19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Jak se u nás krade

Český statistický úřad se před několika dny vytasil s omračující informací, že velikost naší ekonomiky (měřená hrubým domácím produktem) vzrostla od roku 1990 o více než 500 procent. I když tento výsledek nezohledňuje inflační znehodnocování měny, ke kterému v tom období došlo, přesto bere dech.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 15.10.2014 17:01

Největším tunelem je "bilionový tunel OZE" sjednocené levice

Což není nic jiného, než zákon 180/2005 Sb., jehož znění dodal socialistické vládě jistý Bursík jako "expert", lidovecký ministr (MŽP) a koaliční socialistická vláda ČSSD jej protlačili do Poslanecké sněmovny PČR a tam jej většinou koaličních a komunistických hlasů prosadili proti postoji ODS.

Jenom připomenu, že bilion Kč je milion milionů Kč a platíme jej (nejenom) ve vysokých cenách elektřiny (viz počáteční výkupní cena 15 Kč/kWh oproti ceně z klasických elektráren kolem 1 Kč/kWh, kterou provozovatelé prvních fotovoltaických "elektráren" pobírají dodnes).

J. Novotný 13.10.2014 20:35

ALE!

Situace se rozhodně lepší! Ještě nedávno, například, tomu u nás bylo tak, že se většina ukradených vozidel nenašla. Vpravdě, od světového prvenství, kdy by se konečně po dobu jednoho roku v ČR nenašlo NAPROSTO ŽÁDNÉ ukradené vozidlo, nás dělila jen nezodpovědnost některých okradených, kteří si našli svůj majetek sami. Bylo to dáno liknavostí příslušných orgánů, které minimálně nebo dokonce vůbec netrestaly toto zcela zjevné braní zákona do vlastních rukou. Svou šanci na světové prvenství jsme již celkově propásli: všeobecná zlodějna narazila na fyzikální hranice, ačkoli se věřilo, že státní kasu lze vykrást na libovolnou dobu dopředu. Donekonečna dopředu. Neotřesitelná víra ve finanční perpetuum mobile zmizela. Ztratili ji nejen samotní zloději, ale i jejich obdivovatelé, řekněme nekorektně: voliči. Ne tedy že bych předpokládal, že se bude někdo kvalifikovaně ptát, kdo kradl a (kacířství všech kacířství!!!) kde ty peníze jsou. Megazlodějna utichá sama od sebe, jako požár města, když již vše shořelo. Ostatně, co by bylo až tak zajímavého na životě v zemi, kde platí zákony a funguje policie a soudy? Takhle je alespoň nějaká legrace ...