28.3.2024 | Svátek má Soňa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
janoryna 16.8.2007 11:13

milý pane bartoň,

to že naše mzdy jsou mnohokrát nižší než v německu není důvodem k tomu je dalšími daněmi ještě snižovat. ale jistě souhlasíte, že za ty nízké mzdy může paroubek. i když po volbách vyšší nebudou.

Marek 15.8.2007 11:13

takhle by meli vypadat zprávy v ekonomické rubrice!!!

-Production of crude oil decreased by 503,000 b/d from April to May. Total production in May was estimated at 73.06 million b/d by the Energy Information Administration (EIA), which is 1.21 million b/d lower than all time high crude oil production of 74.27 million b/d reached in May 2005.

-Akcie na světových trzích klesají navzdory masivním intervencím světových bank (celkem již více než 100 miliard dolarů)

a tak dál a tak dál... co to s váma lidi je?

Kubeš 14.8.2007 22:46

J.Havel

je manipulátor, bohužel nejen s procenty

Ladislav N. 14.8.2007 14:45

Souhlas s článkem.

Ostatně - co můžete chtít po namyšlených papaláších typu J. Havla (ČSSD), když z jejich propagandistické dílny vycházejí nesmysly, jako třeba porovnání starobních důchodů v ČR přepočtených kursem dolaru v různých obdobích (přičemž kurz koruny k dolaru se změnil - dolar ke koruně klesl téměř na polovinu počáteční hodnoty)... Takhle argumentovali před volbami, jak se za období "vládnutí ČSSD" prudce zvýšily důchody. ;-D

Ostatně manipulace s HDP a katastrofickým tempem zadlužování vlád ČSSD je ze stejné myšlenkové dílny. Výsledek? Po vládách KSČSSD potopa...

BOMBON 14.8.2007 16:03

Re: Souhlas s článkem.

co pisete tady sedi, ale co psal autor o tech procentech, to neni korektni... bohuzel

čtenář zdrojů 14.8.2007 16:17

Ladislave

Proč tady ze sebe děláte idiota? Souhlasit s článkem Bartoně je ukázkou totálního analfabetismu v

makroekonomice. Takhle veřejně se přiznat k tomu, že jste ekonomický

pitomec, to se jen tak někomu tady nepodaří Ladislave. Havel je

samozřejmě coby politik populista. Ovšem v používání metody měření

daňového zatížení je zcela korektní. Stejnou metodiku používá Liberální institut, CEP nebo Vl.Tlustý a jeho poradci.

PetrK 14.8.2007 16:23

Re: Čtenáři zdrojů,

zapomněl jste uvést, z jakých zdrojů čerpáte své vědomosti. Asi z nějakých pokroucených, jak tomu odpovídá i vaše čeština.

Martin 14.8.2007 20:44

Re: Re: Čtenáři zdrojů,

nepomeruje nahodou libinst den danove svobody ? proc liberalove podle bartone michaj jablka s hruskama kdyz pripominaj jak ho maj ve ktery zemi ?

Ladislav N. 14.8.2007 16:25

Re: "čtenář zdrojů"

Já o metodách matení veřejnosti lžemi populistů ČSSD vím své. Ostatně, konkrétně příspěvky nicku "čtenář zdrojů" jsou velmi často důkazem, že zdroje, které čtete, jsou  mnohdy pochybné.

čtenář zdrojů 14.8.2007 18:24

Ladislave

no tak nám tu popište, v čem je metodika výpočtu daňového zatížení, kterou Havel použil, chybná a populistická. Ale dejte si pozor. Vlasta Tlustý nebo Petr Mach používají metodiku stejnou.;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D

Martin 14.8.2007 20:46

Re: Ladislave

je velmi zabavny, ze nikdo tady nedokazal pana Bartone vecne obhajit, jeho obhajoba se omezuje de facto do fraze "o vsemoudry Bartoni, Havel je debil" :-D

Kubeš 14.8.2007 22:39

Re: Re: Ladislave

Havel není debil,Je z party KSČSSD, což je daleko horší.

Martin 14.8.2007 22:57

Re: Re: Re: Ladislave

no jo, zapomnel jsem na veleargument volicu ODSS :-D

Dlabáček 14.8.2007 11:47

ekonomický analfabet

1) obecně procenta jsou asi stejná všude na světě a když je vyšší HDP tak je vyšší celkový výběr daně

2) dovoluji si náš stát přirovnat k rozjetému vlaku pokud chci udělat nějakou změnu musím to provádět v možnostech které umožňuje právě ten rozjetý vlak, taky ho nemůžu namístě obrátit

3) to že byla zbořena za komančů kontinuita ekonomického rozvoje je neodiskutovatelné, iluze že okolí rychle doženeme a předeženeme v nás v počátcích živil idealista z vrtulníkového nadhledu. Realita je jinde, lidem snad už začíná docházet že nám nikdo nic nedá a že se musíme přizpůsobit okolnímu světu on totiž ten okolní svět se nám asi opravdu přizpůsobovat nebude.

4) je zajímavé sledovat brečení nad odtokem peněz do zahraničí z investic které u nás provádějí zahraniční investoři, vždyť to byly vesměs podniky které sami o sobě nebyly schopny se prosadit, to že dostali nějaké pobídky je nezajímavé vzhledem k odpadlým podporám v nezaměstnanosti. Asi to nebude s těma zlatejma českejma ručičkama tak divoký, vždyť ty zahraniční investice skoro vesměs putují do výroby a ne do vývoje.

Takže važme si těch co jsou u nás ochotni investovat a hlavně výnos neprožrat a snad se podaří v budoucnu taky někde investovat aby byl nějaký vlastní výnos, omlouvám se předem za zmatené argumentace snad mne pochopíte

BUBENÍK 14.8.2007 10:41

Havel nebo Kalousek

Bartoňův článek  je totožné matení veřejnosti  jako zdůvodňování  reformy všemi  politiky,  ať z ODS,  ČSSD, KDU ČSL nebo Zelených. Exministr Havel  je ze stejné liberálně-bolševické dílny jako Klaus, Dlouhý, Kočárník, Ježek, Tlustý,   Svoboda nebo  Kalousek a všichni ti  „ekonomičtí experti“ a  financministři  jak šli časem,  tedy z Prahy. A je jedno,  zda se prohlásili  za pravičáky, nebo liberály.

Důvodem zvyšování daní nebo zavádění  poplatků ve zdravotnictví , snižování výdajů ze soc.systému atd.  je především   to, komu jde z privatizovaného majetku-kapitálu zisk či jinak řečeno HDP. Zda novým majitelům ze zahraničí nebo jako dříve státu a jeho občanům, když  byly výdaje státu  legitimně kryty „státním“ majetkem .  Ročně tak odplouvá z ČR až 40 mld korun!

V roce 1990 byly roční výdaje na penze  cca 45 mld,  dnes protéká systémem 4xvíce tedy asi 200 mld. Jak  je vidno, privatizací se však výdaje státu  nezměnily ani nezmenšily. Všechny  polistopadové  vlády však na tuto skutečnost nebraly zřetel. Ani tzv. pravicové,  ač privatizovaly kde co, důchodový  systém  neodstátnily, aby se zbavily zatížení státu a daňových poplatníků. Navíc tím, že si ponechaly v rukou penzijní závazky, které stát musí vyplácet důchodcům,  záměrně  či z hlouposti tak vyloučily z trhu značnou sumu financí a tím znetvořily kapitálový trh – ceny majetku na cca 10% skutečné tržní hodnoty.

Suma sumárum kromě vyložené  zlodějny,  tak ztrátovými prodeji  majetku všechny  daňové  poplatníky okradly a ještě vytvořily maličkost. Skrytý dluh několik bilionů korun.

D.P. 14.8.2007 11:20

Re: Havel nebo Kalousek

Z vaší analýzy vychází bezchybně jenom KSČ s její měnovou reformou a rozvitým socialismem. Takže zbývá jenom ládovat Auroru, vy "zisk či jinak řečeno HDP"(Y)

Muslym 14.8.2007 12:16

Re: Re: Havel nebo Kalousek

Tomu jsem se na stejném místě zasmál, až jsem téměř kafem poprskal monitor...

Tam už chybí jen ono Sobotkovo (parafrázuji) 15% ze 100 je stejné jako 15% z tisíce...

Ladislav N. 14.8.2007 14:33

Re: Čistá a dokonalá ekonomika pod vedením KSČ...

 ;-DR^

milburg 14.8.2007 15:44

Re: Re: Re: Havel nebo Kalousek

O jeho matematických schopnostech již hovořila jeho učitelka matematiky

BOMBON 14.8.2007 12:17

jste zjevne lehce zmateny...

pravice-levice je zcela jine rozdeleni nez liberal-konzervativec. pokud jste sice zmateny, lec anglofonni, doporucuji http://www.politicalcompass.org/ - aspon si zjistite, co jste zac v danych kategoriich...

pokud odplouvaji vase penize do odporne ciziny, apk vase narky chapu. pokud vam vadi to, ze nekdo disponuje svymi penezi, pak jste uchyl.

to, ze se jeste nezrusily starobni duchody je opravdu prasarna, v tom s vami souhlasim (predpokladam, ze to jste chtel naznacit), nicmene privatizace nema z logiky veci zadny vliv na zavazky statu vuci obcanum. jak jste prisel na tech 10% je zahadou.

suma sumarum: dement vedle dementa. gratuluji, svym prispevkem jste to potvrdil nade vsi pochybnost

Fafa 14.8.2007 18:12

Zisk do zahranici

Zisk vytvoreny firmou jde jejim vlastnikum. Vam se to zda podivne? Co je podle Vas ucelem investic, pokud to neni dosazeni zisku pro investora? Kdyz bude CEZ investovat ve Varne, tak bude nasledne vyvazet zisk zpatky z Varny do Ceska a dokonce na tom zisku muzete participovat nakupem akcii CEZu. 

Džejpí 14.8.2007 10:19

Při každám střetu

s myšlenkami a názory Jiřího Havla se pouze utvrzuji ve zjištění, že je to neobyčejně hloupý člověk.

Halama 14.8.2007 12:28

Re: Při každám střetu

No,jak jinak...A  vy jste co ??? Neobyčejně chytrý,který nemá ani jméno .......;-D

Ladislav N. 14.8.2007 14:26

Re: Re: Při každám střetu

Hlupák Halama jméno má?Rv

čtenář zdrojů 14.8.2007 10:17

Bartoni

makroekonomové celého světa porovnávají daňové zatížení v jednotlivých státech stejným způsobem, jako Havel. Dělá to i nás pravicový Liberální institut při stanovování tzv.dne daňové svobody. Takže netuším, co Vám na tom připadá být špatně, Bartoni. Dokonce i slavná rovná daň 15% se nakonec nějak projeví v daňovém zatížení, které v žádném případě nebude 15%. Havel použil stanardní metodu. Stejnou metodu používal i Vl.Tlustý. Takže já opravdu netuším, v čem máte Bartoni problém.

A zpochybňovaní metody výpočtu daňového zatížení výší platů v Německu je ukázkou toho, že vůbec nechápete, jak se to počítá.

BOMBON 14.8.2007 12:20

Re: Bartoni

naprosty souhlas. autor pouzil kvalitni osli mustek, kdyz nam proste nacpal to, co si mysli o nekom jinem...:-P

Šnek 14.8.2007 10:14

Ruksak plný zákonů.

To už přesahuje všechny meze.

Co takhle soubor zákonných opatření, pane burane Topolánku?

A to ještě štěstí, že u toho není Paroubek.

Antonín Hrbek 14.8.2007 10:05

Poměr všech "povinných" plateb (daní)

k HDP je běžným ukazatelem používaným ekonomy pro porovnání daňové zátěže v jednotlivých státech již po řadu let.  Pokud to pan Bartoň neví, je to jeho chyba. Tento ukazatel není samozřejmě jediný a má i svá úskalí (např. porovnávání s USA, kde není povinné nemocenské pojištění)

Pokud má pan Bartoň námitky proti tomuto ukazateli, tak ať provede jeho věcný rozbor a zveřejní jej, případně ať navrhne lepší ukazatel. Ale personifikovat věcný spor není tou správnou cestou. A ať si napřed přečte, jak se počítá HDP.

WWW 14.8.2007 9:24

Ministři

Opravdovou pohromou pro naši zemi jsou současní ministři.

ciric 14.8.2007 8:59

Jablka a hrušky

Tak konečně mám díky panu Bartoňovi jasno, jaký je rozdíl mezi jablky a hruškami. Je to zcela jasné. Poměr daní k HDP v Česku jsou jablka a poměr daní k HDP v Německu jsou hrušky. Jak jednoduché! Jen by mě zajímalo pane Bartoň, jak by se nazýval poměr daní k HDP v USA?