28.3.2024 | Svátek má Soňa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
oakman 4.10.2007 12:13

V podstatě 99% ekologických občanských hnutí funguje na bázi negativismu,

No a takhle s doočítáš 40% populace unás. Normálka....Rv

Plch 4.10.2007 12:08

Máslo na hlavě

Máslo na hlavě mají jak zelení šílenci, kteří nehledají kompromis, tak soudruzi inženýři, kteří pro změnu - nehledají kompromis. Ve volné krajině, kde státní ochrana přírody nemá nárok něco ovlivnit se ze dvou stran postaví dálnice k chráněnému území a pak se řve, že kvůli ekoteroristům se zdržuje či znehodnocuje miliardová investice. Kdyby se diskutovalo o celé trase, bylo by obvykle možné se těmto situacím vyhnout. Viz příspěvek Oakmana. Na straně investora však není vůle a zelené spolky se pomstí tím, že stavbu maximálně oddálí (ale třeba taky v naději, že investora to přijde natolik draho, že příště bude ochoten jednat o celé trase, která se dá flexibilněji měnit).

O autorovi: přestože se osoba nazývá doktorem, nelze na Google Scholar ani na Harzing´s Publish or Perish nalézt jediný článek od dotyčného. Více asi o odborném backgroundu této kreatury není nutno dodávat.

RPC 4.10.2007 12:19

Re: Máslo na hlavě

Titul doktor znamena, ze dotycny uspesne absolvoval postgradual v danem oboru. Pokud pak odesel ze skolstvi a zacal pracovat treba v komercni firme, zadne clanky od nej nenajdete a neni na tom vubec nic divneho. V komerci na publikovani cas proste neni. V zadnem pripade to ale neznamena neschopnost po odborne strance (to by spis zustal ve skolstvi). Doporucuji min emoci a vice si zjistovat fakta.

Plch 4.10.2007 13:10

Re: Re: Máslo na hlavě

Shodou okolností o tom vím, mám doktorát před jménem i za ním. Tudíž i vím, že pokud má někdo postgraduál a PhD. (což je VĚDECKÁ hodnost), tak MUSÍ něco publikovat. Když píšu kladný oponentský posudek na PhD. práci, tak tam vždy uvedu, že dotyčný je "schopen samostatné vědecké práce". A jediné kriterium je slušná publikace. Pokud dotyčný má opravdu doktorát, tak by mne zajímalo, jaké pracoviště mu ho bez jediné publikace umožnilo obhájit.

Papa Vždy Váš Plch vlastní packou (s fakty a bez emocí)

IS 4.10.2007 13:19

Re: Re: Re: Máslo na hlavě

RNDr. Jiří Hanzlíček je doktorem přírodních věd  a získal titul v rigorźnám řízení a ne v postgraduálním studiu na PhD. Nemusí mít žádné odborné publikace.

Rudolf 4.10.2007 14:46

Re: Re: Re: Re: Máslo na hlavě

No jo, ale Plch je vědeckými tituly ozdoben od hlavy k patě a citován je v každé diskuzi na NP!!!!;-D

Kajan 4.10.2007 11:44

Ano, Zelení jsou největším skutečným nebezpečím lidského rodu !!! Dzp.

oakman 4.10.2007 11:42

Zrcadlový efekt státního buranství

Hehe, musím se smát, pokud pohlédnete na přístup státu, tak urbanistické, zemědělské i stavebně vyhovující úrovně se jeden nedohledá - viz obchvat Plzně, viz D8, viz R1 a D11. Vždy jde buď o naprostou dilinózu u prvotního projektu (R1, D8) kdy řešení odporuje selskému rozumu a evidentně šetří zejména na těch, kteří s tou dálnicí budou celý život sounažívat - lidí okolo osedlých. Naprosto debilní trasování, neexistence přivaděčů, veškerý projektový záměr není veřejná služba, ale nakapsování se a pohodlí dodavatelů a úplatky zadavateli. ŘSD je ohavný příklad zneužívání veřejných zdrojů.

Pak tu máme politickou šmelinu a zakázky pro kotlíkáře - oni rádi za příspěvek napadnou původní návrh, to aby se R1 přesunul na naše pozemky nebo obchvat Plzně na Valík.  Sice jsme dokázali udělat díru do rezervace, ale podojili jsme zase stát o tunel a most. Vskutku třeskutě ynteligentní!!!

Pak tu máme idiocii - proč nevést D11 posledním zbytkem lužních lesů v Polabí, když okolo jsou jen čtvereční kilometry ladem ležících polí. Proč nestavět D11 dominantně na náspu - to aby byla dobře slyšet a potom se na kopec mohly domontovat protihlukovky za několik mld. a tak máme ohradu na horizontu v délce 45 km, bravo!!!

No je vidět, že jste "doktor přírodních véd ve věcech environmentálních"!!!!

Ty žaloby jsou stejně účelové jako kroky státu, takže si podejte s kotlíkáři pac, jste si podobní více než myslíte.

oakman 4.10.2007 11:46

Koneckonců, proč nestavět R48 a D47, dvě deset kilomertů od sebe vzdálené dálnice do Otravy.

R47 zasmrdí Lašsko, poslední kus nepseudokrajiny v okolí, D47 zmrví Poodří, ale chachar bude "rázem v Evropě" - to nám tam ještě málem Israelita postavil dálnici , která "jede sama" - za ty prachy!!!

Sorry, sinliční politika státu je truchlohra zlodějů, lobbyistů a okresních vyděračů. Tak jakého soupeře čekáte!! Stejný povl jako na straně státu.

Kylchap 4.10.2007 11:47

Re: Zrcadlový efekt státního buranství

Pane napsal jste to velice výstižně!  Jen aby to pochopili růzmí šneci.

Rudolf 4.10.2007 14:36

Re: Zrcadlový efekt státního buranství.Oakmane, hlavo dubová

tentokrát jste vypotil příspěvek, abxch užil Vašeho výrazu, skutečně "dilinózní"

Ad D8: Nevím, z kterého prstu jste si vycucal tvrzení, že trasa odporuje zdravému rozumu a šetří na zájmech lidí okolo osedlých. Běžte tyto své bludy hlásat veřejně do Velemína, Bořislavi, Bystřan, Teplic a nebo Dubí a rychle zjistíte, že místní  posbírají veškeré volné kamení, aby Vás hnali.  Mimochodem, ta trasa je zachycena už v mapách císařského Říma. Nevím nic o stížnostech na málo přivaděčů ani o reservaci - ledaže by měla být zřízena pro chov Ynteligentních Oakmanů.

Pokud jde o R1 (zřejmě máte na mysli vnější pražský okruh), tak Vače pozemkové zájmy neznám. Možná byste mohl osvětlit.

I tu D11 by chtelo trochu osvětlit - například, kdybyste označil ona ušetřená nevyužitá pole a ony zničené lužní lesy. Ono totiž Polabí je zcela lidským výtvorem již někdy od 16. století, chce to jenom vědět, že rod Pernštejnů nesídlil na Pernštejně , ale v Pardubicích a Polabí východně od Prahy přetvořil podobně, jako Rožmberkové Jižní Čechy. Jinak posadit dopravní cestu pod úroveň záplavového území (tam, kde jde silnice po náspu) umí každý Oakman. Hnali by ho už při stavbě Via Apia.

Jenom anglicky či emericky znějící nick nezvyšuje ynteligenci (abych použil Vašeho suteréně používaného termitu).

Kylchap 4.10.2007 14:59

Re: Re: Zrcadlový efekt státního buranství.Oakmane, hlavo dubová

Trasa skutečně odporuje zdravému rozumu.  Když do Dresden tak okolo Slaného, Loun, Mostu a tunelem v Kr. horách do Němec. 

P.S. Pernštejnové sídlili i na Pernštejně. (Neplést s Perštejnem u K. Varů!)

Rudolf 4.10.2007 15:07

Re: Re: Re: Zrcadlový efekt státního buranství.Oakmane, hlavo dubová

Proč asi řidiči jezdí v mezeře D8 mezi Ústím  a Lovosicemi kolem Labe, než aby jezdili po připraveném obchvatu po D8/R613 do Bystřan a poté po I/8 do Lovosic? Trochu rozumu, Kylchape.

Kylchap 4.10.2007 15:13

Re: Re: Re: Re: Zrcadlový efekt státního buranství.Oakmane, hlavo dubová

S rozumem nápodobně!

Kde na trase okolo Loun a Mostu jsou Lovosice? Dálnice do Dresden neměla okolo Řípu a přes Lovosice vůbec jít!

Rudolf 4.10.2007 15:28

Re: Re: Re: Re: Re: Zrcadlový efekt státního buranství.Oakmane, hlavo dubová

Takže by tam auta jezdila bez dálnice. Skvělý  nápad. Jasně říká, odkud vítr fouká. Z Prahy do Drážďan a Berlína nejlépe přes Brno.

Prostě doprava je náš nepřítel a zabráníme jí (skutečně) za každou cenu.

A dokážete vysvětlit, proč by se na trase Praha - Drážďany měla využívat o nejméně 50 km delší trasa (s patřičným nárůstem spotřebyy paliva a exhalací), než trasa dosavadní?

Kylchap 4.10.2007 15:34

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zrcadlový efekt státního buranství.Oakmane, hlavo dubová

Protože D8 vede přes CHKO votroubku!  Vaše myšlení je přesně takové jako myšlení těch idiotů, kteří navrhli magistrálu okolo muzea. A budete se divit, nebyli to komunisté. Ti tuhle dříve navrženou blbost  zrealizovali.

Postavíme dálnici přes Malou stranu když to bude kratší?

kkkk 4.10.2007 18:52

Někdo je zase hlava olšová

Někdo je zase hlava olšová. Cesta odjakživa spojuje dvě místa. Není to prostředek k okružní projíždce po krajině. Každý metr navíc zabírá zbytečné místo, stojí náš čas a zvyšuje spotřebu (neobnovitelných) fosilních paliv.

Odstrašujícím příkladem je 777 metrů D5 navíc, s tunelem jediným solitérním kopcem v jinak placaté krajině, se dvěma mimoúrovňovými křižovatkami a zácpotvorným souběhem dvou tahů namísto jednoho křížení směru východ-západ a sever-jih.

Rudolf 4.10.2007 15:13

Re: Re: Re: Zrcadlový efekt státního buranství.Oakmane, hlavo dubová

Já jsem měl ovšem, a to ze souvislosti snad vyplývá, na mysli nikoli ty, kteří budovali středověký hrad (ač i těm v jejich době chvála), ale ty, ktéří přetvořili Polabí z divočiny na současnou kulturní krajinu. Jen škoda, že mli rozhled jen asi na 100 let, jinak by určitě vytvořili i koridor pro dálnici. Ale to neznamená, že v jejich díle nelze pokračovat.

A nebo máme budovat "krajinu divou v širé pustině"?

Kylchap 4.10.2007 15:16

Re: Re: Re: Re: Zrcadlový efekt státního buranství.Oakmane, hlavo dubová

A ten koridor pro dálnici by Perštejnům zakreslil do map Nostradamus.

Šnek 4.10.2007 11:17

Nadělat spolky.

Takové, které mají právo žalovat u soudů. Poražme je jejich vlastními zbraněmi.

Jura Jurax 4.10.2007 11:14

Jojo,

vzpomínám si v souvislosti s tématem článku na pálavské nádrže kdysi dávno na nějaké pouti či události - byli tam ekologisté (přimo prototypy - útlí dlouhovlasí chlapci se brejličkami lenonkami v zelených bundách s kapucí a sošné děvy podivně - indiánsky a s třásněmi a tak - oděné s nepříčetným svitem v očích) mluvící převážně zpěvnou pražštinou a hlásající ekologickou škodlivost těchto nádrží a nutnost jejich okamžité likvidace. A kolem nich hloučky místního lidu posílající je v místním malebném nářečí přímo do zadele i jinam, neboť místnímu lidu absence zcela ekologických mračen komárů a každoročních záplav nejen nevadila, ale měli ji - zcela zpátečnicky a neekologicky - za zlepšení životního prostředí a kvality života.

Tolik k ekologistům.

Plch 4.10.2007 12:50

Re: Jojo,

Pokud Jurovu "logiku" trochu přeženu, je nejlepším řešením mého problému (soused má na zahradě sud s na dešťovou vodu z které lítají komáři) celý sousední pozemek i s domem srovnat buldozerem a v pravidelných intervalech polévat insekticidem......

Komáři jako argument pro zničení desítek kilometrů čtverečních unikátních lesů mi přijde jako slabý argument. Protipovodňová opatření bylo lze udělat při mnohem menším zničení oblasti a komáři taky nejsou zcela neřešitelný problém (létají na dost malé vzdálenosti, pořebují vegetační kryt, kde přečkají den apod. Takže kombinace lokálních postřiků, vysušení vodních ploch ve vsích a těsně kolem, úprava vegetace vsí a namontování sítí v oknech by 95% problémů vyřešila za minimálního vlivu na přírodu.)

Je to o tom kompromisu. Na jedné straně technokrat s tunami betonu, na druhé straně zelený šílenec. Nejsem specialista na problematiku Nových Mlýnů, ale myslím, že kdyby to řešili rozumní lidé, nejspíš by se dohodli, že suché poldery ochrání před povodní a krajinu moc nezprzní a když tu máme kilometry čtvereční lužního biotopu, tak technické úpravy na okrajích za účelem odkomárování nám populace místních zvířátek nezdecimují.

Když lidi považující ochranu přírody za důležitou vidí, jak věci dopadají (dálnice přes CHKO České středohoří, dálnice přes Národní přírodní rezervaci Libický luh, plošná likvidace lužního lesa v Biosférické rezervaci UNESCO) ačkoliv ne/de/bilní člověk při pohledu na mapu snadno navrhne několik variant pro přírodu méně brutálních, tak se jim zatmívá vztekem před očima a vychovávají se z nich ekoteroristé schopní škodit (A vice versa - když někdo potřebuje prosadit něco přes odpor zelených šílenců, stane se po čase na i na rozumné požadavky alergickým a prosazení dálnice přes CHKO ho vysloveně potěší). Můžem se hádat, kdo si začal.

Rudolf 4.10.2007 15:01

Re: Re: Jojo, Plchu

Jest otázkou, zda vymýšlení nejrůznějších rezervací, chránících jinak na Zemi zcela běžně se  vyskytující živočichy  či rostliny nemá přímou souvislost se snahou určité skupiny lidí zabránit všemu, co odporuje jejich (bohužel jimi samými nikdy neuskutečněné) touze návratu do jeskyní či na stromy.

Jura Jurax 4.10.2007 17:14

Re: Re: Jojo,

Nejsem specialista na problematiku Nových Mlýnů, ale myslím, ...

Tohle je tak krásně typický obrat - já taky nejsem specialista na problematiku Nových Mlýnů, ale myslím si nejspíš něco zcela opačného než Vy. I když na něčem bychom se shodnout mohli ... :-D:-D:-D

Chris Kelvin 4.10.2007 15:33

Re: Jojo,

Zrovna s tou Pálavou jste hodně ustřelil, Juro Juraxi. Byl jsem tam těsně po napuštění a byl jsem šokován tím, kam zmizel ten krásný lužní les. A všichni místní, s výjimkou několika zarputilých rybářů, dost nahlas nadávali, protože pěstovat víno v blízkosti velké vodní plochy prostě dobře nejde - ranní mlhy ho na podzim posunou o několik kvalitativních tříd níže (plísně, vadnutí listů....).

mlg 4.10.2007 15:53

Re: Re: Jojo,

Jezdím tam každý rok a nejen že jsem si nevšiml negativních vlivů nádrže na pěstování vína, ale ani jeden z vinařů v delších hovorech o problematice se ani nezmínil ... Leda byste tam měl vinici ...

Chris Kelvin 4.10.2007 16:16

Re: Re: Re: Jojo,

Vinici tam nemám a tvrdili to všichni. Žloutlo jim listí a nadávali jako špačci. Mmchdm, znáte snad nějaký světově proslulý kraj pěstování vína, který se nachází u takto velké vodní nádrže....? Víno má dost specifické nároky. Ale jestli kupujete pouze od těch, kteří prodávají jenom patoky Pražákům, tak Vaše opačné zkušenosti chápu ;-);-);-)

Jura Jurax 4.10.2007 17:18

Re: Re: Jojo,

No, neustřelil - jak jsem slyšel, tak jsem popsal. A pokud vím, z okolních vinařů si nikdo nestěžoval ... i když jistě nevím všechno ... a lužní les je krásný, ale nesmíte bydlet moc blízko něho ... komáři Vás přesvědčí ... a každoroční záplavy - ne velké, médiím nestojí za zaznamenání - prostě týden zaplavená silnice do dědiny - taky není nic moc ...

Chris Kelvin 4.10.2007 17:55

Re: Re: Re: Jojo,

Jo, až to tady zatopíme všechno, bude pokoj od: plevelu, škůdců, komárů, much, vos.... A nebudem muset stavět ani dálnice, ani jezy na Labi, prostě všechno budeme vozit velkými loděmi s minimálními náklady. Jenom nevím komu :-/

gerontusinza 4.10.2007 11:03

Pane Hanzlíček, ano máte pravdu.

Ale žalobami......?  S našimi soudci.....? S našimi "chytrými" politiky....? Není to dnesuž spíš na revoluci velkou ekologickou pritin blbcům zneužívajících něco, z čehož papouškují jen klišé.... Přeji hezký den a doporučuji čistění zbraní....;-D