16.4.2024 | Svátek má Irena


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ok 4.10.2007 8:41

Re: Neobolševismus v nás

To se pletete, chtějí to tak ti, kteří o náplni Neviditelného psa rozhodují. Ti to tak chtějí. Cílem těchto lidí je ovlivňovat "lid". Čouhá to ze Psa jak sláma z bot. Nedivil bych se, kdyby se jednalo o "bývalé" komunisty, směřování Psa totiž není příliš demokratické.

H.A. 4.10.2007 10:04

Re: Re: Neobolševismus v nás

Asi ano. Nevím, jestli se rozhodl následovat křivku nezvratné bulvarizace "našeho" tisku, každopádně pokles je hrozný.

Samozřejmě třeba tohle téma (článku) je dost vážné, ale třetiřadost autorů předem znemožňuje seriózní debatu. Škoda.

5.10.2007 11:59

Re: Re: Re: Neobolševismus v nás

A co kdybyste nám něco na úrovni napsal vy?

ok 4.10.2007 8:35

kdo přivedl dálnici pod České Středohoří?!!! TERORISTÉ?

kdo přivedl dálnici pod České Středohoří, přestože v té době NIKDO nevěděl, kudy povede, a zda to bude ekologicky přijatelné? Je to jasný nátlak, tedy TERORISMUS, jak nátlaku říkáte vy - to vám nevadí, pane Hanzlíčku? To, že musela být udělena výjimka z ochrany přírody odbydete jednou větou. Víte, že České Středohoří je Chráněná krajinná oblast, tedy oblast ve zvláštním režimu právě pokud jde o ochranu přírody? To vás nezajímá? Zajímají vás jen takzvaní ekoteroristé, tedy lidé, kteří mají rádi přírodu a vyžadují jen dodržování zákonů?

Jura Jurax 4.10.2007 10:52

Re: kdo přivedl dálnici pod České Středohoří?!!! TERORISTÉ?

Ochrana přírody ... hm ... a což takhle ochrana lidí? To ekologisty nezajímá ... (Y)

Rohožka 4.10.2007 10:56

Re: kdo přivedl dálnici pod České Středohoří?!!! TERORISTÉ?

Heleďte se, utřete si tu pěnu a kápněte božskou. Jak vlastně daleko bydlíte od trasy dálnice? Prakticky všechno obyvatelstvo kolem dnešní E55 se modlí, aby už ta dálnice konečně stála. To jen lufťáci z daleka furt roní krokodýlí slzy.

ok 4.10.2007 14:02

Re: Re: kdo přivedl dálnici pod České Středohoří?!!! TERORISTÉ?

Já budu také rád až bude stát, jen jsem pro to používat při projektování rozum i cit. Kdyby se chtělo, šlo by to. Namísto toho používá stavební lobby jen brutální sílu, a ještě jsou dálnice předražené. Ale možná se prostě jedná o brutální mafiány neschpné používat rozum...

Mell 4.10.2007 8:31

tleskám

Konečně rozumný názor.

Historik 4.10.2007 8:20

Ano současná parlamentní žvanírna není schopna prosadit zájmy obyvatelstva

proti hrstce sabotérů. Ale on se někdo najde, kdo nabídne "řešení."

honzak 4.10.2007 8:29

Re: Ano současná parlamentní žvanírna není schopna prosadit zájmy obyvatelstva

jsem pro nazývání věcí a dějů pravými jmény. Nejsou to sabotéři, ale vyděrači. Organizovaní a prorostlí do státní správy.

ok 4.10.2007 8:37

Re: Ano současná parlamentní žvanírna není schopna prosadit zájmy obyvatelstva

Máte zřejmě na mysli dobrotivého Vůdce, že? Ten by s těmi ekoteroristy pořádně zatočil, viďte?

Jura Jurax 4.10.2007 10:57

Re: Re: Ano současná parlamentní žvanírna není schopna prosadit zájmy obyvatelstva

No, občas si říkám, že osvícená diktatura by byla lepší než ta parlamentní žvanírna současné demokracie. Akorát že osvícených diktátorů je nedostatek ... ale půjde-li to tak dál, zaděláváme si na diktaturu zcela neosvícenou, ba temnou,ovšem zelenou :-( zpět na stromy (zelené) ... ;-(;-€

R 4.10.2007 8:01

Přechody pro zvěř

Co se týká dálnic a silnic, tak bych věděl o něčem, co vyvolá další náklady a to jsou propustky a podchody atd, které umožní přes tyto trasy průchod zvěře, od velké, jako jsou jeleni a srnci po žáby a jinou drobnou havět. Jedná se o to, že zvířata jsou hnána pudem a proto tyto cesty musí překonat. Ještě před 10 - 15 lety byly prakticky všechny tyto trasy v noci prázdné, zvěř čekala na noc a procházela. Nyní je na každé trochu frekventovanější silnici i v noci takový provoz, že to už možné není Pokud se nemají stát silnice doslova největšími ničiteli těchto tvorů, musí se jim to přecházení umožnit.

honzak 4.10.2007 8:30

Re: Přechody pro zvěř

A proti tomu někdo protestuje? problém je, že prst podaný melounistům se v průběhu čase stane celou rukou!

R 4.10.2007 9:16

Re: Re: Přechody pro zvěř

To bude asi ten problém. Druhý bude asi ten, že se jedná o stávající dálnice a silnice všude, takže by protest nebyl tak vidět, jako když se jedná o 5 kilometrů dálnice někde přes prales. A třetí bude asi ten, že lobování za postavení těch průchodů by nešlo zdůvodnit ideologicky bezmyšlenkovitým papouškováním pár naučených vět, musely by se vypracovat nějaké propočty pro každou trasu zvlášť a ekonomicky to obhájit a na to jsou melounisté líní a neschopní. Navíc by tím museli dát "betonové" lobby další zakázku, takže do toho asi šťourat nebudou. Taky  by tím kromě přírody pomohli hlavně myslivcům a myslivce melounisti také nesnášejí.

Jura Jurax 4.10.2007 11:00

Re: Re: Re: Přechody pro zvěř

Jojo - je mnoho odrůd melounů - a ti se naštěstí nesnášejí, kdekoliv se zkalenými zraky uvidí ... až se naplní heslo melounisti všech zemí, spojte se a vezme to do ruky nějaká x-tá internacionála, tentokrát zelená, tak bude teprve zle :-(

Anděla 4.10.2007 20:40

Re: Re: Re: Přechody pro zvěř

Vy to krásně kroutíte.... Vlastně vám vyšlo, že za těma melounistama s těma podchodama pro zvěř asi budou stát různí stavitelé. Stejně tak za různé pralesům se vyhýbající trasy.... Takže kdo vlastně?

Jakub 4.10.2007 7:34

vyjímky

"Připomínám, že více jak tři roky trvalo, než již před lety zaniklé

Kužvartovo Ministerstvo životního prostředí vydalo nezbytnou výjimku ze

zákona na ochranu přírody." - jistě, přece na vyjímku ze zákona je tak nějak automatický nárok že ;-D

Jura Jurax 4.10.2007 11:22

Re: vyjímky

No, ono záleží z jakého zákona ... je-li blbý, tak ano ... :-D

Sufer 4.10.2007 7:08

Co ze je autor? ...

Takze autor je doktorem prirodnich ved v oblasti ekologie ... no, autor hlavne pusobi uz od sedmdesatych let (jeje to musel byt ale sikovny! - kdepak jsou ted mistni antikomunisti?) na ruznych ministerstvech jako napriklad prumyslu. A proc si proboha obcas pripisuje titul Ph.D. (viz google), ktery nikdy neziskal? Mimochodem je zajimave, ze 'redakce' timto smesnym zpusobem zdurazni irelevantni titul u prumysloveho lobbisty, ale fundovaneho odbornika s praxi, ktery nema ten spravny politicky pohled, na to nejak zapomene ... jojo tak to je ten racionalne-skepticky pristup!

rolandszewczyk 4.10.2007 4:37

navrhuji

přejmenovat stavební zákon na:Zákon o zamezení jakychkoliv občanských  staveb

rolandszewczyk 4.10.2007 4:39

Re: navrhuji

jo,at stavíte -psí boudu-nebo Temelín,v podstatě máte stejné uřadování

Jerry 4.10.2007 3:38

nový stavební zákon je paskvil

Zrychlení a zjednodušení veřejně právních řízení po nabytí účinnosti nového staveního zákona byla pouze nafouknutá bublina,šířená línými novinářskými blbečky (a to v lepším případě), kteří ochotně publikovali všechny hlouposti,které jim kdajaký gauner nakukal.

jezevec 4.10.2007 1:49

správně. už aby to bylo.

demokracie neznamená nezodpovědnost a beztrestnost - to se ekologysti musí naučit

tony 4.10.2007 8:14

Re: správně. už aby to bylo.

Ať vše rychle zabetonujeme a zaparkujeme a ...bez odporu.

Jura Jurax 4.10.2007 11:25

Re: Re: správně. už aby to bylo.

Jojo - jezděmež raději koňmo po polních cestách; koneckonců koňské kobližky jsou hnojivo a ještě ve středověku to stačilo ... a bude zelený ráj ... zpátky na stromy, ovšem ekologistické či přímo ekoteroristické ...

Petr 4.10.2007 0:41

Ekologové neterorizují jen státní stavby ale už i běžné lidi

Bohužel situace je katastrofální zejména pro mále stavebníky, ti jsou často zcela vydáni na milost či nemilost různým ekospolkům, proti nim nemá dnes běžný občan žádná práva. Osobně znám případ na kraji Prahy v Úhonicích, kde jeden zbohatlík díky tzv. ekologickým právníků již téměř 7 let terorizuje celé okolí, zablokoval kompletně celý rozvoj obce jen díky tomu, že kilometr před svojí velkolatifundií (7tisíc m2) nechce mít žádné stavby. Poctivě mu slouží právě známý Kužvart a jeho spolupracovník Tošner a po mafiánsku mají "zajištěné" veškeré úřady - pracují na obě strany, zastupují občanské sdružení onoho mafiána, které si kvůli tomu založil a zároveň zastupují i další správní úřady jako třeba úřad v Rudné, která rozhoduje proti občanům v jeho zájmu. Používají vymyšlené a lživé argumenty o různých ekologických problémech které sami konstruují (předesílám že jde o pole uprostřed zástavby) , v podstatě neexistuje proti tomu obrana, úředníci se bojí proti ekologickým lžím vystupovat aby nebili označeni za jakési škůdce. Už to řešil i soud, ten zjistil, že tito ekologičtí právníci použili nepravdivé znalecké posudky, jednoho jejich znalce už dokonce soud potrestal, přesto se objevili další nesmysly jako třeba poškození krajiného rázu a td.Jinde chtějí vyplatit příspěvky na ekologi

Tomu nahrává naprosto diletantsky udělaný stavební zákon je šitý vyloženě pro velkoinvestory a celkovou situaci občanů podstatně zhoršil. Horší stavební zákon nebyl ani za komunistů, ty kecy, co měli socialisti o stavbách na ohlášení byly jen klamání veřejnosti, v praxi potřebujete dokonce na stavbu plotu územní řízení. Navíc si do toho ekoteroristi zakomponovali své požadavky, jako třeba, pokud je v obci pozemek nevyužitý třeba někým, kdo ho má pro děti či na spekulaci, úřad vám musí zamítnout využití jiného pozemku či naopak větrné elektrárny se mohou stavět všude bez omezení zacímco na výstavbu rodiného domum musíte mít zpracovaný územní plán za statisíce který nemůžete absolutně ovlivnit.

Roman Šula 4.10.2007 0:46

Re: Ekologové neterorizují jen státní stavby ale už i běžné lidi

Pozor, pletete si ekology s ekologisty. To je značný rozdíl. A už by se to měli konečně naučit rozlišovat i novináři v masmédiích. Jenže ti nejspíše nechtějí.

honzak 4.10.2007 8:34

Re: Ekologové neterorizují jen státní stavby ale už i běžné lidi

kde to v těch Úhonicích je? Jezdím tudy velmi často, rád bych se podíval. Za tři roky ježdění na Kladno jsem v Úhonicích žádný krajinný ráz neviděl. Náhorní plošina v sousedství Plzeňské dálnice prostě nic takového nemůže mít.

Chris Kelvin 4.10.2007 0:17

"..vydalo nezbytnou výjimku ze zákona na ochranu přírody.."

Docela by mě zajímalo, kdo (si) tohohle pána platí. Takhle hrubá demagogie nemůže být totiž psána z prosté hlouposti, ale jenom na objednávku.

Takže předně: jestli nějací aktivisté blokovali výstavbu, tak jedině proto, aby se firmy zainteresované ve výstavbě úseku přes Krušné hory stačily přesunout na úsek přes Středohoří. Trasa touto chráněnou krajinnou oblastí (zcela výjimečnou v Evropském kontextu, o zničené severní části Čech nemluvě) je přitom vedena velmi nevýhodně a, dá se říci, arogantně ke krajinnému rázu. V kontextu toho, že se u nás dálnice stavějí více než dvakrát dráž než v sousedním Německu (tuto známou zkutečnost nedávno potvrdili i redaktoři ČT) by trasa mohla být ohleduplnější, kratší, méně náročná na zimní údržbu. Ale to by jí asi stavěl někdo jiný, někdo, kdo dnes není v tom správném kartelu.

Nejsem ani zdaleka ekologický aktivista, dohotovení dálnice uvítám a budu ji i používat. Nicméně to co tady píše tento pán považuji zcela prostě za drzou lež a bezohlednou manipulaci. Jestliže je dopravní situace v této oblasti značně napjatá (a to jistě je), musí se příčina hledat jinde.

A brát výjimku pro stavbu v cenné chráněné oblasti jako samozřejmost.... to už je opravdu přes.... :-/