19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

EKOLOGIE: Kauza Dieselgate 2?

Elektromobilita je aktuální politikou EU až dost nekriticky podporována, ačkoliv se ukazuje, že elektroauta způsobují vysoké emise i kvůli jinému způsobu brždění a hybridní automobily také nejsou žádné terno.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 7.1.2021 19:04

Beru. Tedy stran provozu spalovacího motoru v optimálním, řekněme přímo stabilním režimu. Podle centrální řídicí jednotky. Stran požadavku na nabití baterie, napájecí sítě "kdykoliv" - kolosální průs...". Ideologie, pětiletkové termíny a plky.

Stále zůstává základní problém. Elektrizaci určuje komise, kde si všichni pletou kWh s dietami a zdaněním mzdy ze štrasbrusele.

Nakukat si nechají všechno. Uplatit také.

L. Novák 7.1.2021 21:42

;-D Vy se překonáváte!

V. Kolman 7.1.2021 0:40

[: Uspora - úspora! :]

Na druhou stranu - tahle spalo-elektroauta vozí kromě spalovacího motoru ještě NAVÍC! ELEKTROMOTOR + DALŠÍ AKUMULÁTOR (nebo jeden, ale větší a těžší 48V akumulátor) nezanedbatelné váhy, na což padnou (dle mého mínění) další decilitry benzinu/nafty navíc.

Kdo oželí raketový start automobilu a popojíždění v kolonách na elektřinu, ten si vystačí s (dnes už značně zdokonaleným!!!) "spalovákem".

Je to můj názor - nikomu ho nevnucuji.

J. Jurax 7.1.2021 0:47

To Vás šlechtí, že nevnucujete.

Ovšem ti zelení blbečkové z brusele Vám a vůbec nám všem ty svoje názory sakra razantně vnucují ...

V. Mokrý 7.1.2021 7:02

R^!!

V. Kolman 7.1.2021 8:53

Změnilo by se něco, kdybych svoje názory někomu vnucoval? Raději se snažím uvádět argumenty. Lidé nejsou (všichni) hloupí. Demagogové se časem znemožní sami, někdy to ovšem trvá dost dlouho. :-(

J. Jurax 7.1.2021 12:17

Ehm ... lidé nejsou (všichni) hloupí. To ano, leč v bruselských palácích EU všichni hloupí, soudě (nejen) podle Green Dealu a urputného boje s kysličníkem, zaručeně jsou.