24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V 27.12.2009 9:39

Re: Hm,

"lenze bez ohladu na spominanu rastucu mieru transferov sa absolutnej vacsine obyvatelstva zije podstatne lepsie ako v dobach, ked tie transfery boli minimalne"

jenze takhle idiotsky bysme mohli argumentovat i tak, ze za komunistu jsme se meli lepe jak cas ubihal, zivot na konci jejich nadvlady byl nesrovnatelne na vyssim standardu, nez na jejim pocatku ve ctyricatych letech, vy jeden mudrlante.

Pepek 26.12.2009 1:12

za to všechno "vděčíme"

všeobecnému volebnímu právu. Kdo pak může jiný vyhrávat volby, než populistický demagog, kupující si hlasy za peníze daňových poplatníků? Předem naprogramovaný výsledek, vzhledem ke struktuře obyvatelstva.

V. Hoffman 26.12.2009 1:32

Re: za to všechno "vděčíme"

No, stat "patri" vsetkym jeho obcanom, bez ohladu na velkost penazenky. Mozete uvazovat o obmedzeni volebneho prava pre urcite skupiny /vazni/, velmi teoreticky mozete obmedzit volebne pravo poberatelov socialnychj davok v nudzi /teda NIE materskej, podpory v nezamestnanosti, priplatkov na deti, dochodkov/, ale hodnotit obcana podla toho kolko prinesie statnej kase na priamych daniach je nezmysel.

Pepek 26.12.2009 2:08

Re: za to všechno "vděčíme"

Tak proč vůbec volby pořádat, když je těch (podle vás) s prázdnou peněženkou většina? Neměl jsem na mysli ani tak prázdnou peněženku, jako hlavu. I když to dost úzce souvisí.

... 26.12.2009 5:49

Re: za to všechno "vděčíme"

Proč něco omezovat? Každý kdo přijde k volbám by dostal na výběr - buď bude volit, nebo dostane třeba basu piv. Socialisti by najednou neměli ani 5% a k volbám by chodili dobrovolně všichni - a náklady na to pivo by se bez problémů ušetřily rozumnější vládou.

A nebo by aspoň každý volič musel složit jednoduchý test ze znalosti programů aspoň těch největších stran. Není nutné omezovat volební právo na finančním základě...

Jindra 26.12.2009 7:08

Re: za to všechno "vděčíme"

o kterem state je ted rec?

Kolumbo 26.12.2009 17:43

Re: za to všechno "vděčíme"

Úplně by stačilo, kdyby se lidi mohli organizovat podle vlastních preferencí, nemusili být členy spolků ve kterých být nechtějí a naopak do spolku svého nemuseli vzít kohokoli, kdo projeví zájem. Uvnitř takových spolků hlasování funguje, ve spolcích umělých - jako jsou dnešní státy - nefunguje. Velikost dnešních států přerostla psychický vývoj lidí - velký stát může fungovat jako Čína, kde "hlasuje" lidí jen pár nebo jako Švýcarsko, kde je málo všech "hlasujících". V případě  větších států je všeovecné volební právo jen náhradou sukovice nebo pistole v ruce pouličního lupiče sofostikovanějším nástrojem. Proto  taky dřív nebo později skončí debaklem. Není vhodnějšího období pro životní strategii "Po nás potopa" než dnes v Evropě. Člověk nemusí mít ani výčitky svědomí - stejně to nemá budoucnost. Snažit se šetřit a žít zodpovědně? To může snad jen někdo nábožensky založený, kdo věří, že Bůh na věčnosti to ocení. Jinak nemá smysl , protože většina rathových třicetikorunáčů pošle budoucnost na 100% do (Y)!

Curious 26.12.2009 4:21

Re: za to všechno "vděčíme"

Presne tak. R^

Strom01 26.12.2009 17:40

Re: za to všechno "vděčíme"

To je snadná pomoc. Volební lístek za 30,- kč.

68 27.12.2009 5:43

Re: za to všechno "vděčíme"

Lidi by si na to pučovali.