28.3.2024 | Svátek má Soňa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
chucharo 9.3.2007 10:44

Diky Modry ptaku

urcite pis dal. Uplne nejradeji bych videl zmenu  z nepravidelniku na pravidelnk.  

BTW Vcera jsem absolvoval diskuzu na  tema rovne prilezitosti a rozdili v platech muzu a zen. Marne jsem se pokousel prosadit myslenku, ze regulace pomoci zakona to nevyresi. No skoda, ze dalsi argumenty jsem ziskal az dnes.

jeník 7.3.2007 22:46

díky, ptáku

Dadacos 6.3.2007 23:40

Prosím, pokračovat

Prosím, Modrý ptáku, pokračujte. Málo příspěvků ještě neznamená málo čtenářů. To, co je vidět, je nevelký počet příspěvků v den vydání, to, co není vidět, je značný počet čtenářů, kteří si čerstvý díl seriálu přečtou později a do diskuse se již nezapojí.

- autor je členem think-tanku velmi vzdáleného ČSSD -

mackie 6.3.2007 16:49

Piš Modrý ptáku, piš (a střádej)

ať už konečně zúčtujeme se socialistickými bludy. I pro mě jsou to nejhodnotnější články na Psu. Akorát si na ně udělám čas třeba až následující den po vydání, jako teď. Pak jsem s diskusí mimo mísu.

jkotek 4.4.2007 15:28

Re: Piš Modrý ptáku, piš (a střádej)

Nejsi. Mimo mistu jsem ja - ctu to az dnes.

Bevi 6.3.2007 13:10

Nenechte se odradit

Nenechte se odradit, pokud lidi musí u čtení přemýšlet, tak je to rychle přestane bavit. Musím ale říct, že poslední dobou jdu na psa jenom kvůli tomu, abych zkontroloval, jestli není napsaný nový nepravidelník. Neuvažoval jste nikdy o tom, že byste nepravidelník vydal knižně?

Akademik 6.3.2007 12:42

Taky to pravidelne ctu

Takze mas urcite jeste dalsiho ctenare. Jenom nemam moc cas diskutovat. Ale kdyz uz jsem se teda rozepsal - Ekonomicky nepravidelnik je asi to nejzajimavejsi, co se da na Psu najit. Tvoje nekdy vice nekdy mene vtipne narazky na dnesni politiku jsou urcite ozivenim textu, ale povetsinou nad nimi kroutim hlavou, jako napr. ta posledni narazka na Evropskou unii. Ale urcite se budu tesit na dalsi dil...

Modrý pták 6.3.2007 8:01

Vážená a vážení,

díky za reakce.

Speciálně pro Schumiho: v první dílu jsem psal, že články budou pokračovat, dokud bude alespoń jeden čtenář. Takže podle počtu reakcí soudím, že se blížím do závěru. Ale pokud budeš mít zájem, tak Ti to potom budu soukromě posílat na mail :-)). Takže budeš první čtenář v dějinách, který bude mít soukromého spisovatele :-)).

hans hase 6.3.2007 15:28

Re: Vážená a vážení,

a v kopii prosim pro mne.

Diky.

Foundryman 5.3.2007 20:25

Číňani nás

budou prosit, abychom jim něco dodali - jinak za své zboží nedostanou zaplaceno :-) Znovu opakuji - peníze nejsou bohatství, peníze jsou jen potištěný papír.

No 5.3.2007 18:16

18. dodatek

Kdo ovládá minulost, ovládá budoucnost. Spojovat  18. dodatek Ústavy USA se záměry pokrokových slečen a paní  asi proto, že se určitému období v USA říká Progressive Era a je spojeno s lidmi jako např. H. Hoover a H. Ford, je opravdu siné kafe. Ideologii si rozvracet nedáme. 

zdeněk 5.3.2007 17:15

Opět se nám snaží vnutit další ideologii...

"soukromě bych poznamenal, že osvědčený a staletími prověřený slogan

„ochrany domácího trhu“ je nesporně vynálezem regulovaných. A kromě

toho moc hezky zní." Jeden učitel ekonomie v Praze byl tázán co bude ODS prodávat až vše prodá. Odpověděl že pořád je toho dost co se rozprodat. Opět ideologie libertismu se nám snaží vnutit že stát nemá ochraňovat svoje občany, má je vydat napospas nadnárodnímu kapitálu. Ono se tak již delší dobu děje, výsledkem bude že nám v této zemi nebude patřit nic.....

A pokud se neochraňuje místní průmysl, pak továrny krachují, protože v číně je vyrobí levněji vězni, či spíše novodobý otroci. Nebo děti. A ten kdo takové zboží kupuje tak vlastně podporuje komunistickou Čínu, ale o tom se již nemluví, my jsme přeci kapitalisti. Za cenu za kterou to dovezou z východu to zde nemá možnost výrobce ani nakoupit. Není to zboží náhodou dotované? Ale nic, my máme ideologii a cla neuvalíme, to je proti našim přikázáním...

Jednou se budeme prý živit jen přesunem kapitálu! To je asi jako ta komunistická pohádka že se všichni budeme mít stejně. Ano, všichni stejně ,ale stejně špatně.

Šumavák 5.3.2007 19:43

Což Čína, ale víš co sem jde dotovaného zboží ze starých zemí EU?

Není to lumpárna, ta EU?

Sch.glosátor 5.3.2007 15:58

Pokud tyhle články budou pokračovat, tak mě z nich klepne.

Včera jsem se, marně, jak jinak, pokoušel vysvětlit transakci čas-peníze-čas  a hodnotu obětované příležitosti. Prý čas nelze koupit ani investovat !  A co je například studium, zatím co jiný si sedí v hospodě (s výjimkou přednášky MP), a co jiného je sezení  v hospodě (na přednášce MP) zatímco někdo mi za mé peníze umývá mé auto !  (pak jse  to po sobě přečetl  a vyškrtal jsem ku*va, prachy, mý fáro....)  A to ti, kterým jsem to vysvětloval nejsou žádny zk.... (no už zase) blbci ani socialisti.

Sch.glosátor 5.3.2007 15:38

Ááááááááááááááá držte měěěééééééééééé ! Já něco vyvedu !!!!

Vezmu Mannlicher-Carcano a razím do Brusele !!!

Plzák 5.3.2007 14:03

K tomu se nedá nic dodat.

Leda že je to bohužel tak.

AndyO 5.3.2007 11:06

koukám, že článek,

který má nějaký obsah a není jen soustavou víceméně zmatených úvah, co si autor myslí a co by si měli myslet lidi je automaticky odsouzen k nediskutování. Doufejme, že je to proto, že si ho lidi čtou a čtou a čtou...

Sch.glosátor 5.3.2007 15:39

Není o čem diskutovat.

Tohle je je nediskutovatelné. Tohle je fakt.

Mablung 5.3.2007 9:25

Díky za info. Hezké a čitelné