšlenka vypadla. Vy musíte být ten chytrý a inteligentní volič ODS, který též nutně  uvažuje správně ! Přihlaste se o Nobelovu cenu za ekonomii - že jste vymyslel ekonomické perpetum mobile - kdy jedni budou permanentně šetřit,  druzí na oplátku  nebudou platit daně. Sakra, že se to neplacení daní těm zmíněným pánům ale vyplatilo ! A nejlepší na tom všem bude, že až si zas na tu svou nezadluženou budoucnost něco naskládáme, tak nám pokynou z teplých krajů další kovbojové. To se hned člověkovi radostněji utahuje opasek !

cb 1.9.2009 15:18

Re: PROBOHA!

Utahovat opasky si nebudeme my, ale stat. A neni to proto, abychom se v nejake vzdalene budoucnosti meli lip, ale aby to tu ve velmi blizke budoucnosti cele nekrachlo.

cb 1.9.2009 15:17

Re: PROBOHA!

A hlavne konecne sjednotit sazby DPH.

Martin 1.9.2009 12:30

Každopádne....

krizí bude v budoucnu přibývat,protože dříve okrádali jen západní kapitalisté,teď se k nim přidali i ti východní a ti jsou nenažranější a v podvádění vynalézavější.

j 1.9.2009 13:39

Re: Každopádne....

a já myslel, že nejvíc nás stojí prostý lid, jsou třeba vidět  úspory jaké byly ve zdravotnictví když ta pakáž zničehonic měla platit 30 korun. To už si rozmyslí chodit fligmovat k doktorovi. Jinak ti tvoji kapitalisti kradou tím způsobem, že nechtějí platit daně, který slouží na podporu takové svoloči jako seš ty(Y)

modrák 1.9.2009 18:37

Re: Každopádne....

flignit jako Pitr troglodite a krást jako on,co děláš gumo češeš jaklovi cop

LN 8/09 1.9.2009 16:57

Re: Každopádne....

Tisíce cizinců padly v Česku do otroctví, úřady otrokáře kryjí       6. srpna 2009  14:40

PRAHA - Za svou práci nedostávají zaplaceno a stále více se zadlužují.

Pokud chtějí z otrockého zaměstnání odejít, musí utéct nebo se draze

vykoupit. Desetitisíce zahraničních dělníků živoří v Česku v otřesných

podmínkách.

Honza II 1.9.2009 17:50

Re: Každopádne....

R^!!Ale naše politiky to nezajímá,protože jim z toho nic nekápne.

Minutus 1.9.2009 12:10

Splácení dluhu má i negativní důsledky - zvláště v krizi.

Splácení dluhu omezí množství peněz v ekonomice a tím prohloubí krizi.

cb 1.9.2009 15:19

Re: Splácení dluhu má i negativní důsledky - zvláště v krizi.

Ty penize nikdo nesesrotuje ani je nezavre do sklepa, byt virtualniho.

Minutus 1.9.2009 19:20

Re: Splácení dluhu má i negativní důsledky - zvláště v krizi.

To skutečně ne, tím spíše, že jsou opravdu virtuální. Ale přestanou pracovat, což povede k omezení investic, nezaměstnanosti, dalšímu kolu šetření dalšímu omezení investic atd - pozitivní zpětná vazba. Státní pokladna nebude stejně v pohodě, protože se vybere míň peněz z daní všeho druhu. Naopak se spotřebuje více sociálních výdajů díky nezaměstnanosti.

Curious 1.9.2009 19:46

Re: Splácení dluhu má i negativní důsledky - zvláště v krizi.

Splaceni dluhu zvysi mnozstvi penez v ekonomice (a snizi mnozstvi dluhu).

A je to 1.9.2009 10:13

K článku

Jaké body z programu ODS ,že vzal Eda? Program ODS obsahuje pouze :,,legraci,užívání si,jízdu na kole apod." Z žádného z vrcholných představitelů zatím nic konkrétního nevypadlo a vypadá to ,že ani nevypadne .Z prázdné nádoby nelze nic nalít.Takže nás balamutí-češi radujte se,užívejte si ,hlavně se o nic probůh nezajímejte.Slovo krize se neříká.Na takový program uloví Topol leda tak pololeklou bělici.

milan007 1.9.2009 11:10

Re: K článku

A co uloví Paroubek?? Vás !?:-D

Curious 1.9.2009 9:56

Okruh kovboju se tenci...

Stat si nepotrebuje od nikoho pujcovat, aby mohl utracet.

Dane jsou pouze metoda kontroly inflace.

Protoze moznost emise penez statem je neomezena, pokud jsou dluhy statu ve statni mene, bankrot nehrozi.

vládík 1.9.2009 10:27

Re: Okruh kovboju se tenci...

Máte pravdu. Tak to funguje v Zimbabwe (tedy denně cca 100% inflace - ráno máte výplatu a v poledne už za ní nic nekoupíte; doslova).

cb 1.9.2009 15:26

Re: Okruh kovboju se tenci...

Vyhodne pro statni uredniky, policajty a vojaky, ktery maji jeste ranni neinflacni vyplatu.