19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Shelock Holmes 12.9.2009 22:29

Mozna ze ne Creditky jako Thacherove pozustalost

Kredit karty a agresivni ekonomicka politika zamerena na ZLIKVIDOVANI STREDNICH VRSTEV !!!!  mela mnoho prostredku  jako  tlaceni  cen za domy nahoru !!!! KREDITKY, neumozneni strednim vrstvam  vyodne investovat atd. Plan byl vytvorit  malinko  vetsi  elitu a znicit stredni vrstvy, jak vime ze slov pana Buffeta "Valka se  strednimi vrstvami". Duvody jsou politicke  :  znicit politickou silu strednich vrstev, a prinutit je pracovat jako cinske KULI za malo penez ( coz  podle Thacherove  melo byt dobre pro ekonomii). Ja verim na ekonomicke modely do jiste presnosti a nemyslim , ze by jim nebylo jasne co delaji ,nemeli zajem o dlouhodobe investovani ale zastavit pomaly presun sveta do leva ve smyslu Fabianske politiky.

Naivka 13.9.2009 13:14

Re: Mozna ze ne Creditky jako Thacherove pozustalost

Podřízli si pod sebou větev... Krize právě svět do leva nasměrovala, a řelkla bych , že záměrně. Tak, jako všechny hospodářské krize dosud známé... Pak, že se historie neopakují....

kája 12.9.2009 0:02

A co Česká spořitelna?

Mám tam normální sporožiro, pravidelné příjmy , které přicházejí a odcházejí - a proto se ČS zdám být spolehlivým klientem.

A proto mi posílá pravidelně alespoň jednou za tři měsíce dopis, ve kterém je šek na 100 či 200 tisíc, které bych si mohl půjčit, strašně výhodně.;-O

Píšou mi jako miliusové, prostě tady máte šek, není nic snazšího, jen si půjčte 200 tisíc, půjčíme vám je okamžitě, pojďte a splňte si své sny, atd.

Připadá mi to jako zločin a ještě navíc si určitě přípravu dopisu, tisk šeku a poštovné platím z poplatků., které ze mne ČS tahá.;-€

hafusak2 11.9.2009 14:18

A co u nás? Kolik reklam denně

má v TV třeba Provident nebo Home kredit? Kdy se vrátíme zpět ke slovníku našich babiček, např. že "čerpám úvěr" rovná se "jsem zadlužen" ? Nejsou to náhodou banky skuhrající na špatné obchody, ale stále více vydělávající a navíc své klienty okrádající na poplatcích, které stále více přesvědčují lidi aby si půjčovali ještě víc? Nepodléhejme reklamám, jakmile je něco výhodné, vždy to je výhodné pro banku, nikdy pro lidi.

zanov 11.9.2009 13:38

Pozor! Banky okrádají sami přez bankomaty

Stalo se mi, že z bankomatu Komerční banky mi vypadlo o 1000 K č. méně. Na pobočce se zjistilo, že suma byla zadána správně. Napsán protokol a za měsíc přišlo sdělení, že je to věc obsluhy - tedy moje. Vrátný, kde je tento bankomat umístěn říkal, že se to stává. 

michal 11.9.2009 12:33

neuvedeš v pokušení bližního svého

je známo víc jak dva tisíce let.

Podle mne by mělo být trestné, když cestovka v auslágu inzeruje: Na vaši dovolenou od nás vám půjčí ČSOB. To jsem nečetl před lety ale včera, ve městě, kde nezaměstnanost už překročila 10 procent a nová pracovní místa jsou v nedohlednu. Komouši sice předvolebně tvrdí, že práci pro nás zajistí, ale když už dnes vědí jak na to, tak zatajování takového řešení, které by mohlo aspirovat na Nobelovu cenu za ekonomii, v současné situaci hraničí s ohrožováním státu, takže zločin. A nic se neděje, jenom tady žvaníme. Míra nasranosti ještě nepřekročila míru předposranosti.

Klidný víkend, lidičky.

JaS 11.9.2009 10:49

Proč se vydávají kreditní karty?

Aby se posloužilo občanům nebo aby banky víc vydělaly?

tosek 11.9.2009 10:57

Re: Proč se vydávají kreditní karty?

Banky nemohou nevydělávat. V čase konjunktury odírají koho mohou, v čase krize si dojdou k tomu zlému a neschopnému státu a ten už nějaké miliardy věnuje.

runner 11.9.2009 18:14

Re: Proč se vydávají kreditní karty?

Máte pravdu, já bych to zakázal, a taky všechny úvěry a taky hypotéky. Druhou možností by bylo chtít po lidech, aby se chovali zodpovědně a naučili se sčítat, odčítat, dělit a násobit.

Bokonon 11.9.2009 10:12

Je výhodnější dlužit než spořit

Peníze nemají hodnotu. Stát jich vytiskne, kolik voliči budou chtít. Vybere na daních kolik voliči budou chtít. Půjčí kolik voliči budou chtít. Rozdá kolik voliči budou chtít. A pořídí za ně to, co voliči budou chtít.

A jací jsou voliči v ČR?

VL 11.9.2009 17:45

Re: Je výhodnější dlužit než spořit

A co takhle spořit v některých věcech, které příliš neztrácejí cenu? Třeba zlato v podobě mincí nebo slitků.

Jiřina 11.9.2009 9:39

Novodobé zotročení

prožívá konjukturu. Ti, kdož nabízeli půjčky bez záruk, věděli, že vytváří milionové masy dlužníků ze skupiny sociálně slabších obyvatel, kteří by v klasických podmínkách na úvěry nedosáhli. Mladý, nezkušený člověk, obklopen přeplněnými regály zboží, nabídkami exotických dovolených bez vlastní koruny v kapse, zasypáván reklamami rozesmátých vrstevíků v supr autech před novým domem, byl oslněn lehkostí bytí těch z reklam a chtěl přirozeně také. Naletěl manipulátorům, kteří museli vědět, že ta "žranice" jednou skončí s velkými žaludečními potížemi, které se budou dlouho léčit. V pozadí může být snaha o ovládnutí velkého množství dlužníků skupinou věřitelů.....!!

Bokonon 11.9.2009 10:07

Re: Novodobé zotročení

A není to riskantní? Je-li stádo dlužníků příliš velké, může se šprajcnout, všecko znárodnit a věřitele revolučně pověsit na pouliční osvětlení.

Machi 11.9.2009 11:20

Re: Novodobé zotročení

Já si tedy myslím, že naopak věřitelé (např. banky) si pěkně zavařily vlastní blbostí. Lidé jsou hloupí, že si půjčují tolik, že to nesplatí, ale banky půjčují tolik, že to dříve či později už nedostanou zpět. Což mi připomíná v narážce na předchozí příspěvky, že bankéři jsou zřejmě socky také;-)

Machi 11.9.2009 16:33

Re: Novodobé zotročení

Věřitelé si pěkně zavařili

Jiřina 11.9.2009 12:37

Re: Novodobé zotročení

A nemůže to být předem připravená akce pro to znárodnění? Že by celosvětové???Odpověď dá čas...

jirka.s. 11.9.2009 13:43

Re: Novodobé zotročení

No, svým způsobem by se to dalo domyslet i až tak daleko!!!8-o

Cimrman 11.9.2009 9:11

Zápalky a kreditní karty

dětem a blbcům do rukou nepatří.

david 11.9.2009 8:55

Zavádějící nadpis

Británii (stejně jako spoustu ostatních států) neničí kreditní karty, ale lidé kteří neumí hospodařit. A to jsou "socky" (viz. jeden z předchozích příspěvků) a ti kteří jsou jimi voleni.

Proto je k naštvání Parobkovo heslo "Ochráníme ty, kteří za krizi nemůžou".

RomanL 11.9.2009 9:05

Re: Zavádějící nadpis

Přesně!

tosek 11.9.2009 9:09

Re: Zavádějící nadpis

A co takhle banky? Ty samozřejmě za nic nemohou, že?

Rad 11.9.2009 9:15

Re: Zavádějící nadpis

ano, taky jsem tu tu někam už psal. pracuji ve výrobní firmě, uživím sebe i děti, platím daně, žádné dávky nepobírám, i když boháč nejsem, tedy odhaduji, že jsem krizi nezavinil. jak mi ten jyrka chce pomoct? že mi zvýší daně?

cca 11.9.2009 10:37

Re: Zavádějící nadpis

nechci se tě dotknout ale ty a tobě podobní to všechno zatáhnou bez ohledu na to kdo je u válu :-/

JaS 11.9.2009 10:51

Re: Zavádějící nadpis

Když si uvědomíte, jakým způsobem se život na dluh nabízí, tak není nic divného, že se ho chytnou největší blbci (socky).

tosek 11.9.2009 10:55

Re: Zavádějící nadpis

Hloupý kdo dává, hloupější, kdo nebere.

Koblížek 11.9.2009 11:12

Re: Zavádějící nadpis

Neviděl bych je až tak tvrdě jako blbce, spíš je to ta zranitelnější část populace, náchylná podlehnout lákání k životu na dluh... Ti lidé zřejmě žijí z naděje a věří, že zítra bude líp než dneska, že je třeba se postarat o záležitosti dneška a o záležitosti zítřka se postará sám zítřek, co si jednou užiju, to už mi nikdo nevezme, a tak podobně... jsou to bytostní optimisté, co se dovedou radovat ze života, tady a teď (konec konců žádná "zítřejší" radost neexistuje), často na rozdíl od těch spořivých, konzervativních škarohlídů, kteří nicméně nikdy nenadělají dluhy... vlastně ani nevím, co je lepší...

jirka.s. 11.9.2009 12:00

Re: Zavádějící nadpis

"... Ti lidé zřejmě žijí z naděje a věří, že zítra bude líp než dneska,"

 No, a když se k tomu najde podobná sv/ině jako je jyrka šuplík, která jim do těch ˇšťastnejch zítřků" naslibuje oranžový z nebe, proč by ze sebe ty blbce neudělali, že??? ;-(

Jiřina 11.9.2009 13:03

Re: Zavádějící nadpis

Pane Koblížku, nejste vy bankéř? Filosofie v duchu: užij si dneska za naše, třeba i zítra a pozítří, my ti na tu radost půjčíme, nedáme vydělat, ale půjčíme. Až se z té kocoviny vzpamatuješ, tak si tě pěkně přitáhneme a oškubeme, blbečku, aby jsi si pamatoval, že žádná zítřejší radost zadarmo nebude, protože dnes je zítra a zítra je dnes. A na ty, co si nepůjčují, na ty si najdeme alespoň nějaké nadávky.....

Koblížek 11.9.2009 19:53

Re: Zavádějící nadpis

Oškubat lze jen toho, na kom něco roste... holátko neoškubete... nikoliv nepodstatná část obyvatelstva je víceméně nemajetná a vždycky bude; nemajetní prostě dluhy platit nemohou, protože nemají čím. Platit mohou jen ti, co mají peníze - to mi nikdo nevymluví... a protože life expectancy máme teoreticky všichni stejnou, musíte se rozhodnout, jestli po tu dobu chcete škudlit nebo ŽÍT...:-)

Jiřina 12.9.2009 12:41

Re: Zavádějící nadpis

Ano , pane Koblížku, ......" nemajetní prostě dluhy platit nemohou, protože nemají čím."A tím jste chtěl říci, že chudáci banky, které jim půjčily, prodělají?!! Ale kdež, vy filuto, tak hloupý přece nejste.Tito lidé si budou ŽIT a UŽíVAT, do doby splacení dluhu, z ŽIVOTNIHO MINIMA. Veškerý příjem, který tuto částku přesáhne, jim bude odebrán na splátky. Nekoupí si už ani ojeté kolo...To si budou žít....;-(