28.3.2024 | Svátek má Soňa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jarda 21.12.2009 19:10

autorovi

Jestliže Váš mozek umožnuje jen drancovat a krást tak jste ve svým světonázoru v pohodě -A zdá se že i většina české populace a aby ne když ji vytváří svět klause a Jakeše

PetrH 21.12.2009 19:18

Re: autorovi

Autor nepíše, že je v pohodě. Autor má, zdá se, obavy, že místo podpory lidského poznání a na něm postaveném dalším vývoji, nám hrozí stagnace a následný úpadek díky pologramotným ideologům a těm, kteří si z pologramotné ideologie  tvoří koryto. Mícháte-li dohromady Jakeše s Klausem, patříte tam i vy.:-/

jarda 21.12.2009 19:33

Re: autorovi

to se Vám asi jenom zdá v postatě jim jde jen o jedno -MOC

PetrH 21.12.2009 19:38

Re: autorovi

Jistěže jim jde o moc. Slavnému IPCC a na něj napojeným organizacím a aktivistům. O nekontrolovatelnou moc nevolených ideologů. A všem, včetně náhle prozřevších afrických diktátorů, jde kromě té moci i o ohromné prachy. Nebo snad mluvíte o někom jiném?

jarda 21.12.2009 19:59

Re: autorovi

a o co jde těm které se snažíte hájit?

PetrH 21.12.2009 20:06

Re: autorovi

O moc jde každému politikovi. Jinak by se mu těžko podařilo něco prosadit. Ale je dost rozdíl mezi tím, jestli ta moc je jim svěřena na určitou dobu svobodnými občany, nebo je získána podvodem nebo násilím a dalším násilím udržována. Jde o tu svobodu lidí, víte? To je to, co vám nejde do krámu.

jarda 22.12.2009 0:00

Re: autorovi

mě to do krámu jde!Akorát že už ani tady nejde rozlišit kdo je diktátor-a jediný co rozhoduje je vůle peněz .

PetrH 22.12.2009 0:07

Re: autorovi

Neumíte-li rozlišit kdo je diktátor, zkuste se někoho zeptat. A zkuste raději někoho jiného, než koho jste se ptal doteď.

mik 21.12.2009 21:59

Re: autorovi

O to, aby peníze nebyly v lepším případě vyhozené z okna, v horším narvány různým diktátorům, kteří je použijí jedině na udržení teroru ve svých státech.

para 21.12.2009 18:26

Jsme jako lidstvo přivyklí brát a nikoli dávat - tam spíš vidím problém.

To, že se dnes držíme zuby nechty pohodlíčka,  to je ale trochu jiná situace než nevědět kde brát. Opak je totiž spíš pravdou. Dnes má lidstvo nejvyší životní standard jak kdykoli předtím. Jen Čechů je s toho víc jak olovina otylích o Američanech nemluvě!

Za této situace tvrdit "Kde brát a nekrást" je trestuhodná sebestřednost.

Což dnes nemáme průměrný příjem 28 000? a málo jsme si naloupili těžbou s nenávratných zásob? Kolik že třeba  hnědého uhlí zůstane v Zemi pro naše České následníky po roce 2050?

Prvým "potrestáním" lidské konzumní chtivosti která se dostává čím dál tím víc do rozporu s biofyzikální realitou světa je setrvávání ekonomické krize. A čemu, že se se v ní mnozí učí - šetrnosti, efiktivitě....

A pokud by to po někiom bylo s rozumových důvodů požadováno přede dvěma lety ... kdekdo by se mu nejen vysmál a pro poplašnou správu rizika krize či pro rozvracení konzumem hnané ekonomiky by byl proklínán a možná i stíhán.;-)

čm 21.12.2009 16:30

Kde ? NEŽRAT !!

Je to celkem jednoduché. Za všechno můžou tlustoprdi.Průměrný tlustoprd sežere třikrát víc než potřebuje. Třikrát víc vyprdí a následně vykálí. Pročež se na něj musí třikrát víc vyrobit, přepravit, uvařit ..atd až po spláchnout a následně spláchnuté vyčistit. Třikrát víc spotřeby energie. Je mi fuk, proč tak žerou. Mýho onkologa taky nebude zajímat, jak se stalo, že sem prohulil pajšl  

Ivan 21.12.2009 16:28

Přečtěte si Válku s mloky.

Tam Čapek popisuje velmi přesvědčivě reakci kapitalismu na nebezpečí představované mloky. Současná diskuze o změně klimatu a o tom, jestli vypouštět nebo nevypouštět CO2 do atmosféry  jako by z oka vypadla tomu, co Čapek popisuje jako diskuzi o nebezpečí mloků.

Dokud jen mizí vysokohorské ledovce a severní mořská cesta je otevřená i v zimě, tedy "mloci jsou jen v arktidě", tak to jako nebezpečí vnímá málokdo. Když jsou pak mloci i ve Vltavě, tak je už pozdě.  A kapitalisté těm mlokům budou stále dodávat trhaviny, aby mloci mohli odbourávat kontinenty.

čm 21.12.2009 16:35

Re: Přečtěte si Válku s mloky.

Mloci čili tlustoprdi. A ve Vltavě už jsou. Koukněte na parlament, je to kousek vod řeky...

ps 21.12.2009 17:51

Re: Přečtěte si Válku s mloky.

Mimochodem Čapek taky napsal "Proč nejsem komunistou". To si asi nečet co? Kdyby toho bylo ve třicátých letech o komunismu známo trochu víc tak by si Čapek zcela jistě neodpustil kapitolku na téma jak na mloky zareagoval sssr. Stručně by se dala shrnou asi takto: Mloci jsou sabotážní akcí imperialistů, následovala by vlna zatýkání hlavně mezi skupinami obyvatel židovského původu, což by vyvrcholilo několika ukázkovými monstrprocesy a popravami. Masové deportace minimálně několika set tisíc lidí na sibiř by už proběhly více méně v tichosti. Až by nějaký mlok vystřídal v kremlu úřadujícího papaláše tak by se to ani nepoznalo.

Hrad 21.12.2009 19:02

Re: Přečtěte si Válku s mloky.

Čapek byl soudný člověk. Dobře věděl, že kdyby vykřikoval své "levičácké" (dnešní terminologií) názory, každý by se mu vysmál. Komunista s tak rachitickou tělesnou schránkou... Jeho fejetony o Žižkove - pražském slumu - jsou toho důkazem. A jenom na okraj. Jak se dá rychle osídlit Sibiř, když ne trestanci. To věděl již car a při kolonizaci Austrálie Velká Británie. Sydney - trestanecká osada, kam ani prostitutky nechtěly. A jaké je to dnes město. 8-o... člověk "čumí."    

ps 21.12.2009 19:13

Re: Přečtěte si Válku s mloky.

Ano máš pravdu, Čapek byl soudný člověk a proto nebyl komunistou. Který soudný člověk se stane zločincem, že.

Jo tak deportace byla matoda osídlování sibiře, to jsem netušil. Ovšem nějak se to těm rusákům nedařilo, když třetina "kolonistů" pochcípala cestou a třetina za pár měsíců na místě.

Emil XX 21.12.2009 21:15

Re: Přečtěte si Válku s mloky.

Sibiř by kapitalisté osídlili těžbou surovinového bohatství a jeho následným zpracováním. Bylo to carské Rusko, které vybudovalo transsibiřskou magistrálu. Kam se na to hrabe Stalinův Turksib. Car stavěl železnice 2x rychleji než Stalin za neporovnatelně nižších obětí.

Emil XX 21.12.2009 21:10

Re: Přečtěte si Válku s mloky.

Já si pod těmi mloky představuji rudozelené spasitele, multi kulti, politickou korektnost, kult homsexuality a jiné vředy, které ničí nači dříve fungující civilizaci.

Prostě spasitele, kteří se živí žvaněním a programově ŠKODÍ, aby získali moc. Moc zelených se odvozuje od toho, že jsou schopni něco užitečného znemožnit. Svými zrůdnými cíli, typu Pol Potových "venkovských komun" se ani netají. Naivkové si nemyslí,že je to třeba brát vážně, stejně jako nebrali vážně to, co si mohli přečíst v Hitlerově Mein Kampfu.

hexin 21.12.2009 22:39

Re: Přečtěte si Válku s mloky.

hm venkovské komuny, teď frčí rodový statek. to je chalupa na vsi obklopená pozemkem hektar až tři, kde se bude pěstovat za pomocí motyky biozelenina. Jelikož někdo z nich experimentálně ověřil že motykou hektar neokope, tak nyní doporučují většinu pozemku zalesnit biodřívím na palivo a v takto vzniklé buřeni chovat kozy:-) no a aby to fungovalo tak si na ostatní drobné radosti jako jsou splátky hypotéky, fotoelektrárna , internet a jídlo musí vydělat vymáháním eko výpalného:-)

gerontusinza 21.12.2009 14:23

Miluji ekonomi kteří vědí jak na to..........

jen jaksi nejsou schopni to "to" jakýmkoli způsobem definovat....... napřed podváděli tzv. "vědci", teď se jenom děje další etapa  a chtějí k lizu ekonomové.....?... hlavně že vědí, kolik za to zaplatíme ne? TO SI VÁŽNĚ UŽ FŠICHNI MYSLÍ ŽE NA NÁS ROSTE PEŘÍ? inu asi ano...roste j a je to tak jednoduché ty pitomce odrbat...... stačí se zaštítit titulem a názvem školy.......;-D

gerontusinza 21.12.2009 14:25

mám rád takovéto ekonomy...... Re: Miluji ekonomi kteří vědí jak na to..........

ale ta klábosnice děklá věci co?;-P

Hrad 21.12.2009 14:32

Re: Miluji ekonomi kteří vědí jak na to..........

Geronte, jen impotenti milují s měkkým. I ekonomi to u tebe poznali...(Y)

Michal 21.12.2009 14:22

McGill v Guelphu??!!

Doufam, ze ostatni informace jsou spolehlivejsi nez tahle - McGill je samozrejme v Montrealu (a je to o dost lepsi universita nez Guelph). Cimz nenapadam vecny a dobre napsany clanek.

Jura Jurax 21.12.2009 13:45

No,

Stabilizace zemského klimatu je bezesporu nejambicióznější úkol, jaký si lidstvo kdy vytyčilo.  Hm ... a vytyčilo si jej lidstvo opravdu nebo jen nepoučitelní poručíci větru dešti furt vytyčují, melouce hubami?

Ale jinak dobrý - a hlavně tohle ...  Získané finanční prostředky se musí dostat z vlivu politiků. Měly by být uloženy do fondů spravovaných nezávislými výbory složenými z lidí jmenovaných veřejností a ze soukromého sektoru. Rozdělování zdrojů by měli mít v rukou experti. ... by se mělo tesat velkými písmeny do něčeho hodně trvanlivého.

Hrad 21.12.2009 14:28

Re: No,

Juro, Juro, ty máš ale starosti. Ale co ti vlastně zbývá? Když se kolem sebe rozhlédneš, (ale nezvedej hlavu, to vepřové zásadně nedělá) uvidíš čím větší gauner, tím menší naděje, že bude spravedlnosti učiněno zadost... máš už jen tohoto Slepeckého psa.;-€ A ještě něco. Plný pytel vzpomínek. Proto zavítej raději na něco esoterického. Advent to vyžaduje.

http://ctecka-myslenek.main.cz

gerontusinza 21.12.2009 14:31

po shlédnutí mnohých "odborníků" a "expertů" Re: No,

se vám divím jak jste lehkověrný....... tady je to samý expert a přitom blbec na všechno....... už jste si zjistil jak je to např. v tomto státě se soudními "znalci a experty"......? miluji takovéto výroky a udělám vše pro to, abych nemusel platít tudo daň z totální blbosti ....... jmenované experty posílat zásadně do (Y) co nejbrutálněji.....:-/

Míra 21.12.2009 13:42

Kolik si můžeme brát, abychom nekradli?

Ze všeho nejdřív musí proběhnout revoluce v myšlení mas. Abychom si dokázali spočítat, kolik energie máme a budeme mít k dispozici. Tomu musíme přizpůsobit spotřebu, resp. více využívat kinetickou energii vzduchu, polohovou energii vody a energii přicházející ze Slunce. Spoléhat na všeléčící vnitřní síly atomů je krátkozraké.

miroslav.vojta@volny.cz

Jura Jurax 21.12.2009 13:49

Re: Kolik si můžeme brát, abychom nekradli?

Revoluce v myšlení mas nemá s tím, zda si dokážeme spočítat, kolik energie máme a budeme mít k dispozici. Mimochodem momentálně máme spočítáno, že máme a budeme mít k dispozici víc energie než jsme měli spočítáno vcelku nedávno - v roce 1980.

A fofrníky nás nevytrhnou a fotovoltaika taky ne - aspoň na stávajicím technologickém stupni. A proti přehradám broje ekologisté ...

K. Babák 21.12.2009 12:57

Všechno špatně

Zeměkoule se prostě řídit nedá!!!

Ludva 21.12.2009 13:07

Re: Všechno špatně

Zeměkolule ne, ale státy ano. Kdyby rozvojové země praktikovali stejnou populační politiku jako Čína, měly by těch problémů podstatně méně. Namnožit se, co to jde, a pak čekat, kdo je nakrmí, je cesta do pekel. V takovém Bangladéši, by se měli vážně zamyslet, co bude až je moře zatopí. Zda by nebylo lepší nakoupit zavčas antikoncepci.