25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Jak uspořit Česko až k ekonomickému kolapsu

Média píší o schválené pomoci domácnostem ve výši 5000 Kč na dítě do 18 let a o problematické slevě cca 1,50 Kč ze spotřební daně na benzín a naftu. Ale tuzemské podniky drtí meziroční růst cen energie a jsou stále zoufalejší.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vávra 9.6.2022 20:10

Můžete mi říct, jestli jste viděli vládní avízo, že rozpočty budou deficitní v řádu 300 miliard ročně po celou dobu této vlády? Jak pak můžete žvanit o přehnaném šetření a cintat si triko výpady na politologa a EU? Já si tedy takhle rozpočty pravicové vlády, šetření a základy budoucího rozvoje, když nezodpovědný gauner Babiš při svém nezřízeném mejdanu prožral rezervy za konjunktury, představuju jinak. Realita je taková, že je a bude hůř a musí se to překlepat a nefňukat a neukazovat na domnělé viníky. Vrátil jsem se na Psa po čase, ale co se tady teda schází vesměs za společnost, no fuj!

J. Jurax 9.6.2022 19:07

Ja, je to pro ně Totalenkrieg. A na jeho konci bude Endsieg a rozvaliny evropské civilizace. Jako minule.

J. Jurax 9.6.2022 19:04

Ovšem ta euročočovice se dostane jen nemnoha vyvoleným. Ostatní dostanou leda přesdržku zabalenou do líbivých frází a hesel.

J. Jurax 9.6.2022 19:00

Obé.

J. Jurax 9.6.2022 18:58

Nemá.

Putin je proti těm třem bodům, a najmě tomu třetímu, zcela marginální

K. Filip 9.6.2022 18:58

No jo když současného premiéra nejvíce zaměstnává starost o uprchlíky, sňatky gayů, plkání s Macronem a papežem. To pak na zrušení nesmyslného nákupu elektřiny přes Lipskou burzu a řešení nákupních cen plynu od Němců nezbývá čas.

J. Jurax 9.6.2022 18:56

Ano.

A teď - viz Astonův úvodník - nám blbečkové z brusele ještě naordinovali v rámci boje proti zločinnému kysličníku likvidaci evropského automobilového průmyslu.

J. Jurax 9.6.2022 18:49

Jojo, a což takhle zrušit povolenky? Pak nebude třeba peníze skrze ně vydojené ze všech přidělovat jen vyvoleným.

Ale to by bylo moc jednoduché řešení, jež by ožebračilo povolenkové spekulanty a učinilo zbytečnými přerozdělující úředníky a omezilo korupci s přerozdělováním spojenou.

J. Vlček 9.6.2022 18:01

Pane Prokope, pomineme-li skutečnost, že vítězství strany tohoto premiéra s pomocí koalic umožnil politizující předseda ÚS svým zásahem do volebního řádu, zůstává velký otazník, zda tento premiér dělá přesně to, co od něho očekávali a očekávají ti, co tyto strany volili.

Poslední průzkumy volebních preferencí velkou spokojenost s prací této pětikolky nenaznačují. A to jsme teprve na začátku problémů, které čekají nejen naši zemi, ale celou tu úžasnou EU. [>-]

P. Diviš 9.6.2022 17:18

Dokud nebude zvolen někdo jiný, třeba stbácký hnus, nebo hnědý hnus.

To už je takový politický obyčej.

P. Diviš 9.6.2022 17:16

"Kdo jiný, když ne premiér, nás má bránit proti výmyslům přicházejícím z EU, jež jsou v rozporu proti zájmům naší země?"

Pak ovšem budete muset nějak zařídit zvolení premiéra, který tohle měl v programu, ze strany, která to měla v programu. Fiala byl zvolen s jiným programem a s jinými voliči, dělá tedy ± to, co chtějí ti jiní.

Podobně je to i s těmi českými zájmy. Názory na to, co jsou to české zájmy, se taky dost liší.

Poznámky jsou čistě technické, bez vztahu k tomu, co já považuji za české zájmy, a EUnijní výmysly.

J. Vlček 9.6.2022 17:12

Vystihl jste jádro pudla. R^

Přednášet nabiflované politologické ptákoviny na katedře těchto rádoby věd, rozkládat ručkama před studentíky tohoto na výsost "potřebného" oboru, je něco diametrálně odlišného od řízení vlády v roli premiéra, zajišťování bezproblémového chodu státu a životní úrovně jeho obyvatel.

Kdo jiný, když ne premiér, nás má bránit proti výmyslům přicházejícím z EU, jež jsou v rozporu proti zájmům naší země?

K tomu bychom ovšem museli mít premiéra, pro kterého jsou české zájmy na prvním místě, a ne takového, jehož mysl zaměstnává především Ukrajina.

V. Kain 9.6.2022 15:02

Jak dlouho si nechá tato země kálet hlavu od naprosto neschopného fialového hnusu?A to ještě mají tu drzost napsat,že se Babiš a Fiala těší poměrně vysokému hodnocení oba dva po 39%.ANO jsem nevolil a rovněž s volebním lístkem ODS (která už dávno není ODS) bych si nevytřel ani zadek.Myslím,že Fiala by už dneska byl na mnohých místech vypískán.On ale mezi plebs nechodí.On tenhle sebestředný narcis miluje sám sebe.

J. Vala 9.6.2022 14:21

levné energie, zejména levná elektřina, levný plyn, též i levná voda........no pokud nemate stroj casu k tomu vratit se do roku 1905, kdy stal barel ropy 1,5 USD (dneska 122 USD), tak si asi nepomuzete. Energie zdrazuji kontinualne celou dobu, sice s vykyvy, ale je zretelna tendence, ze budou dale stoupat. To nezastropujete. A pokud jde o dane na pohonne hmoty, pak- pokud se nevyberou zde, tak se musi vybrat jinde,cili bude neco jineho podstatne drazsi nebo bude vetsi dan ze mzdy.....

O. Kaucký 9.6.2022 14:20

Máte naprostou pravdu, ale EU škodila od samého začátku bez ohledu na nějakou smlouvu.

Jen pořád nevím jestli se víc fašistická nebo marxistická.

J. Vala 9.6.2022 13:56

1. inflace se nesnizi rozdavanim penez, to je v ekonomice presne naopak. Za cast inflace mohou covidove penize vyhazovane z vrtulniku Babisovou vladou 2. ceny energii ( az na proud) nejsou ovlivnitelne z pozice CR jako maleho statu 3. jestli mate strach z poklesu HDP, tak to uz byste si mel stahovat kalhoty, protoze Skoda Auto hlasi pokles vyroby o 40%........a ted napiste, jake zarucene kroky by vlada mela udelat .....

J. Novák 9.6.2022 13:37

Aby se na nás náckové nerozlobili, musíme za elelektřinu platit místo dvou korun dvanáct a za plyn šestinásobek ceny. Jak takovou vládu nazvat? Že by třeba protektorátní?

J. Novák 9.6.2022 13:34

Víte co je nejhorší? Když se k moci dostane člověk s nepotřebným či přímo škodlivým vzděláním z tak zvaných společenských věd.

J. Hanzal 9.6.2022 13:15

Pane Smutný, Vaš článek je smutný, ovšem naprosto adekvátní situaci!!R^ Jenže ta mluvící hlava co si hraje na premiéra nemá na to "koule" a ostatě ani ti/ty ostatní "členové vlády", aby prosadili něco co by ČR pomohlo. On furt jen čeká na signál.:-/ Myslím, že by mu pomohlo/rozjasnilo (snad) kdy dostal pořádného facana, ale nevím, nevím!!:-/

R. Langer 9.6.2022 13:05

Sama dotace je tím podvodem, aby bylo jasno...

R. Langer 9.6.2022 13:04

Zajímavé, že dnes Klause za podpis té smlouvy nejvíc peskují ti, co vyřvávali, že pokud nepodepíše, tak ho zbaví svéprávnosti...

On to podepsal kvůli nim, za trest pro ně! ;-D

P. Molík 9.6.2022 12:51

Kalouskovské škrty a kalouskovská rozpočtová odpovědnost jsou tím nejhorším receptem na neduhy naší ekonomiky. Nyní je dle mého přesvědčení zapotřebí zvolit jinou radikální léčbu, jejímž základem jsou levné energie, zejména levná elektřina, levný plyn, též i levná voda, kteréžto energie tvoří krevní oběh, jenž živí naše hospodářství a naši společnost. Ovšem vláda Fialy zuřivě odmítá cokoli měnit na nemravném předražování naší levné domácí elektřiny na lipské burze, též vláda odmítá měnit praxi nákupu extrémně předražených emisních povolenek, které předtím skoupili němečtí spekulanti a nám je prodávali s vidinou maximálního zisku pro sebe. Totéž platí o plynu atd. Vláda Fialy je nejslabší vládou od Listopadu, ale i přesto anebo právě proto dokáže dál budovat a zvětšovat svůj škůdcovský potenciál.

V. Petr 9.6.2022 12:48

Ostatně soudím, že EU musí být zrušena a ČTV zprivatizována.

P. Sura 9.6.2022 12:26

Tahle věta :" .... není v ruské agresi na Ukrajině, ale v důsledcích naprosto urychlované a ekonomicky nezvládnutelné EU politice dekarbonizace a ideologie Green Deal...." se Vám velmi povedla!! Jen aby to už lidem začalo docházet !

K. Dvořák 9.6.2022 11:50

Nechci vám brát iluze, ale Klaus by se nejspíš taky zařadil, vzpomeňte si na jeho rebelii proti Lisabonské smlouvě. Ve svém odmítání (a dnes už víme, že principiálně správném odmítání) nevytrval a LS podepsal.

J. Krásenský 9.6.2022 11:40

Klaus hlásal, že úspěšná reforma musí být sociálně únosná - kdyby nebyla, skončila by dříve, než by dosáhla svého.

J. Vocilka 9.6.2022 11:32

No ale jak dlouho ještě si to necháme líbit ?

J. Vlček 9.6.2022 10:54

Přesně tak. R^

Škoda, že Václavu Klausovi není o dvacet let méně, stejně jakože žádný druhý takový není k mání. Bohužel.

P. Diviš 9.6.2022 10:02

Ano, bohužel.

P. Diviš 9.6.2022 10:01

Ani s Klausem to nebylo tak slavné, odborářům ustupoval dost rychle. S "hadem na tři" v zádech sice nebylo divu, ale tak tvrdý bohužel nebyl ani on.