20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Budoucnost Evropy

Jaká čeká Evropany budoucnost? Při zachování dosavadního vývoje patrně postupný úpadek a chudnutí, doplňované sílící nevraživostí vůči politické reprezentaci i spoluobčanům.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Urban 20.5.2016 14:39

Nadřazenost vlastnického práva?

A nad čím, proboha?

Můžete mít "nadřazenost vlastnických práv" a přitom chrlit jednu normu za druhou.

Můžeme diskutovat o vhodnosti využívání státních či veřejných peněz na to či ono (třeba financování uprchlíků) ale s vlastnickými právy to nemá co dělat. Tedy pokud neodmítneme stát a daně en bloc.

J. Chaloupka 20.5.2016 11:11

V Evropě se zapomíná na hlavní evropskou hodnotu,

a tou je tvrdá práce a zase práce. Znáte nějakého Araba - workoholika? Já ne. Jen práce našich předků je příčinou výstavby všech silnic, budov, měst, nemocnic, knihoven, továren atd. atd. Přidejte k tomu svobodu bádání a sekulární stát a máte civilizaci. Už Aristoteles rozlišoval občana a barbara, přičemž barbarem byl každý, kdo nepatřil k obci. Takže musíme vzkřísit nejen soukromé vlastnictví, ale i práci a morálku sekularismu. To jsou evropské hodnoty a ne nějaká solidarita s každým, kdo přijde a natáhne ruku. Ostatně i křesťanství praví: miluj svého bližního. To je tím bližním i Afričan nebo Asijec? Mými bližními nejsou. Takže nevidím důvod, proč se o ně starat. Ostatně jim také bylo dost jedno, jak tady v předchozích desetiletích žijeme.

P. Jášek 20.5.2016 9:59

No vidíte

a sám klidně popřete vlastnické právo majitelů hospod...

J. Kohoutek 20.5.2016 15:17

Re: No vidíte

Kde?

J. Kovaříček 20.5.2016 8:23

Úpadek je nevyhnutelný

Evropa má své lepší dny už za sebou. Mohamedánsští přistěhovalci ten závěr jen doklepnou. V této krizi jedná se především o rozklad kulturní. Nejhorším myšlenkovým směre je neomarxismus z kterého se formují škodliviny jako multikulturalismus, agresívní feminismus, gendrové blouznění, socialisace a všeobecný mravní úpadek. Zmírání kultury vidíme v zábavě i umění, obzvláště v neodbytné pahudbě. Děti i mladá geberace jsou nechány na pospas blouznivcům. Snaha o skutečnou nápravu je minimální, lidská mysl je vydatně ubíjena záplavou trivialit a banalitou. Budoucnost tohoto kontinentu nevypadá slibně.

Naději na obrodu vidím v zemích jihovýchodní Asie. Tam ještě lidé neztratili zdravý pud sebezáchovy, ctí kulturní tradice, pečují o duchovní a mravní hodnoty.

Technologický rozvoj a blahobyt na západě nezaručují smysluplný život společnosti ani jedince.

K. Frauknecht 20.5.2016 8:30

Re: Úpadek je nevyhnutelný

Nebuďte pesimistou. V globálu to nemůže dopadnout blbě: buď zafunguje pud sebezáchovy nebo základní princip evoluce :-))).

V. Vaclavik 20.5.2016 6:01

Jenze to by znamenalo

povolovat cloveku socialisticke regulacni oteze a pres to, jak vime, vlak nejede. Pro nas socialisticky lid a z neho vzesle vlady je jedinou cestou vpred dotykat se svymi spinavymi prackami soukromeho vlastnictvi vice a vice, az...

T. Pansky 20.5.2016 4:04

Priteli, dobre vsichni vime, ze politicky vrchol Evropy ....

... byvali komuniste nebo ultra-socialiste. Ze by se tedy neco mohlo zmenit? To ani nahodou. Socialiste to pozenou do krve. Jen se podivejme okolo, kdy obcane se zacinaji potilicky srocovat proti vladnouci levici a automaticky jsou nazyvani nacisty, extremisty, nacionalisty, atd. Levice pozene svuj "boj" do extremu. V Evrope uz neexistuje politicky souboj myslenek. Soucasna levice uz nevaha menit zakony proti svym politickym rivalum Evropa se stava soudkem s prachem ...

L. Popovský 20.5.2016 7:12

V tom případě nám neuškodí se na ten výbuch trochu připravit.