23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Klání o kouřové signály

Jediné, co je z příběhu pravdivé, je modravý obláček kouře, který se vznášel nad stolem, píše ve filmovém zpracování Jirotkova románu Saturnin svému pánu o výsledku pátrání Kanceláře pro uvádění románových příběhů na pravou míru příhodě továrníka Dubského, z něhož se vyklubal továrník Mikulka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 22.4.2013 16:19

Souhlasím s vaším textem, ne však se zákazy !

Odmítám snahy všech Pachatelů Dobra, co se nám snaží sešněrovat život do jedné lajny. Ať se jdou bodnout...

L. Krajicek 22.4.2013 4:00

Jako bývalý kuřák prohlašuji,

že ty tanečky, šaškárny a úřady zašíváků kolem zákazu-nezákazu mi už lezou na nervy. Prostě společnost kuřáků nevyhledávám, chodím do nekuřáckých restaurací a že se nekouří ve vlacích (nebo v kině) mi připadlo normální už v dobách, kdy jsem dvacet let "dělal" čtyřicítku až šedesátku cigaret denně.

K obláčkům dýmu prohlašuji, že to byla součást mého kuřáckého rituálu, stejně tak jako zapalování cigarety nebo např. způsob držení nebo odklepávání popela. Při odvykání jsem s tím měl možná větší problém, než s vlastním odvykáním na nikotin.

Kdo chce přestat, přestane. Není to nic lehkého, ale prakticky do měsíce jste z nejhoršího venku a potom už nejde o odvykání, ale o výdrž. Návyk na nikotin je velice rychlý, ale také velice rychle odezní. Kdo znovu začne kouřit po třech a více měsících nekouření, je totální idiot bez vůle. Bez pardonu a bez výjimky.