24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Esmerald 16.2.2009 0:36

"Na světoznámém davoském fóru jsem byl letos už asi po patnácté...".......a nic nepomohlo !

Styl psaní pana Klause je žalostný. Být to esej anglického středoškoláka, učitel by ho pěkně pokáral za nevychovaný " name dropping ", nedostatek skromné soudnosti, tedy zlozvyk snahy oslnit čtenáře jmenováním spousty známých osobností, které se v čase pohybovaly okolo, čímž pisatel chce zdůraznit vlastní důležitost a čtenáři dát jasně najevo "...podívej se v jaké společnosti se pohybuji JÁ a kde jsi ty ( !! ) " pořádně vrchnostenským způsobem.

Nikdy nikoho nenapadlo, že příčinou krize je špatné, nepromyšlené, podvodné, trestuhodné chování těch či oněch jednotlivců v managementech bank či finančních fondů. " .........

" I v Davosu probíhal spor o tom, zda došlo k periodickému systémovému problému nebo zda šlo o selhání konkrétních jednotlivců, kteří by za to měli být exemplárně potrestáni." Pan Klaus se hrdě hlásí k prvnímu, což bych nazval : " Klausův ekonomický zákon přijatelného periodického systemového rozkrádání ". Vrcholy sinusoidy periodického rozkrádání jsou pak dány periodami hospodářského rozkvětu ! Žádné konkretní selhání ( ani jeho jako zodpovědného managera v době dané ), žádné exemplární potrestání gaunerů, ani těch největších, všechna opatření jsou zbytenými překážkami pro zločince, i pokud "trestuhodné jednání" zločinem je, zákaz zámků na dveřích, až nebude co krást, samo se kradení zákonitě omezí.

" Jeden z účastníků, šéfredaktor švýcarského týdeníku, se mne zeptal, zda nejsem největší hrozbou pro Evropu právě já? " No; já si myslím, že pokud Vás musí obhajovat Livie, pane Prezidente jsme na tom ještě hůře. 

josef 17.2.2009 21:41

Re: "Na světoznámém davoském fóru jsem byl letos už asi po patnácté...".......a nic nepomohlo !

R^ Ten člověk nemá ani stopy moudrosti. I kdyby si dával sebe více pozor po všech těch výtkách odpůrců, tak stejně z něj vypadne další projev sebestřednosti a zdůrazňování své důležitosti. To budem opravdu čekat dokud mu nevyprší mandát?

Schumacher 15.2.2009 21:23

Standardní článek.

Standardně souhlasím.

PP2 15.2.2009 22:17

Re: Standardní článek.

 Souhlas R^

PROKOP BUBEN 15.2.2009 14:43

JAK VIDNO

Věhlasný konstruktér ekonomických zázraků, který přiverdl se svými kumpány republiku málem před Patagonii, takže musel své vládnutí zabalit, svými mantrami a doktrínami může už oblažovat tak akorát některé čtenáře na Psu......Mezinárodně propadl a v republice se drží nad vodou, jen díky svému, opět podivně získanému úřadu....Jeho teorie o chřípce ekonomiky se ovšem částečně může opírat o skutečnost, že někteří jsou řádně očkováni a jiní si přivodí chronické onemocnění a pár jich zemře a mnozí budou zoceleni i o skutečnost, že jím aplikované nákazy cholerou a morem, doprovázené při nejmenším občanskými válkami se bohudík - NEUJMOU......

H.K. 15.2.2009 15:47

Re: JAK VIDNO

Stále opakujete nekonkrétní,  "chytré" poznámky. Nenapíšete proč si myslíte, že je něco špatné, ani jaké je východisko, ani kdo by to dělal jinak a lépe. Stále se to opakuje. Je to váš problém. Když si myslíte, že je tak dobře, tak pište dál.

.

.JAK VIDNO

Autor: PROKOP BUBEN IP: 88.103.252onstruktér ekonomických zázraků, který přiverdl se svými kumpány republiku málem před Patagonii.... musel své vládnutí zabalit, svými mantrami a doktrínami ...Mezinárodně propadl a v republice se drží nad vodou,...opět podivně získanému úřadu....teorie o chřípce ekonomiky...

Ani jeden s těchto výmyslů jste nepřiblížil, neřekl jakýký máte názor a proč.

R.J. 15.2.2009 17:29

Re: JAK VIDNO

Ovšem , zase se musí uznat, že Prokop ten buben prokop hezky. ;-D

jirka.s. 15.2.2009 17:32

Re: "Nenapíšete proč si myslíte, že je něco špatné,..."

Vy, H.K., opravdu netušíte, proč to prasečí zub nenapíše??? 8-o 

Z velmi jedoduchého důvodu!!! V podstatě jste si sám odpověděl! Protože není schopen toho Vámi požadovaného myšlení! ;-)

PetrH 15.2.2009 17:31

Re: JAK VIDNO

Vy tu chřipku přežijete, proočkovanej jste řádně.;-D

jirka.s. 15.2.2009 17:36

Re: JAK VIDNO

No, on tady dneska prokopnutej tympán supluje zimu! Toho asi už konečně internovali na tom správném  místě : http://www.psychiatrie.uni-frankfurt.de/klinik/index.html

milan007 15.2.2009 18:39

Re: JAK VIDNO

Prokope, je to těžké oponovat někomu, kdo má vzdělání a rozhled. Tak jak to zkoušíte je trochu bezzubé a bez argumentů :-D

Tony 15.2.2009 19:07

Re: JAK VIDNO

Mate naprostou pravdu, zbyva dodat, ze jestli "prof ekonomie" prezident statu neuznava, ze soucasna krize neni cyclickou krizi a ze jejimi hlavnimi pricinami byla deregulace (priznani sefu nejvetsich inv. bank US, pred vyborem US congresu, odvolani reulacnich zakonu, jako Gl.-Steagel a neschopnost SEC. na pr. v pripade Maddow), tak je trouba neschopen sledovat ani soucasne deni sveta.

H.K. 15.2.2009 20:09

Re: JAK VIDNO

..jestli "prof ekonomie" prezident statu neuznava, ..

..Uzmává , neuznává.  Prostě má jiný názor než Tony a stejný jako Prokop. Proto je, podle Vašeho názoru trouba? Zajímavý přístup.

O tom který názor je správný rozhoduje  Tony nebo Prokop?

T. 15.2.2009 21:25

Re: JAK VIDNO

Tony nerozhoduje o spravnosti nazoru nedouka, jeho nazory byly zatim pokazdy proven coby debilni, viz privatizace, regulace trhu a vse ostatni,  US Congres, CEO Financnich instituci a pod. 

T. 15.2.2009 21:54

Re: JAK VIDNO

Nazor jiny nez Tony smozrejmne mit muze, pokud, ale popira nazory skutecnych ekonomu sveta, kteri svoje nazory dolozi fakty(ze tahle krize neni krizi cyklickou, ze nejvetsi pricinou tehle krize je deregulace inv. a comercnich bankovnich instituci), tak potom pouze prokazuje svou nevedomost a neznalost.

PetrH 15.2.2009 23:32

Re: JAK VIDNO

O tom ta konference byla, že se tam sešli světoví ekonomové, kteří pochopitelně nemají všichni jednotný názor, a snažili se to trochu objasnit. Nějaké závěry znáte?

Tutový 15.2.2009 19:48

Jestli-že je příměr s chřipkou

použit na banky popř.vyrobní podniky,obchody,tak určitá očista bude na místě a nevěřím,žepokud si lidé přestanou kupovat např.auta-tak stát tomu může nějak zabránit.A také by to bylo zbytečné.

Rex 15.2.2009 14:31

Klaus je nemocný člověk.

Že náš prezident je nemocný (patologicky zvětšené ego) je jasné již po přečtení prvního odstavce. Alespoň si člověk ušetří čas s dalším čtením. 

H.K. 15.2.2009 15:52

Re: Klaus je nemocný člověk.

Vy jste odborník, který umí udělat diagnosu podle přečteného prvního odstavce?

Jakou má vlastně nemoc?

certik 15.2.2009 18:28

Re: Klaus je nemocný člověk.

Attention deficit disorder. Dusevni problemy spojene s predstavou, ze se mu nedostava dostatku pozornosti. Je uplne ucebnicovy pripad.

PetrH 15.2.2009 18:43

Re: Klaus je nemocný člověk.

Neřekl bych. To Paroubek si pořád stěžuje, že je málo v novinách a dělá si o tom statistiku. Klaus to nějak nemá zapotřebí.;-P

certik 15.2.2009 19:06

Re: Klaus je nemocný člověk.

Takhle se ale attention deficit disorder neprojevuje. Podivejte se treba na tenhle clanek: podstrkuje vam tam, jak se styka zcela samozrejme s desne dobrymi lidmi--sachovymi sampiony, nekdejsimi viceprezidenty USA atd, ze pise clanky ktere tuhle desne dobrou spolecnost hrozne nakrkly atd. Ono se tohle opakuje doopravdy v skoro v kazdem jeho projevu, a tohle spatne zakryvane vytahovani je zakladni klinicky priznak ADD.

Ja uz ho sleduju dlouho, tyhle problemy ho vzdycky na chvili pusti kdyz povysi. Kdyz se stal prezidentem, byl asi na rok pokoj, ale to uz vycpelo a ted s nim ADD zas clouma jak s petiletym ditetem. Museli bysme ho udelat reditelem zemekoule aby dal zas na chvili pokoj.

Samozrejme Paroubek je des a hruza, ale to je zase jiny pytel blech.

Tony 15.2.2009 19:10

Re: Klaus je nemocný člověk.

Nerekl bych, cetl jste snad za posledni leta, nekde v ser. publikacich (ekonomickych) od neho  o necem, smysl davajici?;-);-)

Tony 15.2.2009 19:11

Re: Klaus je nemocný člověk.

Proto se predvadi na NP.;-D;-D;-D

PetrH 15.2.2009 23:37

Re: Klaus je nemocný člověk.

Klaus na NP nepublikuje. Tohle je přetištěné z Eura. Kdybyste uměl líp číst, určitě byste na to přišel, chce to trénink.;-P

VLADIMÍR 15.2.2009 20:44

Re: Klaus je nemocný člověk.

Z prvního pohledu od dveří ordinace to vypadá na debila  :-D, ale opravdu, ale oravdu nejsem dochtor,a ani ekolog :-D

jirka.s. 16.2.2009 0:09

Re: Klaus je nemocný člověk.

Vsadím 100:1, že uhádnu, co jsi !!!;-P

jirka.s. 15.2.2009 17:51

Re: Klaus je nemocný člověk.

Nevokecávej fakt, že kdybys měl přečíst článek celý, musel by sis vzít týden dovolené! ;-P

milan007 15.2.2009 18:42

Re: Klaus je nemocný člověk.

Chápu Vás , tak inteligentní člověk , s takovým rozhledem jako Klaus, Vám hňupům asi musí připadat nenormální.

PROKOP BUBEN 15.2.2009 19:20

Re: Klaus je nemocný člověk.

A je to tady - kLausbolševik, jak vyšitý.....