23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Chris Kelvin 4.10.2007 16:21

Re: Re: Re: Re: A zase ideologické smyčky.....

To Bylo P.S. na Rudolfa, ale to P.S. se mi vytratilo....

Chris Kelvin 4.10.2007 16:20

Re: Re: Re: A zase ideologické smyčky.....

Vaše tvrzení jsou demagogická ne proto, že mám jiný názor, ale proto, že si berete do huby ty chudáky z Velemína. Kteří už dávno mohli mít klid nebýt "českého způsobu" stavby dálnic. Jo, a ještě se zeptejte těch v Bílince, jak se jim bude líbit ten tubus uprostřed vesnice!

Chris Kelvin 4.10.2007 16:16

Re: Re: Re: Jojo,

Vinici tam nemám a tvrdili to všichni. Žloutlo jim listí a nadávali jako špačci. Mmchdm, znáte snad nějaký světově proslulý kraj pěstování vína, který se nachází u takto velké vodní nádrže....? Víno má dost specifické nároky. Ale jestli kupujete pouze od těch, kteří prodávají jenom patoky Pražákům, tak Vaše opačné zkušenosti chápu ;-);-);-)

Chris Kelvin 4.10.2007 16:12

Re: Re: A zase ideologické smyčky.....

A můžete mi Vy magogu najít, kde jsem hlásal nějakou delší trasu......??? Ona totiž existuje i varianta kratší, vedená skutečným (nikoli virtuálním) tunelem, netvořící nesmyslnou smyčku na terase nad Labem (už chci vidět sjízdnost v zimě) a ohleduplná vůči krajině Středohoří. Za použití německých a jiných podobných cen stavby dálnic by ani nebyla dražší, ale mírně levnější (průměrný km v Německu ca 380 MKč, u nás 800 MKč).

Lidé ve Velemíně netrpí proto, že by nějací aktivisté blokovali stavbu. Ale proto, že stavět se ještě prostě nezačalo a stavět budou ty samé firmy, které byly plně vytíženy stavbou úseku přes Krušné hory. Jste schopen pochopit takto jednoduchou argumentaci?

Mmchdm, Vy jste se Rudolfe deklasoval jako "odborník" na silniční výstyvbu již před časem v podobné diskusi, kdy jste tvrdil, že čtyřproudá silnice Most - Teplice byla navržena (či je vhodná) pro rychlosti 130 km/h. Není. Vyjedete-li z Teplic, hned za první pravotočivou zatáčkou s klesáním asi dvojnásobným než D1 na Vysočině potkáte zastávku autobusu bez nájezdů a za ní křižovatku taktéž bez nájezdů a sjezdů. Tak můžu pokračovat až po poslední odbočku na Most (před Chánovem), kde sjezd měří asi dvacet metrů a když to nečekáte, máte problém ubrzdit i z těch devadesáti. Na suchu.

mlg 4.10.2007 15:53

Re: Re: Jojo,

Jezdím tam každý rok a nejen že jsem si nevšiml negativních vlivů nádrže na pěstování vína, ale ani jeden z vinařů v delších hovorech o problematice se ani nezmínil ... Leda byste tam měl vinici ...

Rudolf 4.10.2007 15:46

Re: A zase ideologické smyčky.....

Tak jo, jsem demagog, protože s Vámi nesouhlasím. Vy račte být potom magog či co?.

Nikdo nepojede nesmyslnou delší trasou, má-li k dispozici trasu kratší. To věděli již naši předci před staletími. Jenom dnes se objevují "experti", kteří si myslí opak. Je vidět, že s provozováním dopravy nemáte jakékoli zkušenosti. Kázat (bludy) ale umíte, všechna čest.

Můžete nastavět dálnice nesmyslnými směry, trasování dopravy tím nezměníte. Můžete zabránit výstavbě jakýchkoli dálnic - vyvoláte jen zácpy na současných silnicích.Můžete zdanit používání silnic, vymýšlet jakékoli spotřební daně, ale trh vás vždy nějak obejde, byť byste nastavěli celníky a policajty na každý roh. Takový je prostě tok života, který nakonec smetl i skvělé odborníky v r 1989. Někteří ovšem pochopili. Jiní se stali zelenými.

Neviditelnou ruku trhu (právě proto, že je neviditelná) můžete popírat, můžete jí klást překážky ale nakonec \Vás file://\\Vás dostihne.

.

Kylchap 4.10.2007 15:34

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zrcadlový efekt státního buranství.Oakmane, hlavo dubová

Protože D8 vede přes CHKO votroubku!  Vaše myšlení je přesně takové jako myšlení těch idiotů, kteří navrhli magistrálu okolo muzea. A budete se divit, nebyli to komunisté. Ti tuhle dříve navrženou blbost  zrealizovali.

Postavíme dálnici přes Malou stranu když to bude kratší?

Chris Kelvin 4.10.2007 15:33

Re: Jojo,

Zrovna s tou Pálavou jste hodně ustřelil, Juro Juraxi. Byl jsem tam těsně po napuštění a byl jsem šokován tím, kam zmizel ten krásný lužní les. A všichni místní, s výjimkou několika zarputilých rybářů, dost nahlas nadávali, protože pěstovat víno v blízkosti velké vodní plochy prostě dobře nejde - ranní mlhy ho na podzim posunou o několik kvalitativních tříd níže (plísně, vadnutí listů....).

Rudolf 4.10.2007 15:28

Re: Re: Re: Re: Re: Zrcadlový efekt státního buranství.Oakmane, hlavo dubová

Takže by tam auta jezdila bez dálnice. Skvělý  nápad. Jasně říká, odkud vítr fouká. Z Prahy do Drážďan a Berlína nejlépe přes Brno.

Prostě doprava je náš nepřítel a zabráníme jí (skutečně) za každou cenu.

A dokážete vysvětlit, proč by se na trase Praha - Drážďany měla využívat o nejméně 50 km delší trasa (s patřičným nárůstem spotřebyy paliva a exhalací), než trasa dosavadní?

Chris Kelvin 4.10.2007 15:27

A zase ideologické smyčky.....

Lidé jako Rudolf se rádi ohánějí chudáky z Velemína, kteří by si již dávno mohli oddychnout, pokud by se u nás dálnice stavěly stejně levně jako v Německu, trasy by se plánovaly kvalitně a nekontroverzně a stavbě nebránila vlivná lobby stavebních firem, která si nechce ujít příležitost stavět a momentálně až dosud nemohla, protože stavěla úsek v Krušných horách. Vaše tvrzení, Rudolfe, jsou silně demagogická. To říkám jako člověk znalý věci a jezdící přes zmíněný Velemín dost často. Ale to jsem psal už těsně po půlnoci na začátku diskuse, stačí dohledat....

Ostatní ideologicky beztvaré příspěvky bez obsahu jako ten Malého Astona asi netřeba komentovat. Ve Středohoří jsem prakticky vyrůstal a takto nevhodně naplánovanou dálnicí dostane děsnou ránu ;-(

Souhlasím s příspěvkem Oakmana, ten to tentokrát popsal dobře. Mnohem lépe než předevčírem Béma a olympiádu ;-)

Rudolf 4.10.2007 15:20

Re: Re: Re: Re: Re: A proč musí

Protože dostatek námitek ze strany ekoteroristů je jasným důkazem, že taková trasa je nejlepší. Cílem ekoteroristů není totiž najít lepší trasu, ale zabránit čemkoli.

Kylchap 4.10.2007 15:16

Re: Re: Re: Re: Zrcadlový efekt státního buranství.Oakmane, hlavo dubová

A ten koridor pro dálnici by Perštejnům zakreslil do map Nostradamus.

Petr 4.10.2007 15:14

Re: Ochránci žabiček!

Souhlasím se Zelenými i s Vámi. Jenom bych ještě upozornil na nezanedbatelný vliv na zkvalitnění  duchovního života člověka.  Bude více příležitostí vrátit se k černým hodinkám, zbude více času na rozjímání i na přátelské "večery pod lípou", zřejmě se bude rodit více dětí i bez státní podpory. Určitě to přinese i řadu dalších výhod, které si ještě ani dnes nedovedeme představit. Už aby se ty elektrárny (zvláště jaderné) pozavíraly!

Kylchap 4.10.2007 15:13

Re: Re: Re: Re: Zrcadlový efekt státního buranství.Oakmane, hlavo dubová

S rozumem nápodobně!

Kde na trase okolo Loun a Mostu jsou Lovosice? Dálnice do Dresden neměla okolo Řípu a přes Lovosice vůbec jít!

Rudolf 4.10.2007 15:13

Re: Re: Re: Zrcadlový efekt státního buranství.Oakmane, hlavo dubová

Já jsem měl ovšem, a to ze souvislosti snad vyplývá, na mysli nikoli ty, kteří budovali středověký hrad (ač i těm v jejich době chvála), ale ty, ktéří přetvořili Polabí z divočiny na současnou kulturní krajinu. Jen škoda, že mli rozhled jen asi na 100 let, jinak by určitě vytvořili i koridor pro dálnici. Ale to neznamená, že v jejich díle nelze pokračovat.

A nebo máme budovat "krajinu divou v širé pustině"?

Rudolf 4.10.2007 15:07

Re: Re: Re: Zrcadlový efekt státního buranství.Oakmane, hlavo dubová

Proč asi řidiči jezdí v mezeře D8 mezi Ústím  a Lovosicemi kolem Labe, než aby jezdili po připraveném obchvatu po D8/R613 do Bystřan a poté po I/8 do Lovosic? Trochu rozumu, Kylchape.

Rudolf 4.10.2007 15:01

Re: Re: Jojo, Plchu

Jest otázkou, zda vymýšlení nejrůznějších rezervací, chránících jinak na Zemi zcela běžně se  vyskytující živočichy  či rostliny nemá přímou souvislost se snahou určité skupiny lidí zabránit všemu, co odporuje jejich (bohužel jimi samými nikdy neuskutečněné) touze návratu do jeskyní či na stromy.

Kylchap 4.10.2007 14:59

Re: Re: Zrcadlový efekt státního buranství.Oakmane, hlavo dubová

Trasa skutečně odporuje zdravému rozumu.  Když do Dresden tak okolo Slaného, Loun, Mostu a tunelem v Kr. horách do Němec. 

P.S. Pernštejnové sídlili i na Pernštejně. (Neplést s Perštejnem u K. Varů!)

Rudolf 4.10.2007 14:46

Re: Re: Re: Re: Máslo na hlavě

No jo, ale Plch je vědeckými tituly ozdoben od hlavy k patě a citován je v každé diskuzi na NP!!!!;-D

Malý Aston 4.10.2007 14:43

Ochránci žabiček!

Já se Zelenými souhlasím.Lidí je na celém Světě jako mravenců.Ale nějaká žabka se vyskytuje jen někde.Když nebude lidí,tak si je lidé udělají ale co chudáci žabáci? Proč stavět dálnice,když se mohou lidé vyhubit pěkně na okreskách?Proč se dívat na čoudící fabriky,když se fabrika může přesunout do Číny kde nějaký čoud nevadí.Proč lidé cestují,ať pěkně sedí doma na zadku a není třeba ani aut,ani železnice ani letadel.Já je miluji .V očích jiskra,každému poradí jak žít a když to nepůjde tak jak oni chtějí,pěkně nám to dají příkazem jako komančové.:-D

Rudolf 4.10.2007 14:36

Re: Zrcadlový efekt státního buranství.Oakmane, hlavo dubová

tentokrát jste vypotil příspěvek, abxch užil Vašeho výrazu, skutečně "dilinózní"

Ad D8: Nevím, z kterého prstu jste si vycucal tvrzení, že trasa odporuje zdravému rozumu a šetří na zájmech lidí okolo osedlých. Běžte tyto své bludy hlásat veřejně do Velemína, Bořislavi, Bystřan, Teplic a nebo Dubí a rychle zjistíte, že místní  posbírají veškeré volné kamení, aby Vás hnali.  Mimochodem, ta trasa je zachycena už v mapách císařského Říma. Nevím nic o stížnostech na málo přivaděčů ani o reservaci - ledaže by měla být zřízena pro chov Ynteligentních Oakmanů.

Pokud jde o R1 (zřejmě máte na mysli vnější pražský okruh), tak Vače pozemkové zájmy neznám. Možná byste mohl osvětlit.

I tu D11 by chtelo trochu osvětlit - například, kdybyste označil ona ušetřená nevyužitá pole a ony zničené lužní lesy. Ono totiž Polabí je zcela lidským výtvorem již někdy od 16. století, chce to jenom vědět, že rod Pernštejnů nesídlil na Pernštejně , ale v Pardubicích a Polabí východně od Prahy přetvořil podobně, jako Rožmberkové Jižní Čechy. Jinak posadit dopravní cestu pod úroveň záplavového území (tam, kde jde silnice po náspu) umí každý Oakman. Hnali by ho už při stavbě Via Apia.

Jenom anglicky či emericky znějící nick nezvyšuje ynteligenci (abych použil Vašeho suteréně používaného termitu).

vlastys 4.10.2007 14:23

Re: Re: "..vydalo nezbytnou výjimku ze zákona na ochranu přírody.."

R^R^R^

Petr 4.10.2007 14:03

Re: Dokázal bych

Mám také dotaz na Vás: KUŽVARTOVO MŽP ještě existuje?

ok 4.10.2007 14:02

Re: Re: kdo přivedl dálnici pod České Středohoří?!!! TERORISTÉ?

Já budu také rád až bude stát, jen jsem pro to používat při projektování rozum i cit. Kdyby se chtělo, šlo by to. Namísto toho používá stavební lobby jen brutální sílu, a ještě jsou dálnice předražené. Ale možná se prostě jedná o brutální mafiány neschpné používat rozum...

IS 4.10.2007 13:19

Re: Re: Re: Máslo na hlavě

RNDr. Jiří Hanzlíček je doktorem přírodních věd  a získal titul v rigorźnám řízení a ne v postgraduálním studiu na PhD. Nemusí mít žádné odborné publikace.

Plch 4.10.2007 13:10

Re: Re: Máslo na hlavě

Shodou okolností o tom vím, mám doktorát před jménem i za ním. Tudíž i vím, že pokud má někdo postgraduál a PhD. (což je VĚDECKÁ hodnost), tak MUSÍ něco publikovat. Když píšu kladný oponentský posudek na PhD. práci, tak tam vždy uvedu, že dotyčný je "schopen samostatné vědecké práce". A jediné kriterium je slušná publikace. Pokud dotyčný má opravdu doktorát, tak by mne zajímalo, jaké pracoviště mu ho bez jediné publikace umožnilo obhájit.

Papa Vždy Váš Plch vlastní packou (s fakty a bez emocí)

Meloun 4.10.2007 13:08

Dokázal bych

během chvíle napsat stejný článek s opačným znaménkem a s uvedením aktuálních a konkrétních údajů, bylo by to však k ničemu. A přeci dotaz : Kdy zaniklo MŽP?

Plch 4.10.2007 12:50

Re: Jojo,

Pokud Jurovu "logiku" trochu přeženu, je nejlepším řešením mého problému (soused má na zahradě sud s na dešťovou vodu z které lítají komáři) celý sousední pozemek i s domem srovnat buldozerem a v pravidelných intervalech polévat insekticidem......

Komáři jako argument pro zničení desítek kilometrů čtverečních unikátních lesů mi přijde jako slabý argument. Protipovodňová opatření bylo lze udělat při mnohem menším zničení oblasti a komáři taky nejsou zcela neřešitelný problém (létají na dost malé vzdálenosti, pořebují vegetační kryt, kde přečkají den apod. Takže kombinace lokálních postřiků, vysušení vodních ploch ve vsích a těsně kolem, úprava vegetace vsí a namontování sítí v oknech by 95% problémů vyřešila za minimálního vlivu na přírodu.)

Je to o tom kompromisu. Na jedné straně technokrat s tunami betonu, na druhé straně zelený šílenec. Nejsem specialista na problematiku Nových Mlýnů, ale myslím, že kdyby to řešili rozumní lidé, nejspíš by se dohodli, že suché poldery ochrání před povodní a krajinu moc nezprzní a když tu máme kilometry čtvereční lužního biotopu, tak technické úpravy na okrajích za účelem odkomárování nám populace místních zvířátek nezdecimují.

Když lidi považující ochranu přírody za důležitou vidí, jak věci dopadají (dálnice přes CHKO České středohoří, dálnice přes Národní přírodní rezervaci Libický luh, plošná likvidace lužního lesa v Biosférické rezervaci UNESCO) ačkoliv ne/de/bilní člověk při pohledu na mapu snadno navrhne několik variant pro přírodu méně brutálních, tak se jim zatmívá vztekem před očima a vychovávají se z nich ekoteroristé schopní škodit (A vice versa - když někdo potřebuje prosadit něco přes odpor zelených šílenců, stane se po čase na i na rozumné požadavky alergickým a prosazení dálnice přes CHKO ho vysloveně potěší). Můžem se hádat, kdo si začal.

Beldor 4.10.2007 12:26

problem...

Jediny problem je ze stat se nemuze chovat jako soukromy podnikatel ktery ma,v pripade ze je chytry" problemy s ekologickymi organizacemiminimalni.Vetsinou staci pprerozdelit par desitek tisic,do vedeni takoveto organizace a hned jdou jejich ekologicke zajmy stranou :) .Mnohem vetsi problem je s organizacemi mistnich kteri treba tu stavbu v okoli nechteji.Tamuz vetsinou penize nepomuzou a musi se to dojednat.I kdyz nektere radnice maji takove osvicene radni ,ze po "utrouseni" nejake hezke sumicky prosadi hypermarket i pres odpor obyvatelstva s tim ze je sice v dalsich volbach asi nezvoli,ale voni uz jsou zajisteni:-DRv

btw:Kdybyste vedeli jak to funguje v recku tak ste za tendle nas system jenom radi:-P

RPC 4.10.2007 12:19

Re: Máslo na hlavě

Titul doktor znamena, ze dotycny uspesne absolvoval postgradual v danem oboru. Pokud pak odesel ze skolstvi a zacal pracovat treba v komercni firme, zadne clanky od nej nenajdete a neni na tom vubec nic divneho. V komerci na publikovani cas proste neni. V zadnem pripade to ale neznamena neschopnost po odborne strance (to by spis zustal ve skolstvi). Doporucuji min emoci a vice si zjistovat fakta.