24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Dlužníci si dělají z věřitelů šprťouchlata

Evropská komise na podzim roku 2018 bojovala s Itálií kvůli rozpočtu. Zdál se jí až moc schodkový. Itálie sice nakonec rozpočet mírně upravila, ale i tak byl deficit značný.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Humble 19.2.2021 11:31

Mentalita je takova - dluhy nikomu nevadi. Kdyz padne kosa na kamen normalne to zaplati ti hloupi co setri a kdyz uz budou vsichni v dluzich porad mame pristi generace ktere to odnesou za nas ne?

T. Zlesa 19.2.2021 11:42

Mám jen takovou drobnou poznámku k těm příštím generacím, že to odnesou. Ony totiž přijdou k hotovému, bez práce. A jediné co se po nich bude chtít je, aby s prací pokračovaly. Za mnohem lepších materiálních podmínek než měla jakákoliv generace před nimi. Takže ten rozšířený mýtus, že příští generace něco odnesou či budou platit je nesmysl. Dle mého. Jinak souhlas.

V. Humble 19.2.2021 11:55

Pral bych si aby to bylo tak. Mate pravdu ze od urcite doby kazda nasledujici generace se mela lepe nez ta predchozi a to je duvod k optimismu. Ja jsem zaznamenal prvni vlastovky obratu kdyz jsem porovnaval na nezamestnanost mladych v zapadni evrope, v Americe uz treba nestaci aby jeden clen rodiny chodil do prumerne prace a predevsim zvysovani veku rodicu ktere poukazuje ze zalozeni rodiny je cim dal tim tezsi. Doufam ze se mylim

J. Kadeřábek 19.2.2021 14:30

Vláda, která nastoupí po této mj. zdědí 3 bilionový dluh a Babišův závazek k dluhu únie pořízenému pro podnikatele s obnovitelnými zdroji (např. ruským plynem). Jen úrok za ryze český dluh přesáhne 50 miliard ročně a to za podmínky nízkých úrokových sazeb. Takže to je realita toho Vašeho mýtusu.;-)

T. Zlesa 19.2.2021 15:59

Řeč byla o příštích generacích. Ne o příští vládě.