28.3.2024 | Svátek má Soňa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Jelínek 19.3.2010 20:33

Díky

za pěkný report - to si zase jednou člověk přečte něco čtivého, logického a humorného zároveň. Škoda jen, že je to pro úzce vymezený okruh lidí resp. ty, kteří se zajímají. Ostatní poslouchají a volí Paroubka (ne,že by ti ostatní socialisti zleva do "prava" byli lepší). Není mi jasný jak mu a jeho socdem někdo může uvěřit ty hory nesmyslů a ještě navíc servírované způsobem ala Adolf nebo Kléma. Velký rozdíl v tom není a do kroucení krkem to také nemá daleko.

Holt někdo se rozhodl vzít otěže do rukou, prostě ekonomiku je  třeba řídit holenkové a to teprve uvidíme..... docela se toho děsím.  

M. Kosik 19.3.2010 2:08

Nobelova cena za ekonomii neexistuje ...

...porad se to tu opakuje.  Cena je ve skutecnosti jen cenou svedske narodni banky na pocest Nobela (.....The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel). Ten nikdy s cenou za ekonomii nepocital a vyslovne ji nechtel.  Je to jen ukazka toho, jak ekonomove pracuji ve sve tzv vede. Je to totiz jen nauka o tom, jak to bylo.  V predpovidani jsou na tom hure nez medicina. Vsichni se ted hrozne divi, co ze se to deje.  Nikdo to nebyl schopen videt natoz tomu zabranit.  Dokonce se ani poradne nemuzou shodnout na tom, co se to vlastne stalo a co se deje.

M. Prokop 19.3.2010 9:52

Re: Nobelova cena za ekonomii neexistuje ...

Ale jo, někteří ekonomové (ne marxista Havel nebo Stiglitz levičák, ovšem) předvídají docela dobře, ovšem politici nechtějí poslouchat. Vždyť rozdávat z cizího je tak snadné! Příklad: pleš s kusadly - bude snad propagovat šetření a skromnost?