29.3.2024 | Svátek má Taťána


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mirek Šejna 21.11.2006 14:31

Re: Re: pane Topolánku,

Mate pravdu. Jenže premiér Topolánek to ještě neví. A proto nám tady pindá toto (cituji): "Bohužel nikdo nedemonstroval, když socialisté pod heslem akce čisté ruce zahájili kriminalizaci podnikání. Na individuální rovině šlo o policejní pronásledování takzvaných tunelářů - kteří pak často museli být osvobozeni s tím, že se ničeho nedopustili.."

MaR 21.11.2006 10:32

Re: pane Topolánku,

Nedluží náááhodou Setuza státu kolem jedné miliardy korun? A že je ovládána bývalou veksláckou mafií kolem Mrázka a Pitra? A pročpak nám pan tehledjší ministr Palas prodal státní podíl v Setuze za tuze nevýhodných podmínek? Paroubek exekuci také zvažoval ale neodhodlal se pro ni právě kvůli možné aféře kolem Palase.

Mirek Šejna 21.11.2006 14:24

MaRe,

já si vzpomínám na Paroubkovu větu, že Pitr je nepřítel státu. Jakmile to sdělil, ozvala se z ODS kanonáda vůči Paroubkovi, že takto kriminalizuje české úspěšné podnikatele. V té době byl Pitr velkým esem v rukávu ODS protože ho chtěli jako svědka pro kauzu Unipetrol. Dnes se exekuuje Setuza proto, že prý má Pitr v Setuze stále vliv (dle slov Topolánka).

Jan Daniel 21.11.2006 10:38

Re: pane Topolánku,

No tak zrovna v případě zatčení Starky nemám o podnikání v ČR strach. ;-D;-D;-D O tom si nechte povídat od podnikatelů, kteří měli se Starkou co do činění a nepatřili práve do jeho party.  

Mirek Šejna 21.11.2006 14:28

Re: Re: pane Topolánku,

Já také strach nemám. Jen jsem rád, že byl zatčen teď a nikoli za vlády socanů. Kdyby ho zatkla Bublanova policie, určitě by se v ODS našel aspoň jeden Topolánek a Langer, kteří by národu z hrůzou v očích sdělili, že socani přes policii likvidují úspěšné podnikatele.

J.Mach 21.11.2006 11:38

Re: pane Topolánku,

Šejno, vzhledem k vašemu socanství se ani nedivím, že považujete Starku za podnikatele. Neměl byste se ale dívat tak moc na ČT, tam si taky pletou pojmy a každého podvodníka nazývají podnikatelem. Ono slovo podnikatel je odvozeno od slovesa podnikat, nikoli podvádět.

Mirek Šejna 21.11.2006 14:20

Machu,

a co kdybyste rozvedl Topolánkovu "úvahu" o podnikatelích, které socani zavřeli a pak museli pustit (napište jména těch ubohých podnikatelů).

Sch.glosátor 21.11.2006 8:46

Nic než trapná Topolánkova snaha se zviditelnit parazitováním na Friedmanovi.

Klausův článek je neporovnatelně lepší.

m.l. 21.11.2006 8:39

Pěkné myšlenky pane Topolánku,

ale v praxi na ně drobet kašlete. Místo abyste se všemi silami snažil o předčasné volby v nejbližším možném termínu tak se paktujete s bolševiky a ustupujete jim, jen aby Vaši spolustraníci nemuseli riskovat, že přijdou o výnosné funkce. Je to hnus.

Boží mlýny 21.11.2006 7:46

Friedman se jistě zasloužil o naši prosperitu...nicméně z našich politiků a jejich pojetí jeho myšlenek by hodně zvracel..

Rozhodně myšlenkou volného trhu.To,že si to někteří politici vysvětlili po svém a myšlenky Friedmana degradovali na pouhopohou zlodějinu bez absence zákonů,to už je věc jiná.Ano mluvím o skvělé myšlence kupónové privatizace,která by za přijetí právního rámce běžným ve světě kolekltivního investování zaručila převod obrovského státního majetku do soukromých rukou relativně spravedlivou cestou veřejné soutěže.Ovšem i tuto skvělou myšlenku dovedli její tvůrci degradovat na přímo nestoudné tunelování za absolutní absence kapitálového dozoru,který se tvořil až když hořelo,za absence zákonů v obchodním zákoníku v závislosti na kolektivní investování a ochrany minorit spolu s návazností na trestní zákon,zákon o cenných papírech a podnikání na kapitolových trzích a dalších zákonů,které mohla tehdejší politická reprezentace přijmout během půl roku  ze zahraničí,Německa,Francie,Anglie,existujících desetiletí,aby zabránila nejhorším zvěrstvům,než spustila KP a privatizaci.To se ovšem těmto prognostikům nehodilo do krámu,když připravili přechod majetku do rukou svých soudruhů, pro které tak usilovně pracovali. Protože jedině oni byli ve vedení podniků, jedině oni mohli mít úvěry po známostech ze státních bank za úplatky, jedině oni mohli privatizovat převážně podniky, dávat privatizační projekty na Ježkovo ministerstvo, kde bylo nejen zhasnuto, ale vládlo zde hlouboké temno absence jakékoli soudnosti a schopnosti posuzovat projekty a jejich životaschopnosti. Šlo jen o to přiklepnout majetek, který byl posléze vydrancován a rozkraden, úvěry nespláceny do státních bank. To byla degradace Friedmanovských myšlenek na nejhorší míru českého ekonomického hnojiště, které dodnes plave v hlavách politiků, vydávající privatizaci a KP v takovém provedení za svůj úspěch. Vivat CEP.Vrcholem takových politických hříček byla nakonec ještě squeeze out  v českém provedení porušujících nejen lidská práva, dodrancující veškerý soukromý majetek z KP z rukou minorit uplatkářům, kteří politiky platí.

Skepticus Maximus 21.11.2006 10:20

Přesnětak

R^

MaR 21.11.2006 10:26

Re: Friedman se jistě zasloužil o naši prosperitu...nicméně z našich politiků a jejich pojetí jeho myšlenek by hodně zvracel..

Já jsem toho názoru, že požadovaný právní rámec by se tak jako tak nepodařilo vybudovat včas. Kde by se najednou vzali všichni ti soudci, nezávislí experti nezatížená jánabráchismem komunismu? Mohlo to dopadnout lépe (chyby jsou dnes s odstupem zřejmé), ale také mnohem hůře.

tris 21.11.2006 10:40

Re: Friedman se jistě zasloužil o naši prosperitu...nicméně z našich politiků a jejich pojetí jeho myšlenek by hodně zvracel..

Každá privatizace je špatná - vracíte ukradený majetek a nevíte komu. IMO lepší řešení bylo, kdyby okamžitě privatizovali všechno, včetně bank, nechali to případně zkrachovat a nikomu neposkytovali žádnou pomoc. Holt by si pár lidí nakradlo, ale bylo by to za rok vyřešený a další krádeže by nepokračovaly.

MaR 21.11.2006 11:21

Re: Re: Friedman se jistě zasloužil o naši prosperitu...nicméně z našich politiků a jejich pojetí jeho myšlenek by hodně zvracel..

Já bych to ještě pootočil. Každé zabavení majetku je dvojnásobně špatné, protože jednou majetek ukradnete a poté se ještě dopustíte dalších nespravedlností, když jej *vracíte* :)

jiricek 21.11.2006 11:25

Re: Friedman se jistě zasloužil o naši prosperitu...nicméně z našich politiků a jejich pojetí jeho myšlenek by hodně zvracel..

ano, na zapade, kdyz se nekdo chce pustit do neceho o cem nic nevi, nestydi se a zavola si na to experty anebo se s nimi alespon poradi. Cesi se pustily do trzniho hospodarstvi spolehajici na Cesky kumst. A nechat si poradit? To nepatri do Ceske natury. Skoda!  

Skepticus Maximus 21.11.2006 13:05

jiricku byli tu i tací, co si nechali radit,

jenže oni ti "experti" jsou většinou experti jen na papíře ;-D

MK 21.11.2006 7:19

je to tak

Tzv "intelektuálové" (pozor, jákakoliv spojitost s intelektem je čistě náhodná) budou vždy oslavovat cokoliv co bude omezovat svobodu ve jménu "lepších příštích", "světlých zítřků" etc.

Jan Daniel 21.11.2006 10:42

Re: je to tak

Nejhorší je, že o světlé zítřky jde epouze ve verbální rovině. Realita je mnohem prozaičtější: lidem se prodávají světlé dnešky, za cenu zadlužení příštích generací. 

zirje 24.11.2006 12:50

Re: je to tak

pro mne je intelektuál např. K.R. Popper, Raymond Aron i Milton Friedmann. Pro Vás nejspíš Mao a Lenin. Zato Vy jste u mne jste za pitomce.  

berni 21.11.2006 3:29

topolanek

ac jsem byj vys priznivce, ted toho lituji, ods prisel o jeden hlas

berni 21.11.2006 3:30

Re: topolanek

byl vas

Jiri Janecek Seattle USA 21.11.2006 1:44

Milton Friedman také poukazoval na souvislost mezi ekonomickou a politickou svobodou.

Friedmanuv zazrak - Pinochet - tisice mrtvych a zmizelych tohle v praxi potvrdili - ze vrazdeni socanu je jedina cesta - proto ho cesky boss Klaus tak obdivuje ...

Kupodivi ted za socanu si Chile vede relativne dobra a vrazdit se nemusi ...

tris 21.11.2006 9:37

Re: Milton Friedman také poukazoval na souvislost mezi ekonomickou a politickou svobodou.

Brrr....taky byste mohl pouzivat relevantni argumenty.....

MaR 21.11.2006 10:20

Re: Re: Milton Friedman také poukazoval na souvislost mezi ekonomickou a politickou svobodou.

Eh relevatní argumenty od Janečka? Nemožné.

AAA 21.11.2006 13:28

Re: Milton Friedman také poukazoval na souvislost mezi ekonomickou a politickou svobodou.

No nemusi, protoze uz maj vyvrazdeno... :)

Hasan 21.11.2006 1:07

Friedman se možná zasloužil i o naší prosperitu,ale

Topolánek se určitě nezasloužil o nic.Ti co sami nic nedokáží se rádi zaštiťují jmény mrtvých aby si dodali důležitost.V případě Topolánka jim ještě tancují na hrobech.

Modrý pták 21.11.2006 0:46

To jsou věci.

Kdyby tohle Milton Friedman tušil, tak tady bude dalších 94 léta.

zdeněk 21.11.2006 0:33

pane topolánku

Co myslíte, jak by to v naši zemi vypadalo kdyby nebylo "Sarajevo"? Další balíčky a recese? Rok 1997 byl jedním z nejhorších po revoluci a nikdo si v té době nepřál, kromě skalních příznivců ODS pokračování vlády VK.

Akce "čisté ruce" se fakticky  nekonala protože v opoziční smlouvě byly zajištěny pozice i vymazání případných minulých deliktů ODS. Byla to pouze mediální masáž, jak je u nás zvykem. Vy také budete vládnout s Paroubkem, ne?

Yasu Shikula 21.11.2006 4:13

Re: pane topolánku

akci "Ciste ruce" spustil jeden pan, ktery byl pak premisten do Moskvy. Tohle byste pane mel z novin vedet. Mozna z televize a nebo z radia. Byla to ryze politicka akce a jako jeden z prvnich to sliznul jeden pan a pani za Libertu. To urcite taky znate, ze ? A pak zacalo rychle maskovani, nebot by se ukazalo, ze dalsi partajnici odsouzeneho a odsouzene by prisli na paskal. Nakonec se z toho stal pokus, jak vybrane obory dostat pod oranzova kridla, neboli takove nejake znarodneni. Ale o tom se uz verejne nepsalo. Tak dobrou noc a vzdelavejte se;-)

JK 21.11.2006 12:20

Re: pane topolánku

Čtete moc noviny a navíc jim věříte. Podívejte se na statistiky, zejména HDP a uvidíte zajímavé věci, které jsou v přímém rozporu s novinami. Zejména pokles HDP (krize?) 1999. To byl přímý důsledek Tošovského razantních úderů z pozice centrání banky. Dokázal tak srazit hospodářství na kolena a tím sebrat i největší trumfy VK. Však za to byl taky nějakou dobu premiérem.

Neříkám, že to všechno bylo špatně, jako že za vlády VK bylo všechno dobře. Ekonomické kroky Zemanovy vlády byly dobré a jednoznačně nastartovaly ekonomiku. Jedno je ale jisté. Krizi z přelomu tisíciletí jsme se mohli vyhnout nebýt politiků.