19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

EKONOMIKA: EET postotísícíprvé

Ministerstvo financí na svých stránkách uvádí článek „Zavedení EET neohrozí farmářské trhy“. Mám na to úplně jiný názor.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vintr 25.2.2016 23:13

Re: Úředníci vykonávají, nevymýšlejí!

Přesně tohle říkali u soudu i dozorci z koncentračních táborů. Ne že bych k nim chtěl naše státní úředníky přirovnávat, ale princip je stejný. Každá špatnost potřebuje nejen někoho, kdo ji vymyslí, ale i poslušné vykonavatele ...

J. Vintr 25.2.2016 23:04

V případě nemalé části "podnikatelů"

kteří svým "podnikáním" nevytvoří zisk (bez jakéhokoliv "švindlování") vyšší než je minimální daňový základ (a tudíž ani neplatí žádnou daň a platí sociální a zdravotní pojištění v minimálních stanovených částkách), bude celá tahle svévolná státní buzerace naprosto k ničemu (ve smyslu Babišova očekávání vyšší zisků do nenažrané bezedné erární kasy). Naopak to bude zřejmě v mnoha případech tou poslední kapkou, kvůli níž se tihle lidé na své podnikání vykašlou a nechají se zapsat na pracák. Kromě toho, že to bude stát erár další peníze a přijde o sociální a zdravotní pojištění, které tito lidé platili, přinese to také problémy spoustě dalších občanů, kteří služeb těchto malých živnostníků využívali. Třeba obchůdků na malých vesnicích. Bylo by dobré tohle lidem důrazně připomenout, až jim budou xindli jako Babiš před volbami slibovat hory doly ...

J. Kyselková 25.2.2016 19:55

Re: Kupředu, levá! Soukromníci a Svobodní bouřili proti EET

Vše co máme vládě dáme !

L. Novák 25.2.2016 19:39

Kupředu, levá! Soukromníci a Svobodní bouřili proti EET

Kupředu, levá! Soukromníci a Svobodní bouřili proti EET

V rytmu socialistické písně „Kupředu, levá!”, v uniformě Lidových milicí a s transparentem „Ať žije Vítězný únor 2016” protestovaly ve čtvrtek před Úřadem vlády desítky lidí proti kontrolnímu hlášení DPH a elektronické evidenci tržeb (EET).

http://www.novinky.cz/domaci/395919-kupredu-leva-soukromnici-a-svobodni-bourili-proti-eet.html

J. Kyselková 25.2.2016 19:17

Re: Vy děláte,

Pane Skřivane, už jste někdy něco vyrobil a prodal ? Je to tvrdá řehole. A navíc musíte být machr na IT, abyste vydělal alespoň na pokuty. Babiš je vydřiduch a sprosťák. Jak dopadá první Kontrolní hlášení se nedovíme, protože budou lhát, jak to zafungovalo !

Jó, paráda pro nabuzenou galérku se rozjela.

M. Vondráček 25.2.2016 14:03

Re: Nu autore, vypadate na telekomunikacniho experta

Nekulhá . Bez ohledu na objem dat je důležitá časová odezva DTR (Data Transmition Ready) . Pokud (a na přetížené lince tomu tak je) se signál včas nevrátí tak se spojení rozpadne , bez ohledu na to jaký objem dat chcete přenášet :-)

P. Papež 25.2.2016 12:29

Re: Nu autore, vypadate na telekomunikacniho experta

Kvalita přenosových dat byla již několikrát velmi negativně prověřena. Jistě jste slyšel o vydávání čísel, potkáváte se s výpadky v supermarketech. Tyto výpadky jsou občas. Teď když bude stav každý den na hraně, tak přenos nebude tak jednoduchý, jak si myslíte. Ono totiž myslet si, znamená ho..o vědět. Hezký den.

R. Langer 25.2.2016 11:39

Re: Nu autore, vypadate na telekomunikacniho experta

No, to si ještě povíme, co všechno se bude posílat...

K. Frauknecht 25.2.2016 11:21

Re: Ano,

toto je jediný očekávávaný výsledek.

T. Kočí 25.2.2016 10:28

Popisovat technické problémy

které možná nastanou, je jen 10% problému, 90% je plíživá Velká protikorupční revoluce, která vynesla Bureše, Sobotku a spol.do sedel.A bude líp, pro plebs ovšem ne.

T. Kočí 25.2.2016 10:22

Re: Burešovi Burešovo

Rovné podmínky pro všechny. Farmářský trhovec vyrazí zrána s kozím sýrem do města a doufá, že ho prodá a přiveze si 2000,-Kč

Velkopodnikatel se nechá zvolit za ministra, nechá si uzákonit dotace a pak čerpá miliardy.A pak trhovce honí po rynku s internetem.Jak rovné je to !

P. Štěpánek 25.2.2016 10:22

Re: Nu autore, vypadate na telekomunikacniho experta

Ten priklad kulha, jak stara Blazkova na obe nohy, koncim vse je spekulace i ode mne, ale predpokladam, ze transakce spotrebuje jednotky % toho co spotrebuje ten vas FB. Spis bych se bal toho centra a kolik to bude stat a kdo to bude delat, prenosovych kapacit na druhe strane bych se nebal. Ma ucta.

M. Zdobinský 25.2.2016 10:10

Re: Burešovi Burešovo

Už je líp dávno. Pro Babiše. Není lepší pozice pro odsávání státních a evropských dotací než je ministr financí. Jak to sehrál s "Čapím hnízdem" a to ještě nebyl ministr. Zkuste si postavit hospodu a dostat na to dotaci desítky mega.

P. Selinger 25.2.2016 9:53

Re: Úředníci vykonávají, nevymýšlejí!

Nezdá se mi, že je to tak , jak píšete. Návrhy vlády, které jdou do parlamentu ke schválení, nevymýšlí ministr, který se většinou ve svém oboru ani natolik nevyzná, ale ministerští úředníci, kteří vymýšlením často blbostí zdůrazňují svoji nepostradatelnost.

Z. Švrček 25.2.2016 9:19

Re: Vy děláte,

Va jste v šestinedělí upadl na hlavičku? Kdo krade, pokrade dál (i Babiš) a kdo nekrade, ten se na to zhnuseně vykašle, když mu stát bude dál házet po nohy takové klacky - a zbůhdarma.

F. Ogáv 25.2.2016 9:14

Burešovi Burešovo

Dovedu si představit ten bordel v supermarketu kde by platební terminál nebyl připojen ethernetovým kabelem.

Bureš se svého času "chlubil", že nemá počítač, že mu k řízení firmy stačí kalkulačka (zřejmě bez funkcí) a tento člověk se nyní stal expertem na internetová připojení. Porovnal někdo množství připojených míst u Churvátů a u nás? Už se na to těším až to ten magor spustí.

Neustále argumentuje s tím, že se provádějí OBROVSKÉ karuselové obchody a stát to poškozuje. Když připojí Frantu Patu co prodává cukrovou vatu, tak těm obrovským karuselovým obchodům jistě zabrání. Místo aby financové něco dělali a honili ty nepoctivé, tak raději otravují ty poctivé, nebo spí u silnic ve vyhřátých autech se spuštěnými motory, abychom my co platíme daně měli také nějaká vydání.

A proto volte Bureše. Bude líp. (ale kdy?)

M. Vondráček 25.2.2016 8:57

Re: Nu autore, vypadate na telekomunikacniho experta

Vy těm komunikacím asi moc nerozumíte , že ano pana Štěpánku. Příklad s facebookem ilustruje rychlost ( a tím kvalitu) připojení :-)

Takže až budete komunikovat přes nějakou veřejnou WiFi a někdo si vedle Vás pustí onen facebook ,navigaci na mobilu, odesílání fotek atd. co myslíte , že se stane ...

M. Vondráček 25.2.2016 8:54

Re: Nu autore, vypadate na telekomunikacniho experta

Pokud máte na mysli platební terminály k platebním kartám, drtivá většina jich je připojena kabelem. Už vidím , jak si prodavač párků v rohlíku natahuje do stánku ethernetový kabel :-)

M. Vondráček 25.2.2016 8:49

Re: Vy děláte,

Domnívám se , že jste hlupák nebo státní úředník. Nebo snad platí obě tvrzení ??

P. Štěpánek 25.2.2016 7:37

Re: Nu autore, vypadate na telekomunikacniho experta

ano s ANO nemam nic spolecneho, nevolil a nebudu je volit. O EET, autor micha SW a HW dohromady a zaroven do toho mota facebook a dalsi radoby argumenty, nic vic, nic mene.

J. Bruner 25.2.2016 5:05

Re: Nu autore, vypadate na telekomunikacniho experta

co už z dílny p.Babiše běží, jsou kontrolní hlášení DPH. Ti co mají malé obraty měli čtvrtletní termín. nyní musí hlásit měsíčně i tehdy, když nemají obrat. Výsledek je, že se zvednou náklady na účetní, která stojí víc než jaký se hlásí obrat.

On totiž p.Babiš hlásal, že bude řídit stát jako firmu, zapomněl však dodat, jako svoji firmu.

L. Novák 25.2.2016 4:36

Nedávno se ozval v komentářích živnostník, ...

který prodává zboží prostřednictvím asi dvou desítek stánků s prodavačem. Pro něj EET znamená, že v každém stánku bude muset mít kompletní sestavu pro online provoz EET. Pro tento typ podnikání (mnoho malých prodejních míst) je jednorázová sleva na dani 5000 Kč naprosto směšnou částkou v porovnání s tím, kolik by stálo pořízení všeho, co zákon předepisuje.

Vůbec bych se nedivil, kdyby po patnácti letech vládnutí současné sestavy Sobotka-Babíš-Bělobrádek zavedli prodej jenom ve státním obchodě s pevně stanovenými cenami. A nebo jen s licencí Agrofertu... Blbů se mezi jejich voliči, jak vidno, najde dostatek. :-P

L. Novák 25.2.2016 4:16

Re: Vy děláte,

Pane, vy jste obyčejný blb! Jinak se tohle vaše blábolení ani komentovat nedá... 8-O

L. Novák 25.2.2016 4:15

Re: Úředníci vykonávají, nevymýšlejí!

No jasně. I v hotelích už číšníkovi zpropitné převádějí bezhotovostně a přičítají k výplatě. Zaměstnavatel vidí, kolik si číšník vydělá "mimo tarif" a může podle toho řídit i výšku platu, "aby si zase nevydělal příliš"... :-) Proč je vlastně nedostatek číšníků a servírek a v oboru je tak velká fluktuace zaměstnanců? Nepříliš schopnou ředitelku jednoho brněnského hotelu jsem viděl v ČT stěžovat si na nedostatek lidí... A protože právě o tomto hotelu toho vím poměrně dost, vím taky, jak se tam k zaměstnancům chovají....

Ať žije EET, sen všech StB a komunistů uvedený "konečně" do praxe! Doufám, že to "Bureš" stihne spustit do voleb. ;-)

P. Skřivan 25.2.2016 2:25

Re: Úředníci vykonávají, nevymýšlejí!

Malý problém je, že tak nějak všichni víme, jak to třeba funguje v hospodách, tj. že na pásce je minimální mzda a zbytek je na dlaň. To ovšem není normální a mohou to dělat jen ti, co dostávají většinu plateb v hotovosti. Jiní musí přiznat všechno.

P. Skřivan 25.2.2016 2:21

Vy děláte,

jako by dnes podnikatel nemusel každý rok kupovat nový účetní systém. ... takže EET není vůbec žádný problém, kromě toho, že ti co kradou, to budou muset omezit. Většina ráda, protože kradou jen proto, že musí, když krade i jejich konkurence.

J. Vozábalová 25.2.2016 2:02

Úředníci vykonávají, nevymýšlejí!

Vážený pane autore, rozhodně s Vámi souhlasím, článek přesně vystihuje slabiny - no raději bych řekla "zhovadilost" - EET. Když nic jiného (a že by se toho našlo hodně), tak se zcela zapomíná, že někde není signál pro mobily, internet spadává a za takové sněhové bouře jsou všichni rádi, že v horské chatě jde aspoň elektřina - což taky nemusí být vždycky.

Jen bych polemizovala s tím, že jsou to úředníci, kteří vymýšlejí hovadiny a prošustrovávají peníze - nejsou. Úředníky si drží každý stát na to, aby naplňovali přesně to, co stát vymyslí. Úředník si nemůže vybrat, musí postupovat "v rámci zákona a v jeho mezích".

Takže - úředník u nás postupuje buď v rámci státní správy - na ministerstvech a jiných státních úřadech výhradně a na městských a obecních úřadech tam, kde vykonává přenesenou působnost - nebo v rámci samosprávy.

V rámci státní správy může činit pouze to, co je mu zákonem svěřeno a pouze v rozsahu tohoto zákona - nic víc a sám v tom nemůže nic vymýšlet. V rámci samosprávy může úředník činit pouze to, na čem se příslušní zastupitelé či radní obci, měst či krajů usnesli. Ti se mohou usnést na všem, co není zákonem zakázáno, ovšem úředník si zase nemůže nic vymýšlet.

Úředník je tedy vykonavatelem vůle zákonodárců či zastupitelů. Státní správa může (a musí) činit vše, co je jí zákonem přímo svěřeno, samospráva (stejně jako občan) může vše, co jí není zákonem zakázáno. Ale ať už úředníci pracují pro státní správu či samosprávu, nemohou příslušná usnesení či příslušné zákony jakkoli ovlivnit.

P. Papež 25.2.2016 0:32

Re: Nu autore, vypadate na telekomunikacniho experta

Proč by se mělo něco vysvětlovat zrovna Štěpánkovi? Tohle je názor autora-podnikatele, za kterým stojí alespoň 80% drobných podnikatelů. Rozhodně autor neoslovuje trubky z ANO. Tak zalezte.

P. Štěpánek 25.2.2016 0:17

Nu autore, vypadate na telekomunikacniho experta

Tak prosim, uvedte priklady firem a jak maji pripojeny sve platebni terminaly, rad si poctu