29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Česká republika bude první...

Člověk je tvor soutěživý, to si přiznejme. Ve chvílích, kdy naši sportovci vítězí, máme radost. V ulicích se objevují české vlajky a národ plesá. Rok 2014 však nebyl pro fanoušky českého fotbalu ani hokeje moc dobrý.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 25.11.2014 0:08

Zatím každá vláda tady likvidovala střední třídu,

oporu demokracie. Socialistické zcela programově, ty "pravicové" jen tak jako mimochodem, při "privatizaci" obrovských majetků a tvorbě milionářů a miliardářů. Sociální složení ČR se tak za uplynulých 20 let výrazně zhoršilo, výsledek je, že když drtivě nevyhraje levice, vyhraje "pravice" jen o prsa mladší žákyně. Výsledek třeba prezidentské volbě je o tom taky. Nyní vyhrává ANO. Jakékoliv programy, ideje, koncepce jsou pro většinu Čechů zcela nezajímavé. Sliby, silná slova a primitivní argumentace v jednom (prostě to zařídíme) osloví leckoho, dokonce i z té rádoby střední třídy. Že skutek utek? No, možná se na to přijde - až bude pozdě. Možná ale, že průměrný volič ANO na to nepřijde nikdy. V Německu dodnes najdete lidi, kteří sice připustí, že ten Adolf nebyl úplně ok, ale myslel to pro Němce a Německo dobře a měl spoustu zajímavých nápadů (nebude asi řeč o Auschwitz, to by fakt asi bylo trochu přes čáru, ale ty dálnice, plná zaměstnanost, bezplatné vyvařovny Eintopfu atd.).

J. Šimek 24.11.2014 21:25

"aby pokladní věděla, pod kterou DPH to má namarkovat"

Nějak mě nedochází, kde že se markuje bez DPH a pak pokladní markuje DPH. Že on autor netuší, jaká je praxe ?

L. Novák 25.11.2014 17:22

Re: "aby pokladní věděla, pod kterou DPH to má namarkovat"

A jaká je ta praxe v malém krámku živnostníka, dobrý muži?

M. Mýval 24.11.2014 18:32

chcete daňový doklad?

Počkejte až se připojím.

Už teď to většinou řeším bez dokladu (pokud ho nepotřebuji kvůli záruce).

Až to bude trvat čtvrt hodiny, hodím tam drobné a jdu

J. Šimek 24.11.2014 21:20

Re: chcete daňový doklad?

Až pochopíte dávkové zpracování dat, tak se Vám značně uleví.

P. Papež 24.11.2014 17:51

Co se dá

Co se dá čekat od Babiše, hlavně přísná kontrola všech, hlavně jeho konkurentů. Takhle kdyby blbě řídil firmu, už by dávno zkrachoval. Stačí současné množství naprosto pitomých papírů, které bohatě zaměstnávají bandu státních úředníků. Babiš jich přijme ještě o 600 více, aby se vše, před vhozením do koše, stačilo "zpracovat" do tabulek a výkazů, které budou úplně na ...

F. Hereit 24.11.2014 17:47

Ach jo, ta prvenství

Naši osmáci podle TN ČT nedávno získali v mezinárodní soutěži tři prvenství:

1. V "matematice" (ve skutečnosti šlo o t.zv. informatiku, tedy převážně na obratnost v práci s internetem - matematika je v tom nevinně)

2. Všichni žáci vítězné třídy mají v rodině počítače (kam se na nás hrabe vzorový Západ)

3. Naprostá většina z nich má počítač jen pro sebe, ve škole při vyučování informatiky samozřejmě také (svůj využívají ho primárně na hraní a "četování")

Je to výborná příprava pro budoucí byrokraty. Už dneska platí heslo "ke každé kancelářské židli minimálně jeden počítač". A byrokracie je jediné řemeslo s trvalým růstem nabídky zaměstnání. Chudák matematika a nehumanitní profese, kde počítače skutečně zvyšují produktivitu, spláčí .

J. Kyselková 24.11.2014 17:35

Babiš se chvástal,

že vytříská z daňových úniků OSVČ miliardy. Pogrom !

K. Vyšata 24.11.2014 16:20

Co se divíte Svobodní,

každý se snaží nechat po sobě nějakou nezapomenutelnou stopu, bez ohledu kde se nacházel v politickém spektru. Ten folklor politiků slibovat podporu podnikatelům je pořád stejný po volbách se potom zapomíná a hledají se peníze jinde. Kalousek vynikl se svojí snahou ožebračit aktivní důchodce nebo divadelní daňové přiznání na A4, Babiš to vzal z druhé strany, důchodcům Kalouskovo krádež vrátil a aby na to měl, dotlačí i poslední Večerku k placení daní. No a třetí daň? Úlitba socanům, plní si taky svůj program. Tak podnikatelé a živnostníci, volte Svobodné.

L. Novák 25.11.2014 17:25

Re: Co se divíte Svobodní,

Kdepak, volte Atas9-ova favorita Miloše Zemana. Ten má na rozum patent a všem nám hukáže, co ten socialismus ještě dovede! :-P

J. Tachovský 24.11.2014 13:12

Tri sazby dane jsou malo

Tim to prvenstvi v danove komplikovanosti neziskame. Navrhuji nasledujici postup:

1. kazde zbozi bude mit svou sazbu DPH

2. sazba DPH se bude menit v case, minimalne kazdy den

3. sazba DPH se nebude zverejnovat

Pote se stanou vyraznym vstupem do rozpoctu pokuty za spatne odvedene DPH.

V. Halašta 24.11.2014 11:40

Nejen daně.

Problematiku snadnosti podnikání řeší index www.doingbusiness.org/rankings , který řadí ČR na 44 místo. Ovšem toto místo zachraňují spíše méně důležité ukazatele jako řešení úpadku(20), v těch důležitějších - začátek podnikání (110), stavební povolení (139), elektrická přípojka (123) - jsme na tom hodně mizerně.

Složitost daňové soustavy je na 119 místě, což víceméně potvrzuje odkazovaný žebříček SB.

J. Růžička 24.11.2014 9:43

Babiš svůj úmysl ztížit život živnostníkům

jasně deklaroval už před volbami. Když už nás zatím nemůže poslat šupem do Jáchymova, alespoň nám to osladí, protože pro tu ekonomiku jsou přece důležité vééélké firmy a ne nějací příštipkáři. Jeho voliče nikdy nepochopím.

P. Přibyl 24.11.2014 11:32

Re: Babiš svůj úmysl ztížit život živnostníkům

Proč nepochopíte?

Většině lidu!! se moc líbí co dělá. Bohužel.

Dej nám větší podporu nebo minimální mzdu,mi budeme minimálně myslet a maximálně tupě zírat a kývat. To je, podle mne, dlouhodobí cíl.A skončí to jako s Římem.

V. Ondys 24.11.2014 11:40

:)))))))))) Mne by zase zajímalo, pane Růžičko,

jak bude danit rozdávané koblihy, o kterých píše pan Janyška, jako podnikatel je nemůže rozdávat, aby se nestřetl s finančákem pro kejklení s odvody i možný daňový únik...

K. Janyška 24.11.2014 9:36

ANANO je odrazem pitomosti svých voličů.

Babiš za nic nemůže. Jen napekl koblih asi za milion, to se prý může, vstupenky na kulturní akce ne, a zkusil to. A ono to vyšlo. Zhrzených pitomců se našlo dost dokonce i na to, aby volili estébáka a karierního komunistu. A podle mne i zloděje a korupčníka nebývale obřího rozsahu a také velmi neschopného ministra financí... Dzp.

K. Janyška 24.11.2014 9:36

Re: ANANO je odrazem pitomosti svých voličů.

Jen ANO... Dzp.

V. Mlich 24.11.2014 9:26

Daňové sazby

Ja se dívám na věc z pohledu člověka, kterého živí prodej účetního software. Pozitivní na tom je, že si zákazníci budou muset koupit novější verzi. Ale ty změny by nemusely být tak rozsáhlé, víte, co je to práce, na všech místech, kde se počítalo se dvěma sazbama, přidělávat třetí? Je to snad ještě horší, jako když Kalousek vymyslel sazbu 17.5%, t.j. na jedno desetinné místo. Ještě než to nabylo platnost, překopali jsme uspořádání všech dokladů, kde se pro sazbu používaly 2 tiskové pozice, na 4 pozice, kvuli tečce a desetinnemu mistu. To, že místo celého čísla se vsude muselo ukládat desetinné, byla proti tomu už jen brnkačka.

P. Selinger 24.11.2014 8:37

Přes to má autor pravdu, je to další útok

na drobné podnikatele a živnostníky, přesně v intencích pana Mládka...

A co se týče Žatce, to byl úlet jednoho člena svobodných, a proti němu se postavili všichni ostatní -http://zatecky.denik.cz/zpravy_region/zatec_starosta_jelinek_svobodni_20141114.html

K. Drobková 24.11.2014 8:28

Jó, Svobodní ....

Na papír a do úst se toho vejde. Ale když dojde na činy, tak Svobodní uzavřou spojenectví s komunisty. Třeba jako v Žatci.

J. Mannheim 24.11.2014 8:18

jak mohl místopředseda Svobodných napsat

že za to nemůže Brusel, vždyť to je rouhání proti smyslu rodné matky Strany!

R. Brzák 24.11.2014 10:27

Re: jak mohl místopředseda Svobodných napsat

Pane Mannheime, nerad to dělám - ale to, co předvádíte, by mohlo být počátkem obsese, díky které i moudrý člověk může přijít o soudnost. To bych nikomu nepřál.

K článku pana autora a Vaší připomínce - pokud by bylo dosaženo něco z filozofických základů Svobodných, pak by strany, ať už "rodné matky", nebo SSO, vlastně všechny, pozbyli své moci a současného smyslu, takže vkládat do hlav jejich prosazovatelů náhled, na jaký jste možná Vy zvyklý, je pomýlené.