24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Herakleitos 77.48.237 8.10.2009 22:20

Zárukou správného hospodaření je ODS !!!

Jako vtip dobrý, ne?Blbci z Horní Dolní (Jánský vršek) ;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D

Petr Rospekl 8.10.2009 14:40

průběžný systém financování důchodů

není nic moc, to je pravda.  Představte si ale, pane autore, nějaký "regulovaný" důchodový fond, kterému řediteluje na př. bývalý finanční manažer politické strany. Výsledek si jistě domyslíte. Takže průběžný systém důchodů je tak rychlý, že ho politici a manažeři nestačí rozkrást. To je pro chudé země jako ČR jediná výhoda a naděje.

Ludva 8.10.2009 16:18

Re: průběžný systém financování důchodů

Hlavně si představte, z čeho vlastně ten soukromý důchodový fond žije: z přispěvatelů, jejichž počet bude klesat a poroste počet příjemců. Ze státní podpory - platíme všichni. Z akcií a dluhopisů - převažují státní dluhopisy, které platíme všichni. V čem je to lepší než průběžný systém ? V tom, že když to zkrachuje, tak to stát zase zaplatí ?

Mirda 8.10.2009 14:25

PROČ BY MĚLY DÁMY PROMÍJET?

Četl jsem ten odstavec slovního souboje ženským příslušnicím rodiny a všechny se smály, až se ....(to co si myslíte ne!!! ... až se za břicho popadaly).

Ladislav N 8.10.2009 12:00

"Rozdělení sněmovny na dva stejně silné tábory s opačným názorem blokuje jakékoliv změny nabobtnalých veřejných financí."

Ne tak docela. Komunistická (Paroubkova bolševická) polovina poslanecké sněmovny ODMÍTÁ vyrovnaný rozpočet a snížení všech rozpočtových výdajů na odpovídající úroveň, kterou ještě stačí daňoví poplatníci zaplatit z vlastních kapes.

Bláboly o tom, že "Nedovolí oslabení sociálních jistot".... jsou jenom důkazem, že programovou náplní rudých je PROŽRAT za svého života NA DLUH co se dá, a dluhy pak hodit na hlavu mladším generacím, ať se z toho třeba....

Děkujeme, táhněte!!

Kecal. 8.10.2009 12:24

Re: "Rozdělení sněmovny na dva stejně silné tábory s opačným názorem blokuje jakékoliv změny nabobtnalých veřejných financí."

Smůla je takových sobců je většina.

Pytel 8.10.2009 12:48

Re: "Rozdělení sněmovny na dva stejně silné tábory s opačným názorem blokuje jakékoliv změny nabobtnalých veřejných financí."

Je vidět, že vám velmi leží na srdci osud příštích generací. Ale vemte to i z té lepší stránky. Pokud máte nějaké své peníze uložené v investičních fondech (které vlastní ty státní dluhopisy), tak ty budoucí generace pracantů budou část výsledků své práce odevzdávat do rukou vám (přes finanční úřady, státní rozpočet a ty fondy) a vy budete mít nárok na výsledky cizí práce bez toho, abyste sám pracoval, což je dobré, nemyslíte? ;-D

Ludva 8.10.2009 13:49

Re: "Rozdělení sněmovny na dva stejně silné tábory s opačným názorem blokuje jakékoliv změny nabobtnalých veřejných financí."

To se mýlite, v Argentině po státním bankrotu šly státní dluhopisy do háje a nejvíce na to doplatili důchodci s penzijními fondy. Ale já si spíše myslím, že čas od času jde do háje celý finanční systém a začíná se znovu. Takže ty státy, které šetřily jsou na tom stejně jako ty, co nešetřily - ale ty si to aspoň užili. A jak se dá rychle zbohatnout - když ne na dluh ?

Ludva 8.10.2009 13:50

Re: "Rozdělení sněmovny na dva stejně silné tábory s opačným názorem blokuje jakékoliv změny nabobtnalých veřejných financí."

oprava - užily

Pytel 8.10.2009 14:04

Re: "Rozdělení sněmovny na dva stejně silné tábory s opačným názorem blokuje jakékoliv změny nabobtnalých veřejných financí."

Tady se trošku zvýšil schodek rozpočtu a vy už myslíte na státní bankrot :-)

Ale je mi sympatický ten váš optimismus: "Nějak bylo, nějak bude, s plným břichem houby zle."

Ty hysterické výlevy typu: "Zadlužujete příští generace! Co s námi bude?!" jsou nedůstojné tohoto vznešeného fóra ;-D

Ludva 8.10.2009 15:37

Re: "Rozdělení sněmovny na dva stejně silné tábory s opačným názorem blokuje jakékoliv změny nabobtnalých veřejných financí."

Když si vzpomenu, jak už komunisté strašili dluhem Polska - a dnes jsou na tom líp než my. Nebo i to Maďarsko už končí s pomocí MMF a uvažuje o přijetí eura.

Pamětník 2 8.10.2009 14:08

Re: "Rozdělení sněmovny na dva stejně silné tábory s opačným názorem blokuje jakékoliv změny nabobtnalých veřejných financí."

Pane Ladislave N.,možná by Vaše poznámka byla dobrá,pokud by všichni měli zájem,aby se vše "neprožralo".Jen si myslím,že pokud sáhnete i na pravicové strany,hledí ze všeho vytlouct co nejvíce pro sebe.Důchodcům je pro příští rok vystaven stop přidávání,ale u druhých částí balíčků se pozvolna odbourávají peníze z různých důvodů.Předvolební sliby nejen Paroubka a ČSSD,ale i ODS ujišťovaly o postarání se o spokojené stáří důchodců.Potom přišel úsporný balíček,věřím,že důchodci nadšení nebyli,ale také to pchopili.Unávrhu na snížení mezd státním zaměstnancům o 1 pětinu,se vyklubaly 4% a i to se pomalu upravuje,protože by se to nevyplatilo,či v případě zdanění výdajů to není možné.Jensi myslím,že každý by spořil,ale na něčí úkor.A je jedno ze které strany.Kolikrát už padaly návrhy na šetření,aby to ztroskotalo na slovíčku,že je to dané ze zákona.Vím,že s Vámi je někdy obtížné diskutovat,ale při pohledu na půl milionu nezaměstnaných,desetitisících zaměstnaných cizinců,je argument o programové náplni rudých vše prožrat dost jednoduchý..Když máme tak kulturní a vzdělaný národ,proč nedokáže při volbách tyto nesmyslnosti smést se stolu?Rád bych se mýlil,ale značná část i tak zvaně pravicově  smýšlejících voličů,při volbách myslí levicově.Přesvěčte voliče,protože strany jsou ochotny slibovat pro udržení moci i věci,které ví,že jsou neproveditelné.Myslím si,že diskutovaný problém není tak jednoduchý,jak se Vám zdá.

ER 10/09 8.10.2009 14:17

Re: "Rozdělení sněmovny / Č R degresivní dań z příjmu fyzických osob r. 2009

Zavedení stropu na sociální a zdravotní pojištění má zpětný vliv na výši daně. Sám ministr financí Eduard Janota mluvil o chybě v zákoně. Jsme jedinou zemí na světě, která má degresivní daň z příjmu, a tento stav navíc vytváří prostředí pro daňové úniky. Janotův balíček obsahoval i návrh zvýšení procenta daně z příjmů nad strop pro zdravotní a sociální pojištění. Avšak tento návrh byl po dohodě ODS a ČSSD stažen.

Od solidní pravicové strany bych očekávala, že uzná chybu a bude souhlasit s úpravou daně tak, aby „rovná daň“ byla skutečně rovná.

Od sociální demokracie bych očekávala, že bude hlasitě protestovat a roznese ODS na kopytech. ČSSD nic z toho neudělala a požadavek mírně progresivní daně ve vší tichosti vyměnila za ústupky v sociální oblasti.

jistě 8.10.2009 21:23

Re: Rozdělení sněmovny / Č R degresivní dań z příjmu fyzických osob r. 2009

Omyl. Soc-dem na to upozornovala, ale hrozilo, že rozpočet díky mafiánům z ODS nebude schválen. ČSSD však zdůraznila, že po vítězných volbách v roce 2010, se již žádné ústupky modrým kreténům konat nebudou.

Ladislav N 9.10.2009 0:44

Re: Rozdělení sněmovny / Č R degresivní dań z příjmu fyzických osob r. 2009

Nebude třeba. Vy rudí kreténi to tady přivedete k bankrotu, jako komunisti vždy kdykoli a kdekoli předtím.;-P

P.S.: Nepleťte si pojem degresívní daň (kterápak to v ČR je?) s degresívní závislostí výše důchodu na výši příjmů. 

Pytel 8.10.2009 11:44

důchody

Čistě pro pořádek v terminologii a v hlavě:

důchodová reforma = privatizace výběru důchodové daně (u nás nazývané "pojištění")

Ludva 8.10.2009 13:56

Re: důchody

Taky bych rád věděl, jak stát ušetří, když se převede část pojištění do soukromých penzijních fondů, když jejich hlavní výnos je ze státní podpory a státních dluhopisů. Takže to platíme zase všichni. Navrhnul bych jednoduchou důchodovou reformu - zvyšovat věk odchodu do důchodu (ať si lidi našetří a pár let před penzí mohou žít z úspor) a stanovit strop pro vyši důchodů. Nevím proč má milionář pobírat 70 tisíc, když to stejně nepotřebuje. A těch vysokých důchodů začne rychle přibývat.

402 8.10.2009 14:40

Re: důchody

Prectete si neco o druhem redukcnim kriteriu u socialniho pojisteni. Zjistite, ze z Vami zaplaceneho pojisteni jde 90% na "solidaritu" a pouze 10% se zapocitava do vymery duchodu.

Cesko ma nejvice rovnostarsky duchodovy system - zadnny duchodce nebude pobirat 70 tisic mesicne. To by musel mit rocni plat v radu miliard.

Ludva 8.10.2009 15:41

Re: důchody

Pokud vím, tak dva těch 70 tisíc pobírají. Bylo to v přehledech o výši důchodů. Ale já mám na mysli mnohem menší strop - řádově tak 20 tisíc. Ke slušnému žití to bohatě stačí.

Gogo 8.10.2009 20:30

Re: důchody

"Ale já mám na mysli mnohem menší strop - řádově tak 20 tisíc. Ke slušnému žití to bohatě stačí."

Ale jak dlouho? Před dvaceti lety to byly 2000,- korun. Kolik to bude za dvacet, třicet, čtyřicet let?

ortelius 8.10.2009 10:24

Koupili jsme si čas

Čím to, že jsem přesvědčen, že ho OPĚT promrháme? A za 5 let (jestli ne dřív) už bude třeba seškrtat nikoli 60 milard, ale 600.

Ladislav N 8.10.2009 12:05

Re: Koupili jsme si čas... za 5 let bude třeba...

Nebude. STÁTNÍ BANKROT přijde dřív. Tolik peněz Paroubkově vládě (ani žádné jiné české) nikdo nepůjčí. Naopak se zvýší úroková sazba (vyšší riziko) a sníží rating ČR - viz zahájené řízení EU vůči ČR kvůli enormnímu rozpočtovému schodku přesahujícímu 3% HDP.

ladik53 8.10.2009 13:27

Re: Koupili jsme si čas... za 5 let bude třeba...

No konečně je tady nějaký zapálený a argumentující diskutér!! A kdo to zahájení bude iniciovat. NĚKDO, KDO MÁ DEFICIT 5%?!?

402 8.10.2009 14:38

Re: Koupili jsme si čas... za 5 let bude třeba...

Treba nekdo, kdo je rovnejsi nez ostatni. Treba Francie ci Nemecko - tem vysoky deficit prochazi bez problemu.

A je to 8.10.2009 9:28

K článku

proč se autor nezabývá příjmovou stránkou rozpočtu-protože to je tabu.Proč je důchodový systém v mínusu-protože Topolánkovo vláda snížila odvody na soc pijištění.Též snížila firmám daně nebo odpustila.Ptám se proč??? Snížením daní se zvýší zisky .Proč zvyšovat zisky např. bankám  ,tyto peníze odtud odtečou v ČR nezůstane ani koruna.ODS si vzala za vzor Reganovo snižování daní v době krize v USA,jenže v USA byla 99,9% firem americká.dolary tedy zůstali doma a použili se na investice.u nás to tak neplatí.

Rad 8.10.2009 9:42

Re: K článku

ha! blb! důchodový systém ještě v mínusu není, ale teprve bude. a proč? protože jyrka nenechal vládu udělat důchodovou a zdravotní reformu. no teď to bude o mnoho složitější s mnohem většími dopady, možná i průs.r ala maďarsko. ať žije ksčssd!

Rad 8.10.2009 9:43

Re: K článku

apropó. kolik přispíváte do rozpočtu vy? vsadím se, že spíš sajete!

rdu 8.10.2009 9:46

Re: K článku

Důchodový systém není v minusu, to je otevřená lež. Naopak, na důchody se vybírá výrazně víc než se vydává. Přebytky jsou ovšem v tichosti převedeny jinam, kde se dají snadněji vyplýtvat a rozkrást. Občané jsou pak ohlupováni prohlášeními o deficitu důchodového systému, aby bylo možno ještě více vybrat, ještě méně vyplatit a ještě více rozfofrovat.  

Ladislav N 8.10.2009 12:09

Re: rdu IP: 62.168.8.xxx

Plácáš kraviny!!

Důchody prohlubují díru v rozpočtu. Chybí rekordní suma

cca2 8.10.2009 14:07

Re: rdu IP: 62.168.8.xxx

přečti si to celé možná pochopíš proč je propad