25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 12.4.2010 18:59

Samochvála....

Neviditelná ruka trhu mohla sotva někoho udeřit, protože je už dlouho ochromená nezřízenou emisí peněz, progresivním zdaňováním, daňovými výjimkami, dotacemi, subvencemi, nadbytečnými sociálními a ekologickými regulacemi, zákonnými povinnostmi bank poskytovat rizikové úvěry (např. hypotéky chudým)...natolik, že hospodářskou krizi způsobenou tímto politickým populismem a morálním relativizmem bude moci zvládnout, až když skrz ní budou opět volně proudit peníze (krev ekonomiky).

J. Kočí 12.4.2010 8:15

Autor se chce asi zviditelnit

Nějak jsem nepochopil, jak je možné do jednoho článku vměstnat potřebu regulovat finanční trhy zároveň s pláčem, jak špatný je systém v ČR.

Buď je autor hodně dlouho pryč, tj. neví nic o ČR, což je velmi pravděpodobné, nebo prostě ničemu nerozumí. Možná, že jsem ho nepochopil já, protože žiju tady a vím, že o volném trhu v ČR si můžeme nechat zdát.

M. Hanko 12.4.2010 6:59

hned druhý odstavec:

"...síly soutěživosti inspirují finančníky k iracionálním risikům, zvláště

riskují-li peníze jiných lidí..."

No tedy, podle mě pokud finančník iracionálně riskuje, nebude mít s pravděpodobností větší než malou žádné zisky, zruinuje svoji firmu, a pokud by soudy fungovaly dobře, přijde o veškerý SVŮJ majetek. POKUD vede svoji vlastní firmu dobře, nemůže nikdy iracionálně riskovat.