24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Klaus kritizuje ČNB

Dokonce i ten, kdo opravdu nemá rád Václava Klause, mu musí jednu věc přiznat. Dokáže velmi efektivně dostat svá témata do veřejné debaty a trvat na nich tak dlouho, až se projeví, že měl aspoň v něčem pravdu. Prokázalo se to při jeho kritice nedostatků v evropské demokracii i při jeho útocích na ekologické hnutí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Donát 26.3.2014 14:57

Re: Václav Klaus je třídou tříd a jednou bude chválen do nebes.

Nejen u nás, bohužel.

J. Vyhnalík 26.3.2014 22:57

Re: Václav Klaus je třídou tříd a jednou bude chválen do nebes.

Už jste nejspíš dost starý na to, abyste věřil pohádkám. Proč si myslíte, že pravda vítězí? Proto, že to je na presidentské standardě?

J. Vyhnalík 27.3.2014 1:36

Re: Václav Klaus je třídou tříd a jednou bude chválen do nebes.

Na standartě, samozřejmě! Ufff.

L. Novák 28.3.2014 16:51

Re: Václav Klaus je třídou tříd a jednou bude chválen do nebes.

A ještě k tomu nad Hradem obsazeným Zemanem a spol. na doporučení Klause... :-P

S. Donát 27.3.2014 9:07

Re: Václav Klaus je třídou tříd a jednou bude chválen do nebes.

Pane Vyhnalíku, nejde ani tak o vítězství pravdy, spíš o to, že s odstupem se přeci jen spousta věcí jinak hodnotí. Více v klidu a bez emocí.

J. Vyhnalík 27.3.2014 16:52

Re: Václav Klaus je třídou tříd a jednou bude chválen do nebes.

Odhaduji, že 99 % lidí od VK v životě nic nečetlo a svůj názor si dělají na základě informací z médií a od politických odpůrců, kteří na to s tím čtením z pravidla nejsou o moc lépe. Je pravděpodobné, že pokud bude situaci hodnotit nějaký historik za 20-30 let, tak VK dá za pravdu, ale to už nebude nikoho zajímat a hlavně to nijak nepomůže v tom, abychom se vyhnuli zbytečným problémům, do kterých nás politici vedou dnes.

Mimochodem s Klausovou kritikou ČNB nesouhlasím. IMHO se pustil do rozebírání problematiky deflace a sledoval tak mediální linii nastolenou ČNB, ale pominul skutečnou příčinu a cíle intervence. Tím mám na mysli vnitřní nerovnováhu eurozóny, kdy kurz eura vzniká jako průměr inflačních faktorů napříč eurozónou, ale ČR je kriticky závislá na vývozu do Německa, které je zbytkem eurozóny kritizováno za to, že je jeho ekonomika příliš výkonná a efektivní (sic!) a euro je pro Německo fakticky podhodnocené. Pro přežití našich exportérů je tedy kriticky důležité být konkurenceschopnými na německém trhu a kurz CZK se musí tedy přizpůsobit "německému" euru. V opačném případě bychom sice levněji dováželi, ale vývoz by se hroutil. Diskutovaná deflace by byla logickým průvodním jevem. Ovšem ČNB nemůže otevřeně mluvit o kurzovém dumpingu, protože by riskovala protiopatření a tak mluví o deflaci, podobně, jak to dělají bankéři eurozóny.

J. Holiš 26.3.2014 5:53

Autore probuď se

Plně souhlasím se stanoviskem paní Sohorové,k dalšímu příspěvku pana Sulce kladu otázku,zda ten příspěvek nemyslel ironicky. To kde se nyní nachází ČR je největším dílem Klause a jeho přisluhovačů. Samozřejmě, že se o to rovněž přičiniĺy i další vlády, které v tomto absurdistánu vládly. Nynější Klausův následovník v tomto trendu pokračuje. V nedávném pořadu ČT v Hyde park moderátor položil hostu otázku: Jaký je rozdíl mezi Klausem a Zemanem? Odpověď byla jednoznačná, "žádný, pouze Klaus je pevnější v nohou". Dále dodal, že politici před vstupem do politiky by se měli nechat vyšetřit psychologem. Klausova amnestie, jeho extempore s chilským perem, dále demonstrativní atentát plastikovými kuličkami na jeho osobu nevymizí z našich novodobých dějin.

K. Filek 26.3.2014 9:04

Re: Autore probuď se

Pro vas je Klaus vinen za vše co se tady děje.I kdyby měl stokrát pravdu tak vám to nebude recht.Jste prostě zaujaty.Autor má pravdu a probudit se musite vy.

P. Schuster 26.3.2014 9:11

Re: Autore probuď se

Mám stejný názor, někteří lidé doslova nenávidí Václava Klause a všechny bývalé problémy házení na něho. Nic není černobílé, ale trochu objektivnosti v pohledu na VK by neškodilo.

M. Pechr 26.3.2014 9:18

... probuďte se ...

...souhlasem se Sohorovou se lze obyčejně úspěšně zdiskreditovat... ...autor má pravdu... ...na Klausova slova v závažných věcech došlo a nějaké pero je proti tomu banalita... ...amnestii málokdo správně pochopil...

Z. Švrček 26.3.2014 10:03

Re: Autore probuď se

Zda-li by to vyšetření nepomohlo i některým hooooodně zaujatým diskutérům.

H. Gene 26.3.2014 10:35

Re: Autore probuď se

"To kde se nyní nachází ČR je největším dílem Klause a jeho přisluhovačů."

V podstatě máš pravdu, a já jsem mu za to celkem vděčný. Ani socdemáci to zatím nestihli všechno rozmrkat. A že to je co říct!

S. Donát 26.3.2014 11:57

Re: Autore probuď se

Souhlas. Václav Klaus byla jedna z pozitivních věcí, která se této zemi přihodila...

M. Prokop 26.3.2014 12:14

Re: Autore probuď se

Třeba vás dají u Chocholouška se Sohorovou na jeden pokoj.

Z. Sohorova 26.3.2014 3:30

Pane Autore

Vy se chcete dostat do Klausovaq Institutu?  Nemate sanci tam uz je  preplneno  a hemzi se to tam tema komu se nechce nic delat  za dobrou mzdu Klaus podle Vas je dobry ekonom a za deset let vladnuti kdy mel moznost do vseho mluvit a ledasco zmenit neudelal vubec nic a dokazal z nasi zeme udelat bordel prvniho radu kde co udelal vsechno domrvil a jen zlodejum a koruparum pomohl ,protoze to urcite  nedelal zadarmo ,proto je u Vas dobry ekonom

P. Sulc 26.3.2014 4:19

Re: Pane Autore

Zoficko, president nemuze nic menit, nic narizovat, nic dirigovat. Jen jmenuje vladu a jine funkcionare, podepisuje zakony a prijima vyslance. Vykonnou moc zadnou nema. V podstate je dosti zbytecny. Vladne vlada, a zcela absurdne take dela zakony, podle kterych vladne, parlament je jen odkejvava.

S. Donát 26.3.2014 9:53

Re: Pane Autore

Žofinka možná myslela dobu, kdy byl Václav Klaus v naší zemi ministrem financí a premiérem. Nebo možná nemyslela vůbec, to se jí stává zhusta.

J. Mrázek 26.3.2014 12:23

Dnes Vás trumfla Paroubková

Prasknete smíchy nad tím tvorem :http://blog.aktualne.cz/blogy/petra-paroubkova.php?itemid=7134

S. Donát 26.3.2014 12:29

Re: Dnes Vás trumfla Paroubková

Smát se cizímu neštěstí není hezké ;-)

F. Vokurka 26.3.2014 12:40

Re: Pane Autore

kdybyste nebyla tak strasne hloupa, tak by vam doslo, ze vk byl v exekutive 7 let, naposledy pak pred 17 lety.

jenze to vas mozecek nepobira a proto za vse muze vk.