28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Kolik dotací ještě prožereme?

Česko má nakročeno k dalším „extra“ dotacím. Evropská komise orazítkovala český Národní plán obnovy, a státu se tak otevřela cesta ke 180 miliardám korun dalších dotací z Bruselu. Mají sloužit na oživení ekonomiky po covidu a budou zaplaceny z dluhopisů, které vydá Evropská komise.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kain 29.7.2021 18:02

Ty peníze s touto vládou nebudou rozumně investovány.Kolik se tady rozumně proinvestovalo?

Š. Hašek 29.7.2021 18:35

1. Pokud je proinvestovali Gross, Špidla, Kalousek, ..... atd., tak to bylo sichrrozumné.

2. Pokud někdo jiný, potom to ještě bude zkoumat brusele. A televize. Nemají na všecko čas!!!

3. Pokud továrník Babiš, ev. Vláda ČR po hlasování, vedená premiérem Babišem koupila blbě dva kamiony paprik, v červenci, od Maďarů - potom to je zločinné jednání, na kterém se jednomyslně shodly paní Němcová, Sommerová, Biomasová a Pekarová.

Nevím, zda to nevíte. Nebo děláte, že to nevíte. Pane Kaine.

V. Čermák 29.7.2021 13:32

Tak pane Jégle, vzal jste si na paškál, že ČR dostane, nikoliv ovšem že bude prožírat, stovky miliard dotací z Bruselu. Tak pravda je že dostane. Ale už jste pozapomněl připoznamenat, že i ostatní státy EU dostanou stovky miliard, některé dokonce i tisíce miliard. Nezdá se vám to z hlediska Pravdy poněkud Nevyvážené, či dokonce Zavádělící? ;-D No a ta Pecka na závěr, že ČR nedostane kvůli Babišovi Nic? No tuto Lež vypustila ČTK těsně před vládní Tiskovkou. To prý nezávislý a tajný zdroj z EU. Hned na to se objevila informace, že některé organizace v ČR jsou přímo financovány z Bruselu, např. náhodou zrovna ta ČTK. A ten Bruselský zdroj? Přece Mstivý Pirát Wagenknecht. Takže pane Jégle, příště to zkuste trochu lépe a vyváženěji.....;-D

Š. Hašek 29.7.2021 11:48

Princip je jinde! Není to o prožírání! Je to o zločinném spolčení bruselských šíbrů s placenými klotovými slouhy, již všude.

Dám příklad, na vlastní kůži:

1. Kotlíková dotace se to jmenovalo. Přilétly peníze do kanceláří.

2. Soubor kotlů, které ošetřoval naprostý nekotelník u stolečku plynařů a které byly v dotačním seznamu - byl třemi servismany jednoznačně označen za aušus. Máloprodejný.

3. Pokud bych si to objednal, vyžadovali "certifikát i na mytí nádobí u nás v kuchyni", u jejich firmy!!! A běda, jestli jako něco ceknu! Celý seznam firem z republiky, se státním razítkem, se najednou smrskl na dvě kamarádské. Asi s razítkem brusele, rovnou.

4. Když jsem to hodil na papír, vyšlo mi, že budu vlastnit zmetek, dám výplatu příživníkům netechnickým, výrobcům konkurence neschopných kotlů a budu naštvaný, že jsem ještě prodělal. Cena vyšla finálně ještě vyšší! Oni tam nakonec zamaskujou i technické kontrolní zbytečnosti!!! Musejí z něčeho žít, když hodiny buší někomu jednu značku kotle!

5. Pokud se někdo dohodne se sousedy, složí se na obecní studnu. Nebo si půjčí od banky - to mi nevadí. To má glanc a pravidla!

6. Vadí mi "čerpačská, politická spolčení gaunerů, kteří již jen generují kolotoč dalších dluhů a podržtašek". Vybírají samozřejmě i neprodejnou činnost/výrobky. A tváří se u toho tak, že máme kulit očka nad jejich světodějností. A stydět se, že si to zaplatí mnozí úplně sami!!!

Tak jsem se na vysr.... . Postupuji tak i v dalších činnostech stran domu a chalupy.

M. Husovice 29.7.2021 10:27

Na co nemám, to nepotřebuji. Dotace křiví volný trh tím nejodpornějším způsobem, zvýhodňují jedny proti druhým, kteří na dotace nedosáhnou. Návíc část dotací uvízne za prsty úředníkům a kontrolorům, kteří jsou z nich placeni. Financování projektů pro armádu vysokoškoláků - politologů, ekologů, sociologů a dvalších -ogů na úkor ysokoškoláků technických a dalších oborů prospěšných pro společnost, které přináší zisk celé společnosti je antiproduktivní a rozšiřuje řady neproduktivních vůči ttěm kteří společnost de fakto živí. Když už rozdělovat peníze (které nemáme) tak uvážlivě a ne podle diktátu z Bruselu. [>-]:-)!

V. Čermák 29.7.2021 13:39

Tak obecně máte pravdu. Ale pokud si v okolí všichni ty prašivé Dotace vezmou, byla by velká hloupost je z Hrdosti, či rovnou z Pýchy Odmítnout a zůstat chudý. Tyto dotace jsou většinou Kompenzační a použijí se na něco co musíme udělat, ale stojí to peníze. Např. Uhlí nahradíme Plynem a Jádrem ale za Peníze =Dotace z EU...;-D

F. Navrátil 29.7.2021 9:41

Každá dotace křiví trh a společnost a dlouhodobý negativní dopad naprosto převažuje nad fiktivními krátkodobými zisky. Eurodotace mají navíc tu obludnou deformaci, že mají napomoci uskutečňovat politické a ideologické představy Bruselu, které se rozcházejí s realitou.

V. Němec 29.7.2021 11:39

R^R^R^

M. Hoblík 29.7.2021 8:02

Pavel Jégl se nažere a Evropa zůstane celá!

R. Langer 29.7.2021 9:21

On bere nějaké dotace? Nespletl jste si osobu? 8-o

P. Milan 29.7.2021 9:37

Celá možná, ale zaručeně chudá.

J. John 29.7.2021 7:23

Každou Kč "dotací" zaplatí český daňový poplatník několikanásobně. Dotace je jako transfúze z levé ruky do pravé, při které se polovina krve vylije.

https://johnjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=754948

D. Krajíček 29.7.2021 7:50

R^

V. Němec 29.7.2021 11:38

R^R^R^

V. Němec 29.7.2021 4:51

Jak může autor a vůbec někdo mluvit o dotacích a zároveň o morálce? Zejména u přerozdělovací krádeže, kdy se sahá na peníze ještě nenarozených dětí, o jejichž budoucím osudu, podmínkách a problémech nota bene vůbec nic nevíme?

Zamyslete se nad tím, ubozí čerpači a chváliči té zrůdnosti.

J. Nevrkla 29.7.2021 6:25

R^R^