28.3.2024 | Svátek má Soňa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mikrob 25.4.2007 19:21

Re: V jednoduchosti je krása......

"Někteří lidé si totiž neuvědomují, že pokud nepracují, nebudou mít skoro žádný důchod."

No a co? Důchod mu dorovnají do životního minima a bude na stejným. Ten kdo se dneska honí na tom nebude o moc líp

Xury 25.4.2007 13:40

Re: no, vylejzaj ven další zázraky z reformy, třeba

K těm pojišťovnám - můžete uvést něco konkrétního. Pokud jde totiž o ty úroky - tak lžete. Protože v návrhu je omezení výše úroků podle sazby - do 6% a od 1 mil. Kč ročně.

Alex 25.4.2007 12:13

Re: Ano, výborný postřeh,

Pane čtenáři, proč omíláte zavedené fráze, aniž přitom trochu přemýšlíte. Co chcete řešit u volební urny, když VŠECHNY ty partaje, co kandidují, jsou už dávno prokázaní lháři a podvodníci? Koho jako, podle Vás, bylo správné volit, aby to u nás bylo lepší? Katasrtofa je, že v téhle zemi prostě NENÍ rozumná alternativa k dobře zavedeným podvodníkům nejrůznějšího druhu... :-(:-/

stará sova 25.4.2007 9:04

V jednoduchosti je krása......

jenže to Kalousek zatím asi neví. Lezou na mě mrákoty, když si představím opět nový mzdový program, nové přehledy pro OSSZ, VZP, FÚ a jako perličku zúčtování daně. A to vše, když máte jako na potvoru, jen jednoho zaměstnance.  Doufám že současná vláda povolí taky tzv. Švarcsystém. Mnoha lidem by se volně dýchalo a nezaměstnaných na pracáku by ubylo.

Celkově to chce větší osvětu mezi lidmi, co se týče znalosti výpočtu mzdy, povinných odvodů a taky důsledky povalování se na pracáku. Někteří lidé si totiž neuvědomují, že pokud nepracují, nebudou mít skoro žádný důchod.

www racek 25.4.2007 9:00

no, vylejzaj ven další zázraky z reformy, třeba

zrušení zápočtu úroků z úvěrů do nákladů, vskutku velká pobídka podnikání v české republice. pojišťovnám se novým propočtem uloží odvést daně v řádu několika desítek miliard ... co nás ještě čeká?

Petr Kohout 25.4.2007 7:30

... progresivita se zvýší ... (a co to znamená)

protože plat okolo 25000 zůstává po zdanění zhruba na stejná. Pokud se prgresivita zvýšila, pak je Kalouskova reforma jednoznažně zaměřena na PODPORU CHUDŠÍCH DOMÁCNOSTÍ.

Ostatně, i při zběžném pohledu - nejbohatší vydělají jen pár procent nebo i zlomků procenta,chudí možná i 10 %.

čtenář 25.4.2007 6:30

Ano, výborný postřeh,

samozřejmě, že by to chtělo reformu jako na Slovensku, ale to bychom byli museli volit jinak při posledních volbách. Velice by mě zajímalo, jak volil pan Chýla, co teď hořekuje nad polovičatým návrhem daňové reformy. Rozum do hrsti je třeba vzít u volební urny, teď už je pozdě.

Brundibár 25.4.2007 1:26

Má to jedinou chybu...

... nepřipravujete podklady pro ministra financí nebo předsedu vlády.

U Dzurindy nevím, jeho jsem o reformně povídat neslyšel, ale způsob, jakým pan Mikloš popisoval v České televizi slovenské danové reformy (loni?), byl tak průkazný a jasný, že to musela pochopit i moderátorka. A to mu to trvalo necelých 5 minut.