28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Držme se koruny V.

Dnes už nemusíme opět zdůrazňovat, že heslo "držme se koruny" se ukázalo být správnou politikou. To už myslím chápe každý s výjimkou posledních několika eurohujerů, kteří nyní radši mlčí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Šejna 3.4.2013 12:39

soudruh Fajmon si hraje na ekonoma

Ještě v dobách, kdy byl premiérem Paroubek, nechal se slyšet, že by bylo vhodné náš termín přistoupení k euru odsunout na později. To bylo řevu v řadách ODS včetně řevu Fajmona, když si tohle dovolil prohlásit Paroubek. A ejhle, dnes nám soudruzi z ODS přebírají názor Paroubka z roku 2006

J. Šejnoha 3.4.2013 16:09

Re: soudruh Fajmon si hraje na ekonoma

Každý se někdy může  mýlit  a každý  může mít někdy pravdu.

O tom netřeba polemizovat.

Například Hitler říkal, že  pes je přítelem člověka.  Protože nemáme rádi Hitlera, tak musíme nenávidět psy ?

B. Rybák 5.4.2013 0:30

Re: soudruh Fajmon si hraje na ekonoma

ODS nikdy nebyla (na rozdíl od trvale Euro-hujerské ČSSD pro Euro). Jste lhář.

O. Uživatel 3.4.2013 12:18

Uživatel požádal o vymazání
J. Skotnica 3.4.2013 11:24

A znovu si napastuju opatrný hlas z Anglie

Kompletní text projevu Davida Camerona

B. Pavel 3.4.2013 6:24

Solidarita v EU

"Nyní přijetí eura bude znamenat pro Česko přijetí závazků za jiné státy". Ano to je pravda. Pravdou ovšem také je, že pokud se dostaneme do situace Kypru my, budou mít ostatní státy EU závazek pomoci nám. Je to tak nereálné, abychom se dostali na hranu bankrotu? Je správné, abychom pouze z EU přijímali pomoc a sami pomoct nechtěli?

J. Kočí 3.4.2013 8:29

Re: Solidarita v EU

Ale vždyť toto teze velkého VK, musíte nám pomáhat a když to nebude stačit, tak prostě zdevalvujem korunu a jedeme dál. To přece musí každého Čecha naplnit hrdostí nad vlastní zemí a měnou.

R. Langer 3.4.2013 9:14

Re: Solidarita v EU

Počkejme si, až jak to skončí v Řecku a na Kypru, a potom si tuhle vaši moudrost znovu probereme, co vy na to? Já to tipuji na barikády v ulicích, požáry a pár mrtvol. Nám by prozatím mělo stačit devalvovat tu korunu. A docela by mě to naplnilo hrdostí. Ale uvidíme, zatím se ještě na horních palubách vesele tančí...

J. Šejnoha 3.4.2013 16:12

Re: Solidarita v EU

Protože v zadlužování hrubě  zaoastáváme  za  vyspělými přáteli, tak až my  dojdeme ke  krachu, tak už nezbude  nikdo, kdo by se na nás skládal.

J. Šejnoha 3.4.2013 16:15

Re: Solidarita v EU

Pamatujte si, že nikdo nic nedostává zadarmo.

Za problematické eurodotace  jsme  zapatlili zbytekem suverenity a  nic nesmíme  dělat tak, jak by pro nás bylo výhodné. 

Není ale  rozumné  jít v servillitě  ještě dál, než uerohujer  Špidla.

B. Rybák 5.4.2013 1:11

Re: Solidarita v EU

Přesně tak!

J. Vyhnalík 3.4.2013 18:21

Re: Solidarita v EU

Ono pak bude záležet hlavně na tom, kdo bude o případné pomoci rozhodovat. Uzákonit to, že vláda nesmí dělat dluhy bychom měli tak jako tak. Nechat na to dohlížet EU, je nesmysl. EU neuhlídalo Maastricht, není důvod si myslet, že v budoucnu bude efektivnější.

Myslím, že bychom měli být opatrní při přijímání smluv a zákonů s dlouho odloženým nabytím platnosti. Je to jeden za špinavých triků, kterými se prosazují úplné nesmysly. Argument, že závazek bude platit až za dlouho, by měl být a priori důvodem ho nepřijmout. Jednak se tím politici vyhýbají odpovědnosti (v budoucnu už nebudou činní a pokud ano, nikdo si už nebude pamatovat, jak to bylo) a jednak se situace mění a v budoucnu budeme mít rozhodně více informací pro posouzení.

B. Rybák 5.4.2013 1:44

Re: Solidarita v EU

Ano. Přijímání neúplně definovaných závazků na vzdálenou dobu je velmi špinavý trik. Jeho křiklavým příkladem bylo to, že jsme se na rozdíl od původních členů ES museli už při vstupu do EU zavázat, že Euro přijmeme. Neměli jsme ale prakticky jinou možnost. Pokud se neubráníme přijetí podobných závazků, musíme se pokusit je odmítnout s odkazem na jejich pozdější předefinování. Snad i moc "jádra" EU bude mít své "slabé chvilky".

J. Jurax 4.4.2013 0:48

Re: Solidarita v EU

Je to tak nereálné, abychom se dostali na hranu bankrotu?

No, reálné to je, když ovšem tu povládnou socani, co dokážou zvyšovat dluhy i za konjunktury ...

B. Rybák 5.4.2013 1:10

Re: Solidarita v EU

Pomáhat je opravdu pěkné. Vymáhat ale peníze v teoreticky ničím neomezeném množství od chudých států pod záminkou, že je nutno pomoci státům, s výrazně vyšší životní úrovní, jejichž finanční systém byl zničen (pomocí Eura a Euro-hujerů) těmi nejbohatšími státy, které si z nich dělají své trvalé protektoráty, přičemž ty "pomocné" peníze nakonec skončí v jejich bankách, je ...(není pro to historický precedent a tak mne nenapadá horší slovo než) EU. Ať nám proboha nikdy nepomáhají!!! Nic horšího by nás nemohlo potkat.

Pravdu ale máte v tom, že dáme-li našim Euro-hujerům (ČSSD, TOP09, Lidovci), šanci vládnout, oni nás k tomu bankrotu rychle dovedou (veřejný dluh Kypru činil v roce 2008 pouhých 48% HDP).

R. Szewczyk 3.4.2013 2:09

hihihi

doláče,ojrá nebo kačky,si strčte do skartovačky,páč to krytí české měny z cca 90% v pohledávkách vůčí zahraničí,tedy tomu ,co nám někdo dluží,třeba Kypr ,Řecko,Lybie ,Španělsko atd,je jak jistě chápe každý,zcela k ničemu obyčejnému občanu,establišmentu to slouží jak sami tvrdí ,ke konání dobra,nicméně já chci kryté bankovky a ne krytou měnu,ovšem chápu ,že je to jen hlas na pouští.....