24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Fiala 7.3.2011 18:57

Papírové a elektronické peníze

"". . . FED v posledním roce natiskl a do světa poslal obrovské množství nových peněz. Tyto peníze jsou prostřednictvím bank půjčovány podnikům, které jsou v současnosti z jejich hlediska nejméně rizikové, tzn. že mají nejlepší ručení. """

Komerční banky půjčují byznysmenům a jejich podnikatelům "elektronické" peníze. V podstatě proplácejí dodavatelům byznysmena. A až po rozjetí byznysu inkasují od byznysmena peníze a to postupně jistinu a úrok vše dle smlouvy, rovněž v elektronické podobě.

P. Fiala 7.3.2011 18:59

Re: Papírové a elektronické peníze

Oprava: Komerční banky půjčují byznysmenům a jejich podnikům či projektům na ně "elektronické" peníze.

P. Novák 7.3.2011 7:43

A co takhle soukromé peníze?

Když mohou podniky vydávat akcie, proč by jiné instituce - banky, bohatí soukromníci, ... nemohli vydávat peníze. A těm, které by se osvědčily, by lidé věřili a ty by se šířily. Jiné by zanikly. Je to tak na 200 let. Jen by to nesměl garantovat stát.

J. Šejnoha 5.3.2011 23:59

nelze opomenout biopaliva a populační vývoj

Vliv činnosti bank je zjevný.

Neměli bychom ale  zapomínat na  škodlivý vliv "zelené"  ideologie a  přehnané populačné snažení některých národů.   Jestliže  se na  podstatném podílu  zemedělské půdy  pěstují  paliva, tak se to  musí projevit nedostatkem a  drahotou.

Z důvodů politické kolrektnosti  se  také mlčí o faktu, že to  některé národy přehnějí s  množením.   Například Egypt měl  před   60-ti lety  8 milionů obyvatel  a  dnes  má   80 milionů.

Přitom je trvale  závislý na  dovozu potravin.  To je trvale  neudržitelné, což se nyní  prokázalo. Kdyby Mubarak kradl o něco méně, tak by to  vydrželo ještě  dva  roky. Ale na  neudržitelnosti  trendu  by to nic  nezměnilo. 

M. Stuchlik 5.3.2011 3:23

Jenže oni to budou řešit politici a bankéři

takže se bude chyba hledat všude jen ne tam kde je. Proto se řešení nenajde. Zcela záměrně.

A "řešení" odnesou jiní než politici a bankéři. Taky zcela záměrně.