24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 8.8.2011 19:10

Je to dobrý článek,

ale chybí mi tam, že EU krachuje. ECB skupuje dluhopisy Řecka, Itálie, Španělska.....

ECB plná nesplatitelných dluhopisů.....

Nikdo nemá likviditu.....      Není už na čase to odpískat??? To RVHP II. ?

VŠICHNI jsou v dluhové pasti, nikdo to nesnižuje, málokdo má aspoň na obsluhu dluhu...

Koně se taky střílejí.....

K. Kužel 8.8.2011 14:23

Vysvětlete, prosím, prosťáčkovi

(tedy mně, aby nedošlo k omylu), jak by se měly krotit finanční trhy. Souvisí to s krocením bank? Představuju si, že státní úředník vymyslí na banky nějakou regulaci či jiné velerafinované opatření a pak se nestačí divit, jak oškliví bankéři najdou na jeho vynález protifintu. I zamyslí se úředník, a vyplodí další sqělý nápad. A tak dále a dále. V tomto kolotoči už přestane obě strany zajímat nějaký blboučký klient banky či občánek státu, soustřeďují se pouze na vlastní hru.

Tedy doufám, že to tak nefunguje, uvedení na správnou míru uvítám.

P. Fiala 8.8.2011 11:32

Veliký souhlas s autorem, viz následující pasáží:

""Špatná nálada? Co když jde spíše o to vyzkoušet, jak vysoko lze vytlačit úroky za italské a španělské dluhopisy a s nimi i ceny CDS – pojistek proti jejich výpadku. CDS patří k nejvýnosnějším finančním derivátům. Obchod s deriváty ovládá devět amerických a evropských bank. Klid je to poslední, co mohou pro svůj byznys potřebovat.""

Když již veřejnost ví oč jde, jistě nemusí být problém lídry těchto institucí "umravnit" po stránce právní, která je zakotvena v základu každé Justici v EU, či na poli Justice mezinárodní. Obchodní banky a jejich elektronické ekvivalenty peněz budou fungovat nadále.

O. Uživatel 8.8.2011 10:39

Uživatel požádal o vymazání
I. Schlägel 8.8.2011 8:12

Pane Robejšku,

Vaše ekonomické komentáře by si Češi, a nejen oni, měli povinně číst před spaním. Jinak na evropské politiky, zejména ty eurobaviče, bych moc nespoléhal. Drží se hesla zatloukat, zatloukat, ...  Racionální a efektivní spravování věcí veřejných v socialistickém režimu nefunguje. Rozumně uvažující lidé to vědí, oni politici to tak nějak možná tuší, ale jejich politická kariéra spojená s jejich investicí do projektu jménem "Spojené státy evropské" jim velí dotáhnout osvícený projekt až do hořkých konců.

L. Daňková 8.8.2011 10:03

Re: Pane Robejšku,

Jsem přesvědčena, že určitě hodně Čechů čte fundované komentáře pana Robejška. Jsem jednou z nich, žádný  článek si nenechám ujít. Přiznávám ale, že čím déle je čtu, tím víc se cítím bezmocná.