29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Aj ty podnikáš v aj tý?

Nezdary vládních projektů v oblasti informačních technologií v Česku jsou pozoruhodné. Obtížně se hledá projekt, který by splnil jak očekávané přínosy, tak rozpočet a časový plán a hladce fungoval ke spokojenosti uživatelů i daňových poplatníků.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Kudrnová 16.3.2012 7:56

Aj ty podnikáš v aj tý

Ano  tady utíká strašně moc peněz, protože se v tom málokdo vyzná. Tito" programátoři" to ho využívají až nadměrně. Toto je právě jádro pudla. Máloco z těch programů  je dotažené do zdárného začátku. Např  open karta, nyní  kauza na ministerstvu práce .Měli bychom převzít americký model. Ale jak to u nás bude vůbec fungovat. Ze zákona u nás mohou zákony navrhovat jen poslanci, ale vláda a ministři chtějí být u toho a navrhovat a prohlasovat, proto všichni ve vládě, která nám má vládnout   jsou poslanci.A poslanci mají chránit naše zájmy  proto jsme je volili.  Vládu jsme nevolili.Proto tak vypadají i jiné sporné zákony, třeba o exekucích..Určitě bycom  se na to měli ptát. 

J. Boleslav 16.3.2012 12:19

Re: Aj ty podnikáš v aj tý

Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že největší zlo v dané  oblasti (korupce a neúspěch IT projektů) napáchaly u nás evropské dotace. Na financování projektů z Bruselu je nahlíženo prismatem  "Z Bruselu krev neteče" a jsou tudíž často zbytečně několikánásobně nabubřelé a tím i předražené. V řadě případů dokonce zbytečné. To Vám potvrdí každý, kdo se s podobnými projekty setkal. Tam bych s nápravou začal.

J. Šimek 16.3.2012 12:50

Re: Aj ty podnikáš v aj tý

Kmotři nerozlišují peníze z Bruselu a ze státního rozpočtu.

J. Boleslav 16.3.2012 17:48

Re: Aj ty podnikáš v aj tý

To víte, že to šibalové rozlišují. Na ty bruselské se dosáhne snáz, neboť zakázky jsou těžce předražené a stačí podplatit bruselské a zdejší příživníky, kteří o nich rozhodují.