20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Krešňák 23.5.2011 16:21

Tak něco málo od řezníka

Vážený pane autore, nějak mi nedošlo co jste ve svém článku chtěl říci. Ale vězte, že i špekáček se dostal jako tradiční zaručený výrobek do Bruselu na popud slovenské strany. Čechy ani nenapadlo tento výrobek přihlásit (není jediný), a již nic jiného nezbývalo než jít se slováky do té přihlašovací zhovadilosti. Jinak je to samozřejmě volovina, pokud někdo vyrobí špekáček podle schválené receptůry (tradiční), tak vězte že Vám až tak chutnat nebude (nerozteče se sice nad ohněm ale  tu skutečnou chuť si nikdo z Vás nepamatuje). Technologie se od dob socialismu opravdu změnily (to není separát a soja). Stejnou zhovadilostí je vázání špekáčků místo klipsování, obsah se zavázáním či klipsováním nemá nic společného a měl jsem v ruce vázané špekáčky a byla to sr....ka. Rada všem, pokud chcete kvalitní uzeninu, najděte si řezníka, kterému budete věřit a u takového človka nakupujte nejen maso ale i uzeninu.

Krešňák Petr