19.3.2024 | Svátek má Josef


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Fialova vláda za trest

Dobře už bylo. Rodící se vláda pravděpodobného premiéra Petra Fialy si to alespoň z hlediska aktuálního ekonomického dění a jeho perspektivy pořádně „vyžere“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Žůrek 19.10.2021 18:40

Souhlasím s tím, že asi brzy přijdou nové (předčasné) volby.

Ty dvě předvolební koalice byly nestandardní a navíc jsou proti Ústavě. Kroužkování ve velkém to potvrzuje a je to něco zvláštního a to se houfně odehrávalo, což však volby zkreslovalo.

A závěrem za další: mám obavy, že tyto dvě koalice obtížně se budou vzájemně domlouvat, takže vládní rozpad bude stále na obzoru. (Často se obtížně domlouvají dva, a zde má být vzájemná domluva pěti.)

L. Netolická 19.10.2021 20:45

Předvolební koalice nejsou protiústavní. Raduji se z toho, že za nové vlády nebudu mít strach, že nás někdo bude tlačit na Východ, že ztratíme svobodu a demokracii. Za současné vlády žijeme v klamu, lži, manipulaci. I prezident Zeman navrhoval sociální demokracii před volbami, aby se spojila s ANO do koalice, načež o pár měsíců dále prohlásil, že koalice jsou podvod a že je neuzná. Kdo tyto lidi - především Zemana a Babiše pozoroval pozorně, byl jimi opravdu zhnusen.