18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

EKOLOGIE: Vítejte v době betonové

Nenechejme se uchlácholit, že sedmadvacátý Ropák neputoval do rukou politika, nýbrž firemního manažera.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Farda 3.5.2019 18:41

Souhlas, pane Jelínku,

zastánci kanálu D-O-L jsou magoři a jeho zastánci jen průhlední eurohujerští lobisté, protože nalít stamiliardy do kanálu je evidentní pitomost! Jak moudrým známo, ve vodě se topí lidi a vše umírající včetně lodí klesá ke dnu, navíc vody s přehlédnutelnou výjimkou poslední dekády let i tak tady máme více než dost. A navíc voda vždycky odteče pryč! Velkou prozíravostí je naopak nastavět za stamiliardy stovky kilometrů dálnic, aby se nám motoristům pohodlněji a rychleji jezdilo, a aby se sem do středu Evropy stáhlo ještě víc tras kamionů, za něž státní kasa vybírá mýto. Navíc je zřejmo, že na dálnicích všechno vzkvétá a žije, stačí se jen vnímavě porozhlédnout. Beton nám tady vždycky zůstane, po opravách se dá jako recyklát použít na stavby dalších dálnic, kanálem odteklou vodu takto pochopitelně již zužitkovat nelze! A primitivní argumentace propagátorů kanálu DOL o jeho přínosu pro dotaci horizontů podzemních vod nebo zvýšení klimatické vlhkosti v jeho okolí je průhledná demagogie - stačí postát na rozpálené dálnici po dešti a s tou vlhkostí je hned jasno, přičemž voda svedená z dálnice, navíc obohacená minerálními látkami ze zimních posypů se do okolí také vsakuje, což nesporně prospívá okolní vegetaci. Zkrátka a dobře - vybetonované krajiny máme žalostně málo - takže zastánci staveb dálnic a kamionové dopravy nejsou lobisté ani magoři, ale moudří lidé myslící na obecné dobro nás všech! Smekám před Vaší zdejší prozíravou angažovaností a jako majitel motorového vozidla volám dálnicím v České Republice zdar zdar zdar!

V. Kotas 3.5.2019 20:10

Re: Souhlas, pane Jelínku,

1*

L. Novák 3.5.2019 21:09

Re: Souhlas, pane Jelínku,

"...vybetonované krajiny máme žalostně málo..." ... tak si vodní toky po masívním zregulování v období budování socialismu pro jistotu ještě zabetonujeme a naděláme z nich kanály se zasmrádlou vodou bez kyslíku v letních vedrech...

Báječná fantasmagorie! :-P

J. Farda 3.5.2019 23:44

Re: Souhlas, pane Jelínku,

Jste 475tý Nováku můj člověk, pryč se smrdutými betonovými vodními kanály, ať žijí životadárné betonové, benzinem opojně vonící, dálnice ... :-)

J. Jurax 3.5.2019 17:15

"Co chvíli se politici prsí, jak je nutné lidem naslouchat a posilovat nástroje přímé demokracie. Potom ale přicházejí s nápady na omezování účasti občanů při projednávání projektů dotýkajících se přírody, a to i v místě jejich bydliště, aby je snad nenapadlo zasahovat do dění za jejich domem."

To máte těžký. Je nutné lidem naslouchat, ovšem jak kterým, že.

Takže politici naslouchajíce jedněm občanům přicházejí s nápady na omezování účasti občanů při projednávání projektů dotýkajících se přírody, a to i v místě jejich bydliště, protože jinak bychom nepostavili mj. snad ani kilometr dálnic či městských obchvatů. Protože taky existují lidé prosazující zájmy tu kytiček, tu broučků či čeho i mimo své bydliště proti zájmům svých bližních, co chtějí obchvat, pitnou vodu, prevenci proti povodním nebo jenom silnici či parkoviště v sídlišti, kde bydlí etc.

L. Sindi 3.5.2019 12:21

Ano, budeme odsuzovat Gabčíkovo (a klidně i vltavskou kaskádu) a oslavovat Rakousko a Norsko, protože má eletřinu z vodních elektráren.

M. Mikulec 3.5.2019 12:40

Re:

:-))) v EU musí byt všechno stejné. Protože v EU vládne Německo, ma na všechno kvóty a poslouchá odborníky typu Greta, a nedělá malé chyby.

M. Mikulec 3.5.2019 12:18

Havloidni nepoliticka politika

šlape po krku politikům, kteří konečně už v bolestech něco rozhodli, bylo to schváleno, sehnali na to peníze- a kvůli nepoliticke politice fanatiků z ulice se nic nerealizuje. Obvyklý obrázek dnešních dnů. Rozhodují vlastně ti, které nikdo nevolil! Zmanipulovaní chaoti bez zodpovědnosti. (Jako by ta zodpovědnost politiku nebyla už tak dost pofiderní, ještě nepolitici do toho).

P. Dvořák 3.5.2019 12:46

Re: Havloidni nepoliticka politika

Hezky přirovnal a pravdivě to dnes ve svém článku nazval Luboš Zálom. Havloidi jsou kryptofašisti.

M. Mikulec 3.5.2019 12:50

Re: Havloidni nepoliticka politika

Ano, a když víme, ze od Havla vedly nitky k Šorošovi, jeho guru, nedivme se, ze tu máme takový binec- a myslím tím celou neschopnou a rozvrtanou EU.

P. Kubáč 3.5.2019 10:18

Jakub Krčín z Jelčan

je další kandidát na cenu ropák roku - in memoriam.

Vykácel jihočeské hvozdy a krajinu zohyzdil rybníky.

J. Jurax 3.5.2019 17:16

A to vše bez posouzení EIA!

V. Kotas 3.5.2019 18:04

Re:

A u toho všeho si dovolil poroučet až tak, že proti tomu nebylo odvolání.

V. Petr 3.5.2019 10:07

Referendum a ekoteroristé jsou nebe a dudy

V referendu rozhoduje VĚTŠINA obyvatel, ekoteroristé představují menšinu, která terorizuje ostatní pomocí zločinných soudců, jako je fotovoltaický tunelář Baxa!

Mimochodem, na Gabčíkovu jsem byl a je to krásná vodní plocha. Ostatně, kdyby ekoteroristé mohli působit za Gottwalda, neměli bychom ani Slapy, velké to rekreační centrum 60-80 let.

L. Novák 3.5.2019 18:38

Re: Referendum a ekoteroristé jsou nebe a dudy

Vám přeskočilo, že? :-P

To psali v Blesku nebo v Haló Novinách?

"...terorizuje ostatní pomocí zločinných soudců, jako je fotovoltaický tunelář Baxa!"

???

P. Zinga 3.5.2019 10:00

Kde viděl autor děti,

demonstrující "za čistou přírodu"?

L. Severa 3.5.2019 9:47

Ne "Děti země".

Měly by se jmenovat"Brzdy země". Jestlipak někdo vyčíslil kolik brouků pytlíků zachránili a na kolik miliard to stát přišlo.

V. Kotas 3.5.2019 10:02

Re: Ne "Děti země".

A kolik životů to stálo na silnicích, nevyhovujících intenzitě provozu.

M. Krátký 3.5.2019 9:45

Dnes jsem nerad udělal vyjímku a přečetl

si blábol pana Jelínka - nezklamal mě ani náhodou - zase kravina - zase si od něj dám pauzu asi 2 roky. Hezký den všem i autorovi !!!

P. Zinga 3.5.2019 9:34

Napíši to natvrdo:

Autor není jelínek, ale vůl.

Takže ty statisíce tun betonu, zalitého v zemi pod "majáky" klimaalarmismu či položené na příjezdových cestách k nim, nedodává "betonová loby"? Že o nich nepíše...

F. Navrátil 3.5.2019 8:35

Přátelé vyděrači

Jelínek dostává záchvat z toho, že ekologicté nebudou mít možnost blokovat výstavbu. Měl by si uvědomit, že účelové blokování výstavby je vynikající kšeft. Ekologové pod záminkou sysla polního nebo kuňky obecné zablokují na léta stavby a jsou ochotni ustoupit, pokud dostanou mnohamiliónové výpalné ve formě příspěvků na ekologii, posudků ekologického vlivu, ekoškolení a pod. Stavební firma, která vyhrála výběrové řízení, nemůže brát další velkou zakázku, protože neví, kdy se zákaz výstavby odblokuje. A takový kšeft, na kterém se živí stovky vyděračů a pocitem zachránců planety, by měl skončit? Toho bohdá nebude, hřmí Jelínek.

V. Kotas 3.5.2019 8:44

Re: Přátelé vyděrači

Blokují a přitom vesele využívají ve, co bylo dříve postaveno v dobách, kdy neexistovali. Nějak jim to nedochází. To se to žije z dotací, s ručičkama dozadu.

P. Lenc 3.5.2019 8:58

Re: Přátelé vyděrači

Pánové naprostý souhlas.Takový Miroslav Patrik je toho příkladem.

V. Kotas 3.5.2019 9:31

Re: Přátelé vyděrači

A jak je možné, že mu to vše prochází ?

P. Lenc 3.5.2019 10:24

Re: Přátelé vyděrači

Protože Kotas žijeme v "době ekologické".

V. Kotas 3.5.2019 12:31

Re: Přátelé vyděrači

Spíše ekotero ristické. Předkové z dob 1.republiky ( i starší ) by je posíĺali do blázince.

J. Jurax 3.5.2019 17:17

Souhlas.

R. Vacek 3.5.2019 7:06

Megalomanské projekty v Česku?

Posledními megalomanskými projekty byly jaderné elektrárny a snad i tunel Blanka. Všechno to užitečné stavby, šetřící i životní prostředí. Zároveň stavby, proti kterým tzv. zelení vehementně protestovali.

Dnes se takové stavby realizují všude jinde, než v Evropě. V té se konzervuje historické dědictví, aby se číňané měli na co jezdit koukat.

V. Kotas 3.5.2019 7:34

Re: Megalomanské projekty v Česku?

Po celé Evropě, především v původních zemích EU, se takové stavby vesele prosazovaly a stavěly, bez jakýchkoliv problémů a slouží veřejnosti. Všechny zmiňované stavby, byly plánovány, připravovány dávno a měly být postaveny/v provozu před naším vstupem do EU. Dnes by byly posuzovány kladně, jako jsou tak hodnoceny např. přehrady na Vltavě, atd..

L. Novák 3.5.2019 9:14

Re: Megalomanské projekty v Česku?

Jasně, a co teprve průplav Dunaj-Odra-Labe... To by bylo na co koukat! Jenom ten užitek (z pohledu ekonomické nenávratnosti) by si museli vycucat z prstu, stejně jako mnohamiliardové betonářské projekty na Labi...