28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Harry, pomoz!

Opravdoví čarodějové mají lidi většinou rádi ale co hlavně - nedělají z nich úplné hlupáky. I mezi rádoby čaroději se najdou takoví, kteří mají mudly „v oblibě“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Pavelka 7.1.2020 17:46

Takový statečný nemudla , který ví jak uškodit mudlům blbými nesrovnatelnými parametry ;-O[>-]?!

J. Jurax 7.1.2020 14:06

"V nejvyspělejších zemích v tomto směru totiž dávno pochopili, že rozhodujícím, klíčovým momentem pro posílení konkurenceschopnosti, a to nejenom té digitální, je přilákat a udržet si vysoce kvalifikované pracovní síly.".

Ano. A proto vyspělé evropské země podporují ilegální migraci vysoce kvalifikovaných pracovních sil. Lákají je na vysoké sociální dávky. Udržovat je nemusí, naopak je kumšt se jich zbavit.

J. Poláček 7.1.2020 15:55

Ona ale ta vámi vybraná pasáž z článku je bohužel pravdivá a podstatné je to slovo přilákat (nikoliv vychovat). Nejvyspělejší země díky své ekonomické síle přetahují skutečné odborníky ze zemí ekonomicky slabších, jako jsme i my. Nás to oslabuje a jim to pomáhá si technologický a tím i ekonomický náskok udržovat. Tento moment autor článku jaksi opomněl zmínit. Špičkoví čeští digitální specialisté existují, ale mnoho z nich z nich pracuje buď rovnou v zahraničí nebo pro zahraniční firmy z domova přes internet.

V. Pavelka 7.1.2020 18:09

Připrchnou, rodinné klany i s příbuznými na širokou humanistickou hrud, naší 30 leté sociálně demokratické podpory.

M. Pivoda 7.1.2020 10:21

Dnes žijeme v technologicky intenzivní době: Iránský generál byl nedávno zabit americkým dronem. Kapišto Pepíku?

To zaprvé.

Zadruhé: existují stále naivní představy, že technologicky silné MIT nebo Křemíkové údolí mohou vytvořit byrokrati svým příkazem a prostým napumpováním peněz.

Zatřetí: "Hlavně léčbou neuškodit!" Toto lékařské pravidlo platí i pro školství: "Hlavně vzděláváním nezabít inovátory a posudky inovace!"

S. Rádl 7.1.2020 9:50

Zajímalo by mne, na jakém místě je Čína.

M. Šejna 7.1.2020 15:19

je na 20.místě. Loni byla 33.

J. Macků 7.1.2020 9:27

Vzdělání je zcela jistě podmínka digitální konkurenceschopnosti, nikoli však postačující. Je mnoho oborů, které jsou studovány jen pro studium a produkují taxikáře a barmanky. Mnohdy je pro digitalizaci užitečnější zedník nebo elektrikář, alespoň mají ti skuteční z oboru kde vykonat potřebu a mohou pomocí elektrických rozvodů komunikovat.

P. Lenc 7.1.2020 9:48

Také to tak vidím.

V. Pavelka 7.1.2020 17:57

Taková M. Augustová z ČT24 zastydlá svazačka, by takových srovnání o neúspěších [>-] načetla hromady . !?Včera ji bývalá ministrině spravedlnosti Judr. Kovářová uzemnila užasným spůsobem R^R^!!:-)