25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Češi proti Unii

S Evropskou unií je třeba skoncovat. Tyto názory nabírají v Česku na radikalitě. Zatím není jisté, jakou mají společenskou podporu, ovšem Češi patří poslední dobou k národům, které chovají k Evropě a jejím institucím největší skepsi. Proto je nutné vzít její novou vlnu vážně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vaňura 8.6.2017 10:23

Pojmenujme to jasně, vraždit nevadí, konkurovat na

pracovním trhu líným netáhlům ano! Naskýtá se otázka, k čemu je nám taková EU? Řekl bych, že k how***!

J. Pražák 8.6.2017 10:11

Vůbec nestojím o ty tzv "evropské hodnoty"

Namátkou:1. porušování zákonů a právních norem, vč. těch, které si sami EUrovůdci odhlasovali, 2.plýtvání a rozkrádání prostřednictvím "dotací" (rozumím tomuto pojmu správně, že se jedná o naše daně, které bez našeho rozhodnutí přidělují převážně na předražené nebo nesmyslné, neživotaschopné projekty?), 3.odmítnutí ostrahy Shengenské hranice, 4.organizované dovážení nezaměstnatelných, pologramotných, agresivních divochů z Afriky a Asie, kteří vyznávají úplně jiné životní hodnoty a mají úplně jiné vzorce chování, než evropští starousedlíci, 5. porušování měnové politiky, tedy neplnění dohodnutého max. 3% schodku rozpočtů jednotlivých států, "zachraňování" předlužených států jako je Řecko, Italie Portugalsko,.... v rozporu se statusem ECB tak, aby na tom vydělaly německé banky a penzijní fondy, 6. Islamizaci Evropy, i když je evidentní, že islám je založen na stejném ideologickém základě jako nacismus (Übermensch odpovídá muslimovi, pro Untermensche je v islámu termín dhimmi,.......)

7. Trvalý výjimečný stav, zatím pouze ve Francii, který omezuje normální život, stojí miliardy € a stejně nezabrání dalšímu vraždění nevinných „islamisty“. 8. Technologické zaostávání způsobené byrokracií, která nařizuje nesmyslné „normy“ a požadavky na výrobky i způsob života a podporou studia nevhodných, v praxi neupotřebitelných oborů, jako je politologie, kulturologie,... na úkor technických a přírodovědných oborů). 9. Úpadek školství a vědomostí absolventů „závazkem EU“, že do r. 2020 bude mít 40% obyvatelstva EU vysokoškolské vzdělání (každá toaletářka bude mít VŠ). 10. Náhradu demokracie diktaturou (Nedemokratickým vnucením nové, tzv. Lisabonské smlouvy všem členským státům si EUrovůdci pojistili vládu nad Evropskou unií. Lisabonská smlouva totiž v naprosté tichosti zbavila členské státy dosavadního práva veta. Europarlament je asi jediný parlament na světě, který nemůže navrhovat zákony, ale pouze „odmávne“ návrhy, které mu předloží Evropská Komise (ČR zastupuje v komisi Jourová).

A. Alda 8.6.2017 10:10

Vystoupit musíme například z tohoto důvodu

http://josefhavranek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=608143

Ovšem i z dalších důvodů.

A. Alda 8.6.2017 9:57

Nemáte pravdu.

Češi vstupovali právě do této EU. A pokud to někdo neviděl a hlasoval pro vstup, byl hloupý. Já to viděl už tehdy a proto jsem hlasoval proti vstupu. Ale bylo nás žel málo a tak stačila pouhá 1/3 obyvatel, aby nás všechny do područí IV. říše zatáhla.

A. Alda 8.6.2017 9:55

Oni to nemohou vysvětlit,

protože nemohou přiznat, že bychom se museli zbavit své národnosti, svého jazyka, svého historického povědomí.

A. Alda 8.6.2017 9:53

Z EU je třeba co nejrychleji vystoupit.

Členství v tomto uskupení nás velmi ohrožuje. Z centrály EU se k nám šíří samé špatnosti a lumpárny. Až z EU vystoupíme, tak ať si EU dělá, co chce. Nepotřebuji ji rušit - stačí mi z ní vystoupit.

J. Chaloupka 8.6.2017 9:19

Mé svědomí je čisté, já i celá moje rodina, jsme

hlasovali proti vstupu. Domnívali jsme se, že s námi budou jednat jako "s chudými příbuznými". Je to horší, nejednají s námi vůbec. Prostě nás přehlasují a je to.

J. Chaloupka 8.6.2017 9:17

Mylím, že brexit ani tak nezavinili východoevropané,

to je navenek zdůvodnění, kvůli kterému vás nemohou nařknout z rasismu. Ale myslím, že Pákistánci nebo Bangladéšané vadí podstatně více.

Ještě v druhé polovině 20. století Britové neměli rádi cizince (viz např. knihy A. Christie o Hercule Poirotovi). Nevěřím, že by se emoce za pár desítek let tak změnily. Spíše nejsou "vyjevovány". Ostatně soudím, že pokud v severním Irsku jsou schopni udržovat Oranžový řád a pochodovat na památku nějaké bitvy, které se snad měla udát cca před 400 lety, tak si rozhodně pamatují svou nemilost vůči jakýmkoliv cizincům.

M. Prokop 8.6.2017 9:17

Re: Ještě by mne zajímalo,

Nevysvětlí. Tedy, nevysvětlí tak, aby to mělo nějakou logiku. Na někoho takového jsem dosud nenarazil a obávám se, že jeho výskyt je nemožný ze zcela technických důvodů.

Prostě to nemůže fungovat.

M. Prokop 8.6.2017 9:15

Holub je prostě (EUro)Hujer.

Problémy EU plynou z přebujelého sociálna, lákajícího nejen cikány i pracovníky z východních zemí, ale i připrchlíky z celého světa, dále pak z přebyrokratizovanosti, bránící něco rozumného s tím dělat.

Bohužel "czechxit" by nepomohl, Česko má dostatek vnitřních zdrojů těchto problémů, takže po odchodu by bohužel nezavládl liberální režim minimálního státu.

P. Portwyn 8.6.2017 8:24

Ještě by mne zajímalo,

jak to teda bude s tou slavnou integrací, utužením a tak, jestli teda sklapneme kufry a budeme v tomdlectom hlavním proudu EU. Jestli teda budeme v hlavním proudu a federalizovaní, ale bude omezená možnost pro občany jedné části federace pracovat/žít v jiné části federace (musíme chápat, že), nebo se tím sjednocením a federalizací ta zátěž sociálních systémů a pracovní konkurence nějak zázračně vyřeší.

Fakt to nepobírám, tak mi to třeba někdo znalý a patřičně euronadšený vysvětlí...

V. Povolný 8.6.2017 8:21

nedospělý výrostek?

za vzniklou situaci nemůžou nějací nedospělí výrostci z východu, autore. Za to můžou naprosto chybně nastavená pravidla, která neberou v úvahu rozdíly mezi evropskými zeměmi ve spoustě oblastí, ale obzvláště v ekonomice a politice. A nerealistická očekávání, válcování nesouhlasných názorů, porušování svých vlastních pravidel a podobné věci.

Svalování viny ne "nedospělé" lidi na východě je hloupé a navíc to zavání kálením do vlastního hnízda, autore. A ještě, nevím po kolikáté už - EU není totožná s Evropou, přestaňte už konečně omílat tenhle nesmysl!

P. Portwyn 8.6.2017 8:21

Re: To fakt myslí autor vážně?

A všimněte si té otočky. To bylo keců o výhodách sjednocení, pracovní trh, blablabla, a nejednou MUSÍME CHÁPAT.

"Trojitý odpíchnutý Pehe s vrutem" se té figuře říká ;o)

P. Portwyn 8.6.2017 8:19

Logická pochybnost.

Jedním z hlavních argumentů pro naše členství v EU je přístup na pracovní trh např. v té zmiňované Francii. Pokud přístup nebude, otázka "proč být v EU" je naprosto logická. Nějaké kecy, že máme historickou povinnost, jsou irelevantní.

Druhým důvodem bylo (údajné) zvýšení bezpečnosti, protože prý "EU udržela mír v Evropě" 40 let. Že je to čistá lež, je jasné - mír udrželo NATO, žádná EU ani neexistovala. Nicméně nyní EU mír v Evropě ohrožuje nesmyslnou imigrační politikou. Opět je otázka "proč být v EU" je naprosto logická.

Nálepkovat odpůrce EU jako nezralé puberťáky, kteří se nechtějí ušlechtile obětovat svaté věci Sjednocené Evropy, je demagogie. Naštěstí už i ta demagogie přestala fungovat.

S. Ševeček 8.6.2017 7:26

Ostré výhrady?

Zásadní odpor!

Ceterum censeo Unionem Europaeam esse delendam.

V. Kotas 8.6.2017 6:02

S tou současnou EU, je potřeba skoncovat každopádně !

Češi vstupovali do trochu jiné EU. Bohužel se stali její kolonií a nejen oni.

P. Dvořák 8.6.2017 2:25

To fakt myslí autor vážně?

"Zvláště z Polska, Rumunska, Bulharska a Chorvatska proudí na západ statisíce ekonomických migrantů, kteří zaplavují už tak přelidněná městská centra, snižují cenu práce a kladou nové a vysoké nároky na místní sociální systémy."

Kde vzal ty "statisíce", mi není jasné. Ale jasné mi je to, že i kdyby to ty statisíce byly, pořád jsou nějakým přínosem, protože prostě pracují.

Na rozdíl od milionů musulmanů, které do Evropy pozvala Merkelbába a teď neví, co s nimi. Vlastně ví: živit je až do zdechnutí původního obyvatelstva.

J. Kanioková 8.6.2017 2:13

.......

""Zvláště z Polska, Rumunska, Bulharska a Chorvatska proudí na západ statisíce ekonomických migrantů, kteří zaplavují už tak přelidněná městská centra, snižují cenu práce a kladou nové a vysoké nároky na místní sociální systémy.""

Hmm... a kdo za to může ??? Ti lidi, nebo špatné zákony? Debilně a nereálně stanovená pravidla ?