29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Češi proti Unii

S Evropskou unií je třeba skoncovat. Tyto názory nabírají v Česku na radikalitě. Zatím není jisté, jakou mají společenskou podporu, ovšem Češi patří poslední dobou k národům, které chovají k Evropě a jejím institucím největší skepsi. Proto je nutné vzít její novou vlnu vážně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Fridrich 20.6.2017 16:03

Základní myšlenka Otců Zakladatelů - spolupracující země

Základní myšlenka Otců Zakladatelů - spolupracující země Evropy - je samozřejmě správná. Spolupráce ekonomická, obranná, politická - to vše narýsovali Zakladatelé správně. Nemohli ovšem předpokládat, že za 50-60 let přijdou do čela ( bohužel svobodně zvolení stádem nemyslících ovcí-občanů evropských zemí ) do čela hlavních zemí Evropy nerealističtí, pseudohumánní slaboši, kteří při prvních krizových zkouškách - Ruská agrese v Evropě a agresívní Islám pochodující do Evropy - totálně selžou - a ještě je do Evropy pozvou.. Angela Merkel, Juncker, Schulz a spol. by měli být po jejich krocích v posledním období přemístěni do klecového lůžka kvalitní psychiatrické kliniky.

P. Vaňura 10.6.2017 18:51

Nazvěte to pravými slovy, vraždit a znásilňovat nevadí,

konkurovat na pracovním trhu britským a francouzským netáhlům (Britové a Francouzi, vymykající se této definici práci mají) ovšem ano.

U nás je to přesně obráceně, pracovití Ukrajinci nevadí, liní z východu přivandrovalí Cikáni ovšem ano! (zjednodušeno, neplatí na 100% ale jenom na % 90)!

T. Kočí 8.6.2017 15:42

Všechno to je o našich reprezentantech

v Bruselu!!

M. Prokop 8.6.2017 21:25

Re:

Z nichž za něco stojí jedině Mach, s přimhouřením obou očí i Zahradil.

M. Pivoda 8.6.2017 22:14

Naprosto správně, Tomáši Kočí

Ve výčtu nezačínejte s relativně pozdními českými reprezentanty v EU jako je Mach, začněte s Janou Bobošíkovou a můžete jít i před tento exotický případ.

Já jsem jen krátce pracoval jako vedoucí Phare projektu (od dubna do června 1996 na Ministerstvu Hospodářství ČR), tzn. ještě před přijetím Česka do EU. Byl jsem ale vyhozen ve zkušební době bez udání důvodu. Nejprve se snažili ověřovat moje jazykové znalosti (byly požadovány tři jazyky), ale chybu nenašli. Takže proto vyhození bez udání důvodu.

Jeden z možných důvodů mého vyhození mohl být ten, že jsem přislíbil pracovníkovi Nejvyššího kontrolního úřadu, že souhlasím s plnou prověrkou rozdělování EU peněz. Nikdy jsem neměl povolení sdělit do médií celkovou částku, aby se nedaly dopočítat nějaké chybějící peníze. Těch důvodů ale mohlo být více.

F. Kusák 8.6.2017 15:29

Nerad to říkám,

ale pan Holub se nejspíš zbláznil. Článek je na úrovni politické agitky z dob reálného socializmu. Potom se novináři diví, že se jim národ vysmívá, a že jim dopřává stále menšího sluchu. Ani slovo, že se jaksi vytratila potřeba býti spolu, ani větička o zpackaném projektu Eura. Zmínku jsem nečetl o tom, že východoevropané jsou pořád tak trochu občané EU druhé kategorie. Nic o tom, že současné vedení EU je spoluzodpovědné za brexit atd. O hloupých nápadech typu společné evropské armády, když máme NATO, taky ani slovo. Už se mně nechce snášet další a další problémy, ale pan Holub má jasno. Já mu tu bohorovnost "závidím".

V. Povolný 8.6.2017 15:14

já jsem taky pro

jenomže nejdřív si musíme my sami udělat jasno v tom, co vlastně chceme a jak toho chceme dosáhnout. Jestli totiž přece jen nechceme radši ty dotace, než nějakou pitomou svobodu.

P. Vaňura 10.6.2017 18:54

Ty dotace jsou ŠKODLIVÉ z několika důvodů. Ten

nejdůležitější je, že se musí čerpat na vyložené nesmysly a přitom s nutností kofinancování. A jsou ještě větším zdrojem korupce, než dotace "domácí." Každé dotace jsou totiž zdrojem korupce!

P. Lenc 8.6.2017 14:59

Pane autore,

ten článek je článkem výrostka, který žije v partičce stejných adoscelentů.Většina těchto adoscelentů z tohoto stavu vyroste poté, co jim život umožní padnout na sedínku.Bohužel ale ne všem se to podaří a mám dojem, že k těmto nešťastníkům patříte i vy.

P. Vaňura 8.6.2017 12:43

Statisíce pracovitých východoevropanů vaní ale miliony

kradoucích a vraždících primitvů na dávkách nevadí.

Je patrně menším zlem vraždit než konkurovat na pracovním trhu místním netáhlům (ostatním gastarbeitři nekonkurují, neb jsou potlačování)!

B. Rameš 8.6.2017 12:40

Já se ani příliš

jako výrostek necítím, ale s tím vnímáním "člověka druhé kategorie" je to jednoduše pravda. Jistě, do očí vám to řekne jen málokdo a většinou pod vlivem, ale pohled západoevropanů na nás je asi takový, jako náš na Ukrajince nebo Asijce. Jo, jsou to taky lidi, ale... Já třeba jsem rozumově přesvědčen, že všichni lidé se rodí svobodní a rovni ve svých právech a povinnostech a že soudit je třeba dle skutků, nikoli vnějších znaků, ale krokodýlí mozek uvnitř se nedá řídit, vždycky v krizi dojde na to "my" a "ti druzí".

J. Kanioková 8.6.2017 14:24

To bylo, je i vždycky bude

J. Schwarz 8.6.2017 12:31

A přitom by řešení

bylo snadné, pokud by ale evropané byli ochotni ustoupit ze svých super humanitářských pozic. Ano, běž si pracovat kam je libo, ale sociální dávky nečekej a když, pak až po takových pěti letech práce a patřičných odvodů. Porodné, dětské přídavky a podobné benefity nechť ti platí domovská země podle domácích předpisů...

J. Kanioková 8.6.2017 14:22

:)))))))))))))

P. Lenc 8.6.2017 14:54

Re: :)))))))))))))

JO!

P. Portwyn 8.6.2017 18:57

Re: A přitom by řešení

Příliš jednoduché, příliš spravedlivé. Tudíž "neevropské".

I. Schlägel 8.6.2017 11:55

EU jako příležitost pro všechny?

Pokud si dobře pamatuji, takzvaného přechodného období pro neregulovaný vstup pracovníků na domácí trhy v délce trvání 7 let plně využilo Německo a Rakousko, naopak Velká Británie umožnila vstup do své země za prací téměř okamžitě. Pak je na pořadu dne otázka, kdo že je vetší "xenofób".

V. Vaclavik 8.6.2017 12:52

Re: EU jako příležitost pro všechny?

Jenze ten pristup na pracovni trh v UK umoznila vlada UK, nikoli lid UK. V tom je i v dnesni demokracii rozdil, a prave protoze je to ta dnesni demokracie.

A Britum, tedy lidu, nevadi ti primitivove, netahlove, protoze ti jim neberou praci, jako my z vychodu Evropy, nesnizuji platy, a davky ktere pobiraji jsou nahlizeny jako jdouci z kapes prevazne bohate vrstvy (je jedno, ze to neni pravda, jde o to, jak to lide vidi. A teroristi z rad tech netahlu zabiji hlavne turisty, nebo mestske lidi a to nekde v mistech, kde se bezny Brit neproduciruje.

I. Schlägel 8.6.2017 13:07

Re: EU jako příležitost pro všechny?

Já myslím, že se vláda v UK zachovala správně a v duchu "evropských hodnot", intenzivně proklamovanými zejména Němci a Francouzi. Mezi ony hodnoty ovšem momentálně v Německu a Francii nepatří česká mzda českých kamioňáků na francouzských silnicích či nedostatek českých kamioňáků v německých hostelech. A proto je potřeba ty české kamioňáky v duchu těch "evropských hodnot" zasankcionovat, aby nedej bože nezpůsobili domácím hentu nekalou konkurenci. Více Evropy!!!

O. Zuckerová 8.6.2017 11:27

"Fakt, že stejný počet Východoevropanů

míří na západ každým rokem, se však dosud přehlíží a do vystoupení brexitářů či Macrona se o tom západní politici v rámci navyklé korektnosti báli mluvit." Tak že by o Východo-evropanech někdo nemluvil "v rámci navyklé korektnosti" - to jsem si nevšimla. V rámci této "korektnosti" nám EU vyhrožuje pro případ, že nebudeme rozmisťovat po svých luzích a hájích její frontexový import. A jestli se o východních přistěhovalcích (kteří přijíždějí na rozdíl od těch z jihu JEN NA ČAS a ZA PRACÍ!) mluví méně, tak je to možná tím, že jsou méně výbušní!!!

L. David 8.6.2017 10:57

Kde jste autore přišel na to, co si přeje málokterý občan?

Pokud jste ten článek nepsal z Marsu, ale z území ČR, pak byste mohl vědět, že málokterý občan souhlasí s ponižováním ČR, kterého se nám ze strany starých zemí EU trvale bohatě dostává.

A málokterý občan stojí o vazalství republiky pod Bruselí.

Malokterý občan také vítá kofinancování fiktivních dotačních projektů z našeho státního rozpočtu.

Takže až zase budete autore psát nějaký další článek, zkuste nejdříve zabrousit do terénu a tam si zjistit, co si přeje, či nepřeje málokterý občan!

P. Vaňura 8.6.2017 10:23

Pojmenujme to jasně, vraždit nevadí, konkurovat na

pracovním trhu líným netáhlům ano! Naskýtá se otázka, k čemu je nám taková EU? Řekl bych, že k how***!

J. Pražák 8.6.2017 10:11

Vůbec nestojím o ty tzv "evropské hodnoty"

Namátkou:1. porušování zákonů a právních norem, vč. těch, které si sami EUrovůdci odhlasovali, 2.plýtvání a rozkrádání prostřednictvím "dotací" (rozumím tomuto pojmu správně, že se jedná o naše daně, které bez našeho rozhodnutí přidělují převážně na předražené nebo nesmyslné, neživotaschopné projekty?), 3.odmítnutí ostrahy Shengenské hranice, 4.organizované dovážení nezaměstnatelných, pologramotných, agresivních divochů z Afriky a Asie, kteří vyznávají úplně jiné životní hodnoty a mají úplně jiné vzorce chování, než evropští starousedlíci, 5. porušování měnové politiky, tedy neplnění dohodnutého max. 3% schodku rozpočtů jednotlivých států, "zachraňování" předlužených států jako je Řecko, Italie Portugalsko,.... v rozporu se statusem ECB tak, aby na tom vydělaly německé banky a penzijní fondy, 6. Islamizaci Evropy, i když je evidentní, že islám je založen na stejném ideologickém základě jako nacismus (Übermensch odpovídá muslimovi, pro Untermensche je v islámu termín dhimmi,.......)

7. Trvalý výjimečný stav, zatím pouze ve Francii, který omezuje normální život, stojí miliardy € a stejně nezabrání dalšímu vraždění nevinných „islamisty“. 8. Technologické zaostávání způsobené byrokracií, která nařizuje nesmyslné „normy“ a požadavky na výrobky i způsob života a podporou studia nevhodných, v praxi neupotřebitelných oborů, jako je politologie, kulturologie,... na úkor technických a přírodovědných oborů). 9. Úpadek školství a vědomostí absolventů „závazkem EU“, že do r. 2020 bude mít 40% obyvatelstva EU vysokoškolské vzdělání (každá toaletářka bude mít VŠ). 10. Náhradu demokracie diktaturou (Nedemokratickým vnucením nové, tzv. Lisabonské smlouvy všem členským státům si EUrovůdci pojistili vládu nad Evropskou unií. Lisabonská smlouva totiž v naprosté tichosti zbavila členské státy dosavadního práva veta. Europarlament je asi jediný parlament na světě, který nemůže navrhovat zákony, ale pouze „odmávne“ návrhy, které mu předloží Evropská Komise (ČR zastupuje v komisi Jourová).

Z. Lapil 8.6.2017 16:14

Re: Vůbec nestojím o ty tzv "evropské hodnoty"

Tak nějak.

Jen mám za dobré si uvědomit, že když se ocitnu v Arábii já, budu tam JÁ za pologramotného nezaměstnatelného atd. divocha, který vyznává úplně jiné životní hodnoty a má úplně jiné vzorce chování, než místní starousedlíci.

Což není nic pohoršlivého, jen snaha brát místní vážně: jak jsem neznaboh, tak bych se obtížně koukal do zrcadla, kdybych nechal své děti nutit klanět se směrem k Mekce. Podobně chápu muslima, který nepřenese přes srdce představu, že by jeho děti měly vzdávat úctu oživlé mrtvole.

Což jsou důvody PROTI míchání dotyčných lidí do jednoho těsta. Nakonec - když pejsek a kočička vařili dort, tak to taky nedopadlo zrovna skvěle.

A. Alda 8.6.2017 9:53

Z EU je třeba co nejrychleji vystoupit.

Členství v tomto uskupení nás velmi ohrožuje. Z centrály EU se k nám šíří samé špatnosti a lumpárny. Až z EU vystoupíme, tak ať si EU dělá, co chce. Nepotřebuji ji rušit - stačí mi z ní vystoupit.

A. Alda 8.6.2017 10:10

Vystoupit musíme například z tohoto důvodu

http://josefhavranek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=608143

Ovšem i z dalších důvodů.

J. Chaloupka 8.6.2017 9:17

Mylím, že brexit ani tak nezavinili východoevropané,

to je navenek zdůvodnění, kvůli kterému vás nemohou nařknout z rasismu. Ale myslím, že Pákistánci nebo Bangladéšané vadí podstatně více.

Ještě v druhé polovině 20. století Britové neměli rádi cizince (viz např. knihy A. Christie o Hercule Poirotovi). Nevěřím, že by se emoce za pár desítek let tak změnily. Spíše nejsou "vyjevovány". Ostatně soudím, že pokud v severním Irsku jsou schopni udržovat Oranžový řád a pochodovat na památku nějaké bitvy, které se snad měla udát cca před 400 lety, tak si rozhodně pamatují svou nemilost vůči jakýmkoliv cizincům.

M. Prokop 8.6.2017 9:15

Holub je prostě (EUro)Hujer.

Problémy EU plynou z přebujelého sociálna, lákajícího nejen cikány i pracovníky z východních zemí, ale i připrchlíky z celého světa, dále pak z přebyrokratizovanosti, bránící něco rozumného s tím dělat.

Bohužel "czechxit" by nepomohl, Česko má dostatek vnitřních zdrojů těchto problémů, takže po odchodu by bohužel nezavládl liberální režim minimálního státu.

P. Portwyn 8.6.2017 8:24

Ještě by mne zajímalo,

jak to teda bude s tou slavnou integrací, utužením a tak, jestli teda sklapneme kufry a budeme v tomdlectom hlavním proudu EU. Jestli teda budeme v hlavním proudu a federalizovaní, ale bude omezená možnost pro občany jedné části federace pracovat/žít v jiné části federace (musíme chápat, že), nebo se tím sjednocením a federalizací ta zátěž sociálních systémů a pracovní konkurence nějak zázračně vyřeší.

Fakt to nepobírám, tak mi to třeba někdo znalý a patřičně euronadšený vysvětlí...

M. Prokop 8.6.2017 9:17

Re: Ještě by mne zajímalo,

Nevysvětlí. Tedy, nevysvětlí tak, aby to mělo nějakou logiku. Na někoho takového jsem dosud nenarazil a obávám se, že jeho výskyt je nemožný ze zcela technických důvodů.

Prostě to nemůže fungovat.