29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Euru poprvé povládne žena...

Lídři zemí Evropské unie se poměrně nečekaně shodli na jménu Christine Lagardeové, která v současnosti řídí Mezinárodní měnový fond. Už od listopadu by se měla posadit do šéfovského křesla Evropské centrální banky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Flener 7.7.2019 10:43

EU ovládají technokraté a neschopní psychopati

Všichni to už víme. EU je teoreticky dobrý projekt, ale socialismus a komunismus taky sliboval modré z nebe a spravedlnost....a vím jak to dopadlo. V čele EU jsou rozhodně psychopati, kteří jsou nemocní po moci a penězích a myslí si, že dosáhli politického vrcholu a lidé k nim zbožně vzhlížejí. Lidé je ale vnímají spíše jako psychicky nemocné šmejdy, kteří nedokážou nic než tam sedě a při setkáních se navzájem falešně objímat a líbat jako to dělal šašek Juncker. Reálná dohoda ale v 28 nefunguje. Je určitě téměř nemožné EU nějak reformovat a konsolidovat. To předpokládá dohodu 28. Ale lidé jsou různí, zájmy také a nikdy v dějinách se lidé nedohodli. Takže se EU časem určitě bohužel rozpadne.

B. Novák 6.7.2019 22:57

Potřebuje Evropa Lagardeovou?

"Evropa dost možná potřebuje spíše někoho, kdo na jistotu hrát nebude. Někoho, kdo se nebude bát riskovat." Myslím, že Lagardeová nikdy nestudovala ekonomii nebo finance, tak se na tuhle funkci perfektně hodí.

J. Chaloupka 6.7.2019 16:31

To vše je dílo junckerovské politizace EK.

.

P. Götze 6.7.2019 9:47

adraghi patri pred soud, jako Merkel. Snad se toho nekdy dozijem.

K. Janyška 6.7.2019 9:14

To je úplně jedno. Euro to prostředkem Německa na okrádání

Evropanů a musí pryč... Dzp.

J. Pražák 6.7.2019 7:56

Kapitánka Titaniku

Úroky skoro na nule, většina aktiv jsou bezcenné dluhopisy předlužených států, na zúčtovacím systému target2 mají více než bilionová aktiva jen Německo a Benelux, ostatní jsou dlužníci. Peníze na Target2 nejsou úročené, takže není potřeba je vracet a Němci tak své peníze za exportované zboží nikdy neuvidí, nebo ztrátu zaplatí ECB.

Jak je to se zadlužením se podívejte na:

https://www.smava.de/eurozone-schulden-uhr/

B. Baron 6.7.2019 1:48

"Běda mužům kterým žena vládne. " jsem četl v Jiráskových Starých pověstech českých......

J. Pražák 6.7.2019 8:02

Re:

V poslední době jsem přesvědčen, že je to dle přísloví: Kam čert nemůže, nastrčí ženskou. Podívejte se např. na naše nebo německé ministryně.